Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΙΚΟΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΧΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΒΟΛΑΡΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΙΚΟΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΧΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΒΟΛΑΡΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΙΚΟΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΧΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΒΟΛΑΡΗΣ

2 ΥΠΟΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1)ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΛΗΜΝΟΥ 2)ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΧΩΡΙΩΝ 3)H ΛΗΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ 4)Η ΛΗΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

3 ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΛΗΜΝΟΥ ΑΙΘΑΛΕΙΑ ΔΙΠΟΛΙΣ ΣΙΥΤΗΣ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΥΨΙΠΥΛΕΙΑ

4 ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΧΩΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΒΑΘΟΥΛΩΜΑ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΦΟΥΣ (ΚΑΤΩ ΛΑΚΚΟΣ – ΚΑΤΑΛΑΚΚΟ. ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΚΑΡΙΩΝΕΣ. ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΡΥΩΝΕΣ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΥΤΡΩΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ. ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΥΣΙΝΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ (ΦΥΣΩ) ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΠΝΕΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΕΜΟΙ.

5 ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ
Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΥΓΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ, ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΟΤΕ Ο ΔΙΑΣ ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΑΦΟΥ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΟΣΥΧΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΚΟΥΤΣΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΙΝΤΙΕΣ, ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ. Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ.

6 Η ΛΗΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Η ΛΗΜΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ << ΓΑΙΑΩΝ ΑΠΑΣΕΩΝ ΦΙΛΤΑΤΗ >> . Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ, ΩΣ ΘΕΟ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΦ ΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΥΜΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΠΙΔΗ. ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΣΙΝΤΙΕΣ.

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η ΛΗΜΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.


Κατέβασμα ppt "ΝΙΚΟΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΧΤΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΒΟΛΑΡΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google