Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

….το περιβάλλον της ανακάλυψης. Πανεπιστήμιο Cambridge Τo Cambridge είναι το 2 ο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του συνολικού αγγλόφωνου πληθυσμού..

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "….το περιβάλλον της ανακάλυψης. Πανεπιστήμιο Cambridge Τo Cambridge είναι το 2 ο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του συνολικού αγγλόφωνου πληθυσμού.."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ….το περιβάλλον της ανακάλυψης

2 Πανεπιστήμιο Cambridge Τo Cambridge είναι το 2 ο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του συνολικού αγγλόφωνου πληθυσμού..

3 Παλιά βιβλιοθήκη του Cambridge

4

5 Sir William Henry Bragg William Lawrence Bragg Το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 1915 απονεμήθηκε από κοινού στον Sir William Henry Bragg και William Lawrence Bragg "για τις υπηρεσίες τους στην ανάλυση της κρυσταλλικής δομής με τη βοήθεια των ακτίνων Χ"

6 Max Perutz O Max Ferdinand Perutz,μοιράστηκε το 1962 το βραβείο Νόμπελ Χημείας με τον John Kendrew, για τις σπουδές τους από τις δομές της αιμοσφαιρίνης και των σφαιρικών πρωτεϊνών.

7 Jo hn Kendrew Το βραβείο Νόμπελ Χημείας 1962 απονεμήθηκε από κοινού στον Max Ferdinand και John Perutz, Cowdery Kendrew για τις μελέτες τους, των δομών των σφαιρικών πρωτεϊνών.

8 James Watson-Francis Crick για την συνεισφορά τους στη μελέτη της δομής του DNA, οι Watson και Crick μοιράστηκαν το 1962 το βραβείο νόμπελ ιατρικής και φυσιολογίας μαζί με τον Maurice Wilkins.

9 Maurice Wilkins O Maurice Wilkins έλαβε το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής το 1962

10 Rosalind Franklin H Rosalind Franklin δεν μοιράστηκε το 1962 το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και την Ιατρική με τους Watson και Crick, γιατί είχε αποβιώσει το 1958

11 ….Μόλις είδα το ακτινογράφημα έμεινα με το στόμα ανοικτό και η καρδιά μου άρχισε να χτυπά…… Επιπλέον, ο μαύρος σταυρός των ανακλάσεων που δέσποζε στη φωτογραφία μπορούσε να προέλθει μόνο από ελικοειδή δομή….

12 Linus Pauling Ο Pauling είχε λάβει βραβεία νόμπελ το 1954 στη Χημεία και το 1962 το Νόμπελ Ειρήνης.

13 Watson-Crick Για την συνεισφορά τους στη μελέτη της δομής του DNA, οι Watson και Crick μοιράστηκαν το 1962 το βραβείο νόμπελ ιατρικής και φυσιολογίας μαζί με τον Maurice Wilkins.

14 Ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του είναι το The Double Helix(1968) για την ανακάλυψη δομής του DNA, το οποίο επανεκδόθηκε σε νέα έκδοση το 2012 Είναι ευρέως γνωστό για την χρήση του όρου «κεντρικό δόγμα» για να συνοψίσει μια ιδέα ότι οι γενετική ροή πληροφοριών στα κύτταρα είναι ουσιαστικά μονόδρομος από το DNA και RNA σε πρωτεΐνη


Κατέβασμα ppt "….το περιβάλλον της ανακάλυψης. Πανεπιστήμιο Cambridge Τo Cambridge είναι το 2 ο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του συνολικού αγγλόφωνου πληθυσμού.."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google