Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναμνήσεις του καλοκαιριού Δ’ τάξη. Οδηγίες Φόντο η αυλή ενός σχολείου. Το σχολείο έχει πολλά παιδάκια, φοράνε τη σχολική στολή τους. Ανοίγει ο πίνακας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναμνήσεις του καλοκαιριού Δ’ τάξη. Οδηγίες Φόντο η αυλή ενός σχολείου. Το σχολείο έχει πολλά παιδάκια, φοράνε τη σχολική στολή τους. Ανοίγει ο πίνακας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναμνήσεις του καλοκαιριού Δ’ τάξη

2 Οδηγίες Φόντο η αυλή ενός σχολείου. Το σχολείο έχει πολλά παιδάκια, φοράνε τη σχολική στολή τους. Ανοίγει ο πίνακας και τα παιδιά καλούνται να χωρίσουν μέσα στις σχολικές τσάντες τα ρήματα – ουσιαστικά – επίθετα – άρθρα. Ο πίνακας έχει μια δημοσίευση διαδικτυακή από άρθρο. Η κάθε λέξη του μετακινείται. Δεν αφήνει τα παιδιά να κάνουν λάθος.

3 Διαβάστε το πιο κάτω άρθρο από το διαδίκτυο και χωρίστε τα ουσιαστικά, τα επίθετα, τα άρθρα και τα ρήματα. ΠΡΟΣΟ΄ΧΗ! Κάποιες από τις λέξεις του κειμένου δεν ανήκουν σε καμία από τις 4 κατηγορίες.

4 Άσκηση 1 Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου 2013. Θα ανοίξουν με τον καθιερωμένο αγιασμό όπου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας θα καθορισθεί ο τρόπος λειτουργίας των δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2013-2014. www.dikaiologitika.gr www.dikaiologitika.gr

5 Λύση ΟυσιαστικάΡήματαΕπίθεταΆρθρα σχολείαΑνοίγουννέαςτα Σεπτεμβρίουσηματοδοτείσχολικήςστις αγιασμόΘα καθορισθείσχολικότου έναρξηΘα ανοίξουντων χρονιάςτο εγκύκλιο υπουργού Παιδείας Λειτουργίας δημοτικών σχολείων έτος Τον Την Της

6 Άσκηση 2 Το υποκείμενο του ρήματος, είναι η λέξη που απαντά στις ερωτήσεις «ποιος; ποια; ποιο; ποιοι; Ποιες; Ποια;» και είναι σε πτώση αιτιατική. Παράδειγμα: Τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Βρίσκω πρώτα το ρήμα της πρότασης. Το ρήμα εδώ είναι: το «πηγαίνουν». Μετά ρωτάμε: Ποιοι «πηγαίνουν»; Η απάντηση είναι: «τα παιδιά», το υποκείμενο.

7 Τώρα ήρθε η σειρά σου. Πάτησε πάνω στο Υποκείμενο του ρήματος.

8 Η λύση είναι τα κόκκινα Η Δάφνη και η Μαρία ζωγραφίζουν την πόρτα της τάξης τους. Ο Γιώργος λατρεύει τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα παιδιά τη Δευτέρα πήγαν στο σχολείο. Το Φθινόπωρο έχει νόστιμα φρούτα.


Κατέβασμα ppt "Αναμνήσεις του καλοκαιριού Δ’ τάξη. Οδηγίες Φόντο η αυλή ενός σχολείου. Το σχολείο έχει πολλά παιδάκια, φοράνε τη σχολική στολή τους. Ανοίγει ο πίνακας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google