Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συγχρονα επαγγελματα και τα οφελη τουσ για την κοινωνια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συγχρονα επαγγελματα και τα οφελη τουσ για την κοινωνια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συγχρονα επαγγελματα και τα οφελη τουσ για την κοινωνια
Κανελλόπουλος Γιάννης Ιάσονας Βλάχος Ελευθερία Κολυβά Σταμάτης Καρτελιάς

2 Τεχνολογοσ τροφιμων Ασχολείται με τον έλεγχο, την βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, παρασκευής, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διάθεσης τους. Κάνει τον έλεγχο των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων. Ο έλεγχος διεξάγεται με χημικές, φυσικές, μικροβιολογικές και δειγματοληπτικές δοκιμές. Δίνει οδηγίες για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής συντήρησης των πρώτων υλών και των παραγομένων προϊόντων. Διεξάγει έρευνα για τη βελτίωση των παραγομένων προϊόντων και για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων, αλλά και την αξιοποίηση υπολειμμάτων των πρώτων υλών φυτικής και ζωικής προέλευσης.

3 Για την κοινωνια Παράγει τροφή που είναι φθηνή αλλά και υψηλής ποιότητας καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού Φροντίζει να συντηρούνται τα τρόφιμα μακροπρόθεσμα χωρίς επίπτωση στην υγεία. Αναπτύσσει φυτικά είδη που ευδοκιμούν σε δυσχερείς κλιματολογικές συνθήκες. Βελτιώνει τη υγεία, διατροφή, ασφάλεια ποιότητας και απόλαυση.

4 Κινητρα για επενδυση Η τεχνολογία τροφίμων είναι μια πολλά υποσχόμενη και βιώσιμη επένδυση, γιατί η αγορά στην οποία απευθύνεται διευρύνεται συνεχώς λόγω: αύξησης πληθυσμού οικονομικού μαρασμού και δυσχέρειας πρόσβασης σε νερό και τροφή

5 Ψυχολογος εγκληματολογιας
Η συστηματική πολύπλευρη μελέτη τού εγκλήματος (με τη νομική και κοινωνιολογική έννοια του όρου) και των μεθόδων πρόληψης και καταστολής του. Αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο γνώσης, ο οποίος χρησιμοποιεί πορίσματα ή μεθόδους της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, της ανθρωπολογίας, της ψυχιατρικής, της στατιστικής, της βιολογίας και άλλων επιστημών. Η εγκληματολογική επιστήμη στην ευρύτερή της έννοια περιλαμβάνει: α) την κυρίως εγκληματολογία, που εξετάζει την ιστορική και κοινωνιολογική εξέλιξη των εγκλημάτων, των περιγραφή τους (φαινομενολογία του εγκλήματος), την αναζήτηση των εγκληματογόνων αιτιών ή παραγόντων καθώς και των μηχανισμών πρόληψης β) τη σωφρονιστική ή ποινολογία, με αντικείμενο την επίσημη αντίδραση της πολιτείας στο έγκλημα, δηλαδή τις διάφορες ποινές και την αποτελεσματικότητά τους γ) την ανακριτική ή επιστημονική αστυνομική, που περιλαμβάνει πολύπλευρη έρευνα σχετικά με τη διάπραξη κάποιου εγκλήματος και την αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, τα πορίσματα της έρευνας αυτής αξιοποιεί η ποινική δικαιοσύνη. δ) τη δικαστική ψυχολογία ε) τη δικαστική ψυχιατρική

6 Λογοι που αποτελει ενα συγχρονο επαγγελμα
Αύξηση των ληστειών και γενικώς των παράνομων πράξεων. Διευκολύνει την δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους της κοινωνίας. Η κακή επιρροή των ΜΜΕ Η βία που υπάρχει στο σχολείο του παρόντος. Αναπτύσσει την οικονομία. Οικονομική κρίση. Ανεργία ,στασιμότητα και καμία ανάπτυξη κοινωνικής θέσης. Παιδικά τραύματα που οφείλονται στην κακή διαπαιδαγώγηση από τους γονείς

7 Για την κοινωνια Η ευθύνη της κοινωνίας για την πρόληψη της εγκληματικότητας, μεταξύ άλλων απαλείφοντας την κοινωνική αδικία και την εκμετάλλευση και μειώνοντας αφ' ενός την ποινική καταστολή, δηλαδή τις παρεμβάσεις της αστυνομίας, των δικαστηρίων και των φυλακών που στιγματίζουν και ενισχύουν την παραπέρα εγκληματική συμπεριφορά και αφ' ετέρου τον αριθμό των εγκλημάτων.

8 περιβαλλοντολογοσ Ως περιβαλλοντολόγος ορίζεται ο επιστήμονας με αντικείμενο τις περιβαλλοντικές επιστήμες. O πτυχιούχος περιβαλλοντολόγος έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του περιβάλλοντος, δηλαδή του συνόλου των φυσικών (βιοτικών και αβιοτικών) και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων, που βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση. Ορισμένες φορές ονομάζεται και οικολόγος (από τον επιστημονικό τομέα ενασχόλησής του), αλλά ο όρος αυτός καλύπτει ευρύτερο φάσμα και μπορεί να αναφέρεται σε κάποιον μετέχοντα στο οικολογικό κίνημα. Ο περιβαλλοντολόγος έχει ως κύρια επαγγελματική ενασχόλησή του την επεξεργασία, σύνταξη και αξιολόγηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διενέργεια ελέγχων ποιότητας περιβάλλοντος, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση περιβαλλοντικών πολιτικών, τη διαχείριση περιβαλλοντικών συστημάτων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγωγή, ενημέρωση και επικοινωνία.

