Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα χελιδόνι σ. 28-29 ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ. *Επιλογή Άσκηση 1 Άσκηση 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα χελιδόνι σ. 28-29 ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ. *Επιλογή Άσκηση 1 Άσκηση 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα χελιδόνι σ. 28-29 ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

2 *Επιλογή Άσκηση 1 Άσκηση 2

3 Άσκηση 1 Ένα χελιδόνι εμφανίζεται στην οθόνη και δίνει οδηγίες στα παιδιά. Τα παιδιά κάνουν την άσκηση. Κάθε φορά που η απάντηση είναι σωστή, ένα «μπράβο» εμφανίζεται στην οθόνη. Αν όμως η απάντηση είναι λανθασμένη, τότε ένας χαρακτηριστικός ήχος προειδοποιεί τα παιδιά. Τα παιδιά κάνουν κλικ πάνω στο κενό και γράφουν το γράμμα που λείπει ή επιλέγουν το γράμμα που λέιπει μεσα από μερικά προτεινόμενα γράμματα.

4 Σκέψου πόσα χελιδόνια έχει η φωλιά. Για να το βρεις συμπλήρωσε με «Ε, ε» τα κενά. Στη συνέχεια διάβασε δυνατά την πρόταση..

5 Η φωλιά _χει π_ντ_ χ_λιδόνια.

6 Πόσα χελιδόνια έχει η φωλιά; 4

7 Άσκηση 2 Ένα χελιδόνι εμφανίζεται στην οθόνη και μας κρατώντας μια έφημερίδα και δίνει οδηγίες στα παιδιά. Τα παιδιά κάνουν την άσκηση. Κάθε φορά που η απάντηση είναι σωστή, ένα «μπράβο» εμφανίζεται στην οθόνη. Αν όμως η απάντηση είναι λανθασμένη, τότε ένας χαρακτηριστικός ήχος προειδοποιεί τα παιδιά. Τα παιδιά κάνουν κλικ πάνω στο κενό και γράφουν το γράμμα που λείπει ή επιλέγουν το γράμμα που λέιπει μεσα από μερικά προτεινόμενα γράμματα.

8 Ο αγαπημένος σας παραμυθοποιός Ευγένιος Τριβιζάς, σας έστειλε με το χελιδόνι, το πιο κάτω γλωσσοδέτη. Συμπλήρωσε τα κενά και διάβασε και εσύ την είδηση.

9 ___να ___λάφι, μα ποιο ___λάφι; ____να ___λάφι που τρώ__ι πιλάφι. Τριβιζάς, Ε. (1998). Αλφαβητάρι με Γλωσσοδέτες. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα. ε ε ι ω ε η ε Ο Έ έ Α


Κατέβασμα ppt "Ένα χελιδόνι σ. 28-29 ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ. *Επιλογή Άσκηση 1 Άσκηση 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google