Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναμνήσεις του καλοκαιριού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναμνήσεις του καλοκαιριού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναμνήσεις του καλοκαιριού
Δ’ τάξη

2 Οδηγίες Φόντο η αυλή ενός σχολείου. Το σχολείο έχει πολλά παιδάκια, φοράνε τη σχολική στολή τους. Ανοίγει ο πίνακας και τα παιδιά καλούνται να χωρίσουν μέσα στις σχολικές τσάντες τα ρήματα – ουσιαστικά – επίθετα – άρθρα. Ο πίνακας έχει μια δημοσίευση διαδικτυακή από άρθρο. Η κάθε λέξη του μετακινείται. Δεν αφήνει τα παιδιά να κάνουν λάθος.

3 Διαβάστε το πιο κάτω άρθρο από το διαδίκτυο και χωρίστε τα ουσιαστικά, τα επίθετα, τα άρθρα και τα ρήματα. ΠΡΟΣΟ΄ΧΗ! Κάποιες από τις λέξεις του κειμένου δεν ανήκουν σε καμία από τις 4 κατηγορίες.

4 Άσκηση 1 Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου Θα ανοίξουν με τον καθιερωμένο αγιασμό όπου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας θα καθορισθεί ο τρόπος λειτουργίας των δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος

5 Λύση Ουσιαστικά Ρήματα Επίθετα Άρθρα σχολεία Ανοίγουν νέας τα
Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί σχολικής στις αγιασμό Θα καθορισθεί σχολικό του έναρξη Θα ανοίξουν των χρονιάς το εγκύκλιο υπουργού Παιδείας Λειτουργίας δημοτικών σχολείων έτος Τον Την Της

6 Άσκηση 2 Τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο.
Το υποκείμενο του ρήματος, είναι η λέξη που απαντά στις ερωτήσεις «ποιος; ποια; ποιο; ποιοι; Ποιες; Ποια;» και είναι σε πτώση αιτιατική. Παράδειγμα: Τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Βρίσκω πρώτα το ρήμα της πρότασης. Το ρήμα εδώ είναι: το «πηγαίνουν». Μετά ρωτάμε: Ποιοι «πηγαίνουν»; Η απάντηση είναι: «τα παιδιά», το υποκείμενο.

7 Τώρα ήρθε η σειρά σου. Πάτησε πάνω στο Υποκείμενο του ρήματος.
Τώρα ήρθε η σειρά σου. Πάτησε πάνω στο Υποκείμενο του ρήματος.

8 Η λύση είναι τα κόκκινα Η Δάφνη και η Μαρία ζωγραφίζουν την πόρτα της τάξης τους. Ο Γιώργος λατρεύει τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα παιδιά τη Δευτέρα πήγαν στο σχολείο. Το Φθινόπωρο έχει νόστιμα φρούτα.


Κατέβασμα ppt "Αναμνήσεις του καλοκαιριού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google