Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το γέλιο δίνει ζωή 1ο Eπα.Λ. Χίου 2013-2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το γέλιο δίνει ζωή 1ο Eπα.Λ. Χίου 2013-2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το γέλιο δίνει ζωή 1ο Eπα.Λ. Χίου

2 Τι μας κάνει να γελάμε Ομάδα εργασίας Φαρμάκας Θανάσης Βαβούλης Σταμάτης Αλούσι Αρτα Λεριού Καλλιόπη

3 Τι μας κάνει να γελάμε: :
Τι μας κάνει να γελάμε: Το γέλιο είναι ένας τρόπος να διασκεδάζεις με την οικογένεια σου ή με τους φίλους σου! Επίσης το γέλιο κάνει καλό στην υγεία και μεγαλώνει τη ζωή σου! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας προκαλούν γέλιο όπως : Αστείες εικόνες : :

4 Και άλλες ….

5 Αστεία ανέκδοτα… Γιατί οι πόντιοι κάνουν γενέθλια μόνο στους γιούς και όχι στις κόρες; Επειδή το τραγούδι λέει happy birthday του γιου. Γιατί πέθαναν 150 Πόντιοι στο σινεμά; -Γιατί έπαιζε το "ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗ"!!!

6 Αστείες ομοιότητες ανθρώπων με σκύλων…
!!

7 Αστεία μαλλιά…

8 Αστεία ζώα…

9 Το Γέλιο και Ο Ανθρώπινος Οργανισμός
παιδιά που εργάστηκαν: Τζινέλλης Παναγιώτης Ζενελάι Αντρέας Φλαμουράκη Αγάπη Πολιτάκης Μιχάλης

10 Τι είναι το γέλιο αυθόρμητη ηχηρή έκφραση χαράς ή ευχαρίστησης, αντίδραση σε κάτι αστείο, η οποία παράγεται από γρήγορες κινήσεις του διαφράγματος και των κοιλιακών μυών

11 Το γέλιο ως θεραπευτικός μηχανισμός
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα πίσω στις βάσεις τους...To τί ακριβώς είναι το γέλιο δεν είναι πλήρως ξεκαθαρισμένο. Αν ένα ον ξένο από την κουλτούρα μας ερχότανε στη Γη, σίγουρα θα του έκανε μεγάλη εντύπωση, παρατηρώντας μας να κάνουμε ένα ξαφνικό διάλειμα από τις υπόλοιπες μας δραστηριότητες και να παράγουμε ένα περίεργο θόρυβο, κάνοντας γκριμάτσες. Είναι άλλωστε εκ πείρας γνωστό ότι ένα γέλιο που μοιράζεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους υποδηλώνει έναν κοινωνικό δεσμό που είτε προυπήρχε είτε μόλις δημιουργήθηκε.

12 Πότε εμφανίστηκε άραγε κατά την εξέλιξή μας το γέλιο; Πότε απόκτησε τον κοινωνικό του χαρακτήρα; 
Προτείνει ότι κατά την εξέλιξή μας, ο μηχανισμός αυτός που συνδιάζει γκριμάτσες και ήχους αποτελούσε ένα τρόπο μετάδωσης μηνυμάτων μέσα στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνικές ομάδες που είχαν αρχίσει να σχηματίζονται.

13 Τί γίνεται όμως και στο ίδιο μας το σώμα όταν γελάμε;
Αυξάνεται η παραγωγή των ανοσοποιητικών κυττάρων. Μειώνονται τα επίπεδα της Κορτιζόλης, δηλαδή είναι ορμόνη που βρίσκεται αυξημένη σε χρόνιες στρεσσογόνες καταστάσεις. Μειώνονται τα επίπεδα της επινεφρίνης, η οποία όταν βρίσκεται σε ψηλές ποσότητες σχετίζεται με την υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια. Αυξάνεται ο αριθμός των αντισωμάτων στο αίμα. Αυξάνεται ο αριθμός των natural killer cells, μιάς ομάδας κυττάρων που αυξάνουν την αντικαρκινική αντίδραση του οργανισμού.

14 Τα 8 διαφορετικά είδη γέλιου… για κάθε περίσταση!
Νευρικό γέλιο μέχρι δακρύων. Πιο σιωπηλό γέλιο… πεθαίνεις! Δολοφονικό γέλιο, αλά Κρουέλα Ντε Βίλ. ( Γέλιο από τη μύτη ή αλλιώς «ρουθούνισμα». Γέλιο μέχρι να πονέσει η κοιλιά μας. Το ψεύτικο γέλιο του «γραφείου». Μεταδοτικό γέλιο, από τον διπλανό σε όλη την παρέα. Το γνωστό και ως «κακάρισμα».

15 Το γέλιο χαρίζει υγεία... Πόσο γελάσατε σήμερα; Ένα καλό, γνήσιο, από καρδιάς γέλιο δεν βελτιώνει μόνο την ψυχική μας διάθεση, αλλά είναι σημαντικό και για τη σωματική υγεία, σύμφωνα με επιστήμονες από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότας. Και αυτό διότι: Με την εισπνοή αυξάνεται η ποσότητα πλούσιου σε οξυγόνο αέρα, διεγείροντας την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μυς. Αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών στον εγκέφαλο (οι ενδορφίνες είναι τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού και οι ορμόνες της ευεξίας).   Καταπραΰνεται η δυσπεψία και διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος. Απελευθερώνονται νευροπεπτίδια τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες και ορισμένων σοβαρών νοσημάτων.  Γελάστε δυνατά και πολύ!

16 Ιατρικό – Επιστηνομικό
Το Γέλιο Δίνει Ζωή Ιατρικό – Επιστηνομικό Ομαδα εργασιας Γιούρα Ίνα Στείρου Ιωάννα Τσούχλη Σοφία Φλάμου Πέπη

17 Θεραπείες Γέλιου Μειώνει την αρτηριακή πίεση Αντιαγχωτική δράση
Λειτουργεί όπως το παυσίπονο Αδυνατίζει Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου Βελτιώνει την αιματική ροή

18 “Το γέλιο είναι η μουσική της ζωής “
William Shakespeare

19 Επιστήμη γέλιου Η επιστήμη που μελετά το χιούμορ , το γέλιο και τη θεραπευτική επίδραση του στο ανθρώπινο σώμα ονομάζεται Γελωτολογία Το γέλιο γυμνάζει τους ώμους και τους κοιλιακούς . Λένε πως όταν κάποιος γελάει 100 φορές την ημέρα είναι λες και κάνει 15 λεπτά ποδήλατο. Το γέλιο είναι μια εγκεφαλική δραστηριότητα.

20 “Τίποτα δεν δείχνει καλύτερα τον χαρακτήρα των ανθρώπων, όσο τα πράγματα με τα οποία γελάνε”
Johan Gete

21 Όταν μας γαργαλάει κάποιος γελάμε έντονα γιατί είναι μεγάλη ή έκπληξη και το ξάφνιασμα . Το γέλιο ξεκίνησε ως μια αντίδραση των πρωτόγονων σε ένα εξωτερικό ερέθισμα , κυρίως του κινδύνου .Το γέλιο ακόμα είναι μεταδοτικό . Όταν κάποιος γελά ο εγκέφαλος μας προετοιμάζεται να δεχτεί τη χαρά γι αυτό καλό είναι να έχουμε γύρω μας ανθρώπους με τους οποίους περνάμε καλά.

22 “Δεν σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς “
Michael Pritchard

23 Μια Ιστορία …….. Το γέλιο άλλωστε είναι και ιατρικά διαπιστευμένο το γέλιο. Ως φάρμακο έκανε πράξη ο Norman Cousins όταν αρρώστησε με βαριά μορφή αρθρίτιδας και με πιθανότητες ανάρρωσης 1:500 κινητοποίησε του οργανισμού του προς την κατεύθυνση του θετικού stress είναι το γέλιο. Η θεραπεία που ακολούθησε περιλάμβανε δόσεις << βιταμινών από γέλιο >> το αποτέλεσμα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

24 “Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα Χαμένη!”
Charlie Chaplin

25 Όταν γελάμε… Η επιγλωττίδα κλείνει ένα μέρος του φάρυγγα και οι αναπνοές γίνονται άναρχα (μερικές φορές νιώθετε να σας κόβεται η ανάσα).  Επηρεάζεται η στάση των ώμων σας, της σπονδυλικής στήλης και των ποδιών σας, που μπορεί να συνοδεύεται και από χειρονομίες. Η καρδιά σας χτυπά πιο γρήγορα.  Ενεργοποιούνται οι μύες της κοιλιάς, ορισμένες φορές τόσο έντονα, ώστε να προκαλούν ακόμη και πόνο. 

26 “Σ’ αυτόν που γελά, όλα πάνε καλά “
Ανώνυμος

27 Το γέλιο Δυναμώνει, χωνεύει, γυμνάζει!
Το γέλιο Δυναμώνει, χωνεύει, γυμνάζει!  «Οχυρώνει» το ανοσοποιητικό Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή περισσότερων Τ-κυττάρων, δηλαδή λευκών αιμοσφαιρίων που απωθούν τους εχθρούς (λοιμώξεις) του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας τη συγκέντρωση των αντισωμάτων στο αίμα. «Σύμμαχος» του πεπτικού Το έντονο γέλιο προκαλεί ένα ζωηρό εσωτερικό μασάζ στη σπλαχνική κοιλότητα, κινητοποιώντας τον πεπτικό σωλήνα. Αποτέλεσμα είναι, σε συχνές, ισχυρές δόσεις, να προστατεύει από την αεροφαγία και να βοηθά στη χώνεψη!  Γυμνάζει Αποτελεί ένα είδος γυμναστικής, καθώς, όταν γελάμε έντονα, από τις συσπάσεις που προκαλούνται γυμνάζεται όλο μας το σώμα! Έχει υπολογιστεί ότι αν ένας άνθρωπος γελούσε λεπτά την ημέρα, θα «έκαιγε» περίπου 50 θερμίδες!

28 Η ζωή είναι τόσο σύντομη για να μη γελάμε.
Όταν γελάμε, βρίσκουμε μια ισορροπία στη ζωή μας και αισθανόμαστε πιο καλά. Διαδώστε το γέλιο και να είστε σίγουροι ότι και οι άλλοι θα σας εκτιμήσουν για αυτό!

29 Η πιο χαμένη μέρα είναι αυτή που περνά χωρίς καθόλου γέλιο!
το γέλιο έχει μεγάλη επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό : μας κάνει πιο ανθεκτικούς στον πόνο, μειώνει την πίεση, ελαττώνει το στρες και βελτιώνει τους μυς.

30 Το γέλιο είναι μεταδοτικό
Ο καθένας έχει έναν φίλο που έχει ξεχωριστό και μεταδοτικό γέλιο. όσο άσχημα και να αισθάνεσαι θα σε κάνει να χαμογελάς και να ξεχνάς το πρόβλημα σου. Αν δεν έχεις έναν τέτοιο φίλο ψάξε να τον βρεις!

31

32 Τι μας προσφέρει το γέλιο:
Το γέλιο κάνει τη ζωή μας πιο χαρούμενη, πιο ανάλαφρη και πιο εύκολη. Η ζωή είναι γεμάτη εντάσεις, ψυχοφθόρες καταστάσεις και λύπες, για αυτό πρέπει να γελάμε για να περνάει ευχάριστα η μέρα μας Το γέλιο δημιουργεί δεσμούς και καλύτερες σχέσεις με άλλους Το χιούμορ σας κάνει πιο ευχάριστους σε μια παρέα. Το γέλιο διαλύει, το θυμό, την ενόχληση, το άγχος και την κατάθλιψη.

33 Πάντα να χαμογελάτε θα σας κάνει καλό! Δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις κάτι κακό με το γέλιο Ένα απλό χαμόγελο δίνει χρώμα στην ζωή σου! γι’ αυτό…

34 ΧΑΜΟΓΕΛΑ  Ομάδα εργασίας Μαρία Μεγαλοοικονόμου Στέλλα Ρε Αναστασία Κορδά Μπιάνκα Μαριούτς

35 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Το γέλιο δίνει ζωή 1ο Eπα.Λ. Χίου 2013-2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google