9 Γιατι ειναι ένα συγχρονο επαγγελμα?
Φαινόμενο του θερμοκηπίου Ορισμένοι ρύποι όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ενεργούν όπως τα πλαστικά καλύμματα ενός θερμοκηπίου επιτρέποντας την είσοδο των ηλιακών ακτινών, αλλά εμποδίζοντας την έξοδο της θερμότητας. Αυτό το θερμικό φράγμα έχει ήδη αλλάξει το κλίμα της Γης. Τρύπα του όζοντος Το στρώμα του όζοντος της στρατόσφαιρας που προστατεύει τη Γη από τις υπεριώδεις ακτίνες υφίσταται μια αλλοίωση. Ρύπανση των νερών Πλέον χαρακτηρίζεται αρκετά κρίσιμη η κατάσταση των θαλασσών. Η γεωργία με τα λιπάσματα, η βιομηχανία με τα απόβλητα και οι κατοικίες με τα λύματα, τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα έχουν μολύνει τα υπόγεια υδροφόρα κοιτάσματα, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η ποσότητα του πόσιμου νερού και να καθίστανται οι θάλασσες λιγότερο κατάλληλες για την υδρόβια ζωή.

10 Εικονεσ Τρύπα του όζοντος ,Φαινόμενο του θερμοκηπίου , Ρύπανση νερού

11 Για την κοινωνια Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον πλανήτη μας.
Μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές για άλλα επαγγέλματα. Νέες λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Προστασία του περιβάλλοντος άρα περισσότερη παροχή αγαθών. Δημιουργία νέων υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Μείωση ανεργίας. Αύξηση τουρισμού γιατί θα έχουμε πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

12 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Οικονομολόγος θεωρείται γενικά ο απόφοιτος Οικονομικής Σχολής, οικονομικής ή διοικητικής κατεύθυνσης. Ο οικονομολόγος επεξεργάζεται, αναλύει και μελετά οικονομικά φαινόμενα, μεγέθη, τάσεις και δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας με τη χρήση μαθηματικών, στατιστικών και οικονομετρικών μεθόδων και τεχνικών. Προτείνει τρόπους για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων (παραγωγή, επιλογή τεχνολογίας, διανομή, οικονομική ανάπτυξη) και τη βελτίωση της απόδοσης και λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Οι οικονομολόγοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οικονομικά, χρηματοπιστωτικά, αναπτυξιακά, επιχειρηματικά, φορολογικά, λογιστικά, διοικητικά ,οργανωτικά κ.ά. θέματα σε επίπεδο επιχείρησης, κλάδου, τομέα και συνολικά της οικονομίας.

13 γΙΑΤΙ είναι συγχρονο επαγγελμα?
Οικονομική κρίση. Για την διαχείριση οικονομικών με βάση νέους άξονες της «πράσινης» ανάπτυξης, με βάση τα νέα δεδομένα στις νέες συνθήκες. Έλλειψη κοινωνικής ευημερίας. Αύξηση ανεργίας. Για την προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή. Για την μείωση των ελλειμμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό. Για την εξάλειψη της φτώχειας στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.

14 Για την κοινωνια Η δύναμη των αποφάσεων των οικονομολόγων σε επίπεδο διαχείρισης της οικονομίας συνολικά, τομέων ή κλάδων της οικονομίας ή σε επίπεδο επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας. Οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν την κατανομή των πόρων, και προσδιορίζουν το επίπεδο της παραγωγής, της απασχόλησης, της διανομής και της ανάπτυξης. Συνολικά, όπως δείχνει η σύγχρονη οικονομική ιστορία, οι οικονομολόγοι έχουν συμβάλει στην οικοδόμηση του σύγχρονου επιπέδου οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας σ' όλο τον κόσμο. Σε δύσκολες οικονομικές περιόδου ύφεσης ή στασιμοπληθωρισμού, οι κυβερνήσεις και η κοινή γνώμη αναζητούν εναγωνίως τις συμβουλές έγκριτων οικονομολόγων. Αλλά, ακόμη και σήμερα, όπου τα προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης διαπλέκονται με ζητήματα διαχείρισης των κλιματικών αλλαγών, οι οικονομολόγοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σχεδιάσουν τους νέους άξονες της «πράσινης» ανάπτυξης με βάση τα νέα δεδομένα στις νέες συνθήκες. Η έμφαση μεταφέρεται στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, στην ανακύκλωση, στην προστασία των δασών και του υδάτινου περιβάλλοντος, στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

15 εικονεσ


Κατέβασμα ppt "Συγχρονα επαγγελματα και τα οφελη τουσ για την κοινωνια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google