Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ
Νόμπελ Λογοτεχνίας 1954 «ένας άντρας μπορεί να καταστραφεί αλλά όχι να ηττηθεί»

2 Η ζωή του ( ) Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρασημοφορήθηκε για την προσφορά του ως τραυματιοφορέας στην Ιταλία. Το 1921 έκανε τον πρώτο του γάμο και μετακόμισε στο Παρίσι όπου εντάχθηκε στην «Χαμένη Γενιά» των εξόριστων Αμερικανών συγγραφέων. Κάλυψε δημοσιογραφικά την Μικρασιατική καταστροφή καθώς και την ανταλλαγή πληθυσμών στη Θράκη.

3 Την περίοδο 1925-1929 συνέγραψε ορισμένα από τα καλύτερα έργα του, όπως το «Αποχαιρετισμός στα όπλα»
Τον Μάρτιο του 1937 ο Χέμινγουεϊ ταξίδεψε στην Ισπανία προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά τον ισπανικό εμφύλιο και το 1944 κάλυψε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Έκανε συνολικά 4 γάμους (!) Μετά το 1954 αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που δεν του επέτρεψε να παραστεί στη διαδικασία βράβευσής του με το βραβείο Νόμπελ.

4 Το έργο του Ο Χέμινγουεϊ έχει πολλά έργα στο ενεργητικό του. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι: Αποχαιρετισμός στα όπλα Για ποιον χτυπά η καμπάνα Ο γέρος και η θάλασσα κ.ά. Λόγος μεγάλης αναγνώρισης του ήταν η γλώσσα του.

5 Αναγνώριση Έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του όσο και μετά τον θάνατό του. Πολλοί κριτικοί και λογοτέχνες έχουν αναφερθεί στον Χέμινγουεϊ και στη μεγάλη συγγραφική ικανότητα του, όπως ο Morley Callaghan. Προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ δύο φορές (1947 και 1954). Τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ το 1953.

6 Βραβείο Νόμπελ (1954) Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1954 απονεμήθηκε στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ «για τις άριστες αφηγηματικές του ικανότητες, τις οποίες επέδειξε με καταπληκτικό τρόπο στο πρόσφατο Ο Γέρος και η Θάλασσα, και για την προσφορά του στον συγγραφικό κόσμο.» Εξ’ αιτίας σοβαρών τραυματισμών που είχε υποστεί σε πρόσφατο ατύχημα στην Αφρική δεν κατάφερε να παραστεί στην τελετή βράβευσής του. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Χέμινγουεϊ ο πρέσβης της Αμερικής στην Σουηδία, John C. Cabot.


Κατέβασμα ppt "Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google