Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πλακέτα ARDUINO.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πλακέτα ARDUINO."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πλακέτα ARDUINO

2 Τι είναι το ARDUINO; Το ARDUINO είναι ένας μικροελεγκτής ο οποίος περιλαμβάνει ένα chip και επιπλέον διαθέτει εισόδους και εξόδους που αντιδρούν βάση του προγραμματισμού που κάναμε και φορτώσαμε στο chip με την βοήθεια του Η/Υ. Οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πάρα πολλές. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε εφαρμογές ρομποτικής κυρίως εκπαιδευτικού σκοπού και γενικώς σε αυτοματισμούς καταφέρνοντας έτσι πάρα πολλά όπως: την κίνηση servo και την λήψη πληροφοριών από αισθητήρες απόστασης.

3 Τι είναι το ARDUINO; Το ARDUINO σχεδιάστηκε από τους Massimo Banzi και David Cueartielles, οι οποίοι ονόμασαν το σχέδιο από τον Arduin και ξεκίνησαν να παράγουν πλακέτες σε ένα μικρό εργοστάσιο στην Ιβρέα, κωμόπολη της επαρχίας Τορίνο. Το Serial Arduino είναι η πρώτη έκδοση και το Arduino Due είναι η τελευταία, ενώ το ARDUINO UNO που χρησιμοποιήσαμε είναι το 12ο κατά σειρά.

4 ARDUINO UNO

5 Σερβομηχανισμός Τι κάνει; Στρίβει όσες μοίρες του πούμε, δηλαδή έναν συγκεκριμένο αριθμό μοιρών. Άρα με αυτό έχω τη δυνατότητα να ελέγχω σε ποιο σημείο να σταματήσει ή σε ποιο σημείο θα πάει. Συνήθως η δυνατότητά του είναι να πάει από μοίρες. Το servo motor είναι ένας μηχανισμός τον οποίο τον προγραμματίζουμε με τη χρήση ενός επεξεργαστή.


Κατέβασμα ppt "Πλακέτα ARDUINO."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google