Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η πορεiα της φιλiας Ζην ουκ άξιος, ότω μηδείς εστι χρηστός φίλος. Δημόκριτος,470-370 π.Χ.,Φιλόσοφος Κρίνει φίλους ο καιρός, ως χρυσόν το πυρ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η πορεiα της φιλiας Ζην ουκ άξιος, ότω μηδείς εστι χρηστός φίλος. Δημόκριτος,470-370 π.Χ.,Φιλόσοφος Κρίνει φίλους ο καιρός, ως χρυσόν το πυρ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η πορεiα της φιλiας Ζην ουκ άξιος, ότω μηδείς εστι χρηστός φίλος. Δημόκριτος, π.Χ.,Φιλόσοφος Κρίνει φίλους ο καιρός, ως χρυσόν το πυρ Μένανδρος, 4ος αιων π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής Eάν δ' έχωμεν χρήμαθ', έξομεν φίλους Μένανδρος, 4ος αιων π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής Ζει χύτρα, ζη φιλία. Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει Πλάτων, π.Χ.,Φιλόσοφος    Διαθεματική Άσκηση στην Γλώσσα της Β` Γυμνασίου του μαθητή Γιάννη Καραμήτου 25/1/2012 Πηγές:

2 Η πορεία της φιλίας(2) «Των απορρήτων, ά μεν την σην αρετήν αυξάνει, κοινώνει τοις φίλοις. Ά δε την γνώμην φαυλίζει, μητ’ αυτός μετέχου, μήτε τοις φίλοις ανατίθει». «Αναγκαίος μεν φίλος… αναγκαιότερος δε ο του δικαίου λόγος». (Μέγας Φώτιος) Πηγές : πλαίσιο με το μπλέ γέμισμα )

3 Η Φιλία και η αξία της Όταν λέμε φιλία εννοούμε τη συντροφιά που στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη ανάμεσα σε δύο ή και περισσότερα άτομα. Η φιλία είναι ένα ευγενικό συναίσθημα όπως και η αγάπη, που προϋποθέτει την ειλικρίνεια και την αλήθεια. Έτσι η εκλογή των φίλων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Από τον φίλο περιμένουμε όπως και από τον εαυτό μας, θυσίες και εκδήλωση αγάπης, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς καμιά ανταπόδοση για τη θυσία. Οι αληθινοί φίλοι θα φανούν στις κρίσιμες και στις δύσκολες περιπτώσεις της ζωής μας. Η φιλία έχει τις ρίζες της βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. Εκείνος που στηρίζεται στα συμφέροντα δεν είναι φίλος. οι πιστοί και καλοί φίλοι θα μοιραστούν τις επιτυχίες μας, τις ευτυχίες μας και τις χαρές μας, αλλά δεν θα χαθούν και δεν θα απομακρυνθούν στις δυστυχίες και τις αποτυχίες μας.      Ένα από τα πολλά μας κοινωνικά καθήκοντα είναι και η δημιουργία φίλων, λίγων ή πολλών, αλλά καλών και πιστών φίλων, ανθρώπων, που, όταν θα χρειασθεί, να θυσιαστούν κιόλας. Ένα σωρό μεγάλα κατορθώματα έχουν πραγματοποιηθεί επειδή στηρίχτηκαν στην πραγματική, στην αληθινή φιλία. Μεγάλα και ιστορικά παραδείγματα είναι η φιλία του Πατρόκλου και του Αχιλλέα, του Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα και τόσα άλλα.      Φυσικά τους φίλους μας δεν πρέπει να τους αποκτάμε χωρίς έλεγχο και στην τύχη, όποιος βρεθεί μπροστά μας. Χρειάζεται προσοχή και μελέτη για την εκλογή των φίλων. η φιλία παίζει σπουδαίο ρόλο και σε εμάς ατονικά αλλά και στο σύνολο, δηλαδή ο ρόλος της είναι ατομικός και κοινωνικός. Πηγές:

4 Εικόνες με σχέση την φιλία
Η φιλιά ανάμεσα σε δύο μικρά παιδιά Η φιλία στην Αρχαία Ελλάδα


Κατέβασμα ppt "Η πορεiα της φιλiας Ζην ουκ άξιος, ότω μηδείς εστι χρηστός φίλος. Δημόκριτος,470-370 π.Χ.,Φιλόσοφος Κρίνει φίλους ο καιρός, ως χρυσόν το πυρ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google