Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Μαθαίνω τους χρόνους των ρημάτων με τη Ριρή και την παρέα της:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Μαθαίνω τους χρόνους των ρημάτων με τη Ριρή και την παρέα της:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Μαθαίνω τους χρόνους των ρημάτων με τη Ριρή και την παρέα της:

3 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Η Ριρή με το κίτρινο τυρί Ο Ρούλης ο χοντρούλης Ο Τοτός ο δυνατός Η Αχτίδα με την εφημερίδα Ο Χαρούλης ο βιαστικούλης Ο Ξηρός ο μελετηρός Η Τούλα η μικρούλα Ο Τέλης ο τεμπέλης Ο Νάζι ο καμικάζι Η Λιλή η ντροπαλή Ο Ρίβι με το μολύβι Ο Αντρέας ο Ψηλέας

4 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Oι τύποι του ρήματος που φανερώνουν πότε γίνεται μια ενέργεια λέγονται χρόνοι του ρήματος. Οι χρόνοι είναι οκτώ (8): 1.Ενεστώτας 2.Παρατατικός 3.Αόριστος 4.Μέλλοντας Στιγμιαίος 5.Μέλλοντας Διαρκείας 6.Παρακείμενος 7.Υπερσυντέλικος 8.Συντελεσμένος Μέλλοντας

5 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Ενεστώτας Κάτι κάνω τώρα!!! Τρέχω στην αυλή του σχολείου.

6 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Παρατατικός Χθες έτρεχα στην αυλή του σχολείου. Κάτι έκανα χθες συνέχεια!!!

7 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Αόριστος Χθες έτρεξα στην αυλή του σχολείου. Κάτι έκανα χθες για λίγο !!!

8 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Οι Mέλλοντες είναι τρεις. Ο Στιγμιαίος, ο Διαρκείας και ο Συντελεσμένος Δεν το ξεχνάμε! Ο Μέλλοντας παίρνει πάντα το μελλοντικό μόριο «θα».

9 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Mέλλοντας Στιγμιαίος Αύριο θα τρέξω στην αυλή του σχολείου. Κάτι που θα κάνω αύριο για λίγο !!!

10 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Mέλλοντας Διαρκείας Αύριο θα τρέχω στην αυλή του σχολείου. Κάτι που θα κάνω αύριο συνέχεια !!!

11 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Παρακείμενος Έχω διαβάσει τα μαθήματα μου. Κάτι που έχω κάνω μέχρι τώρα !!!! Να μην το ξεχάσω. Ο Παρακείμενος παίρνει πάντα το βοηθητικό ρήμα έχω

12 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Υπερσυντέλικος Όταν ήρθες σπίτι μου εγώ είχα φύγει. Κάτι που είχα κάνει πιο παλιά !!!! Να μην το ξεχάσω. Ο Υπερσυντέλικος παίρνει πάντα το βοηθητικό ρήμα είχα!!!

13 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Συντελεσμένος Μέλλοντας Στις πέντε το απόγευμα θα έχω φύγει. Κάτι που θα είναι τελειωμένο στο μέλλον, αφού πρώτα γίνει κάτι άλλο!

14 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim TEΛΟΣ Επιτέλους τέλος θέλεις να πεις!!


Κατέβασμα ppt "Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Mainz & Ingelheim Μαθαίνω τους χρόνους των ρημάτων με τη Ριρή και την παρέα της:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google