Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Η ΦΥΣΗ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ Ε = 7.272,02 τμ. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΑΣΟΥΣ Ε = ,64 τμ. Στο κεντρικό τμήμα της περιοχής, όπου η κατάλληλη χάραξη των περιηγητικών διαδρομών περιγράφει σε κάτοψη μία λύρα, επισημαίνοντας τη σχέση του χώρου με το σύμβολο και το μύθο του Ορφέα, προτείνονται τρεις θεματικές περιοχές: α. Περιοχή ενημέρωσης – ψυχαγωγίας, β. Η Φύση διηγείται το μύθο της Στην περιφέρεια γ. Αναβάθμιση Δάσους.

2 Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Αρχικά, στην είσοδο του πάρκου, ο επισκέπτης θα συναντά την αναπαράσταση ενός οβάλ σπιτιού, γεωμετρικού τύπου. Οδηγό θα αποτελέσει η ανασκαφή ενός παρόμοιου σπιτιού από το γειτονικό Ηράκλειο του 8ου αι. πΧ. που μπαζώθηκε λόγω μεγάλων έργων.

3 Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Θα επιχειρηθεί η ανάδειξη των λειτουργιών και δράσεων με την οικοσκευή και λοιπό εξοπλισμό (εστία, σκευοθήκες, αγγεία, αργαλειός κλπ) προκειμένου ο επισκέπτης να μην είναι ανενεργός θεατής αλλά κοινωνός της καθημερινότητας της εποχής της γένεσης των πόλεων.

4 Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης

5 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Στη συνέχεια της διαδρομής ο επισκέπτης θα συναντά την κάτοψη μιας υστεροκλασσικής-ελληνιστικής αγρέπαυλης της Μακεδονίας. Οδηγό θα αποτελέσει η ανασκαφή της μεγάλης αγρέπαυλης που ανασκάφηκε στο γειτονικό Κομπολόι και που μπαζώθηκε αμέσως μετά την ανασκαφή της προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Η κάτοψη θα περιγραφεί μέχρι το ύψος της λιθοδομής (περίπου 40εκ.)

6 Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: θεματικό πάρκο ενημέρωσης
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ Ε = 9.777,61 τμ. Θα αποτελέσει τον κύριο αρχαιογνωστικό περίπατο γύρω από την καθημερική ζωή της αρχαιότητας με επίκεντρο τη θεματολογία «Οίκος-Οικία-Οικονομία», όπως αναλύεται στην αρχαιολογική μελέτη


Κατέβασμα ppt "Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google