Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι
Κλιματιστικά! Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι

2 Νόσος των Λεγεωνάριων, πνευμονία
Η νόσος των Λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που προκαλείται από το βακτηρίδιο λεγιονέλλα. Ο ασθενής παρουσιάζει ψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα και κάποτε μυϊκούς πόνους και πονοκέφαλο. Το βακτηρίδιο που προκαλεί τη νόσο. Για τη νόσο των Λεγεωναρίων ευθύνεται το βακτηρίδιο λεγιονέλλα που είναι επίσης γνωστό με την ονομασία λεγεωνέλλα. Το βακτηρίδιο πήρε το όνομα αυτό το 1976 όταν πολλοί άνθρωποι που έλαβαν μέρος σε συνέδριο της Αμερικανικής Λεγεώνας στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσίασαν πνευμονία λόγω μόλυνσης από το συγκεκριμένο μικρόβιο.

3 Τι προκαλεί Η λεγιονέλλα προκαλεί επίσης ακόμη μια πιο ήπια μορφή νόσου χωρίς πνευμονία που αποκαλείται πυρετός Pontiac που μοιάζει με τη γρίπη. Και οι δύο μορφές της πάθησης που προκαλεί η λεγιονέλλα ονομάζονται λεγιονέλλωση. Ο πυρετός Pontiac συνήθως υποχωρεί από μόνος του και δεν χρειάζεται αντιβίωση. Όμως η νόσος των Λεγεωναρίων εάν δεν αντιμετωπισθεί με αντιβίωση μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο. Οι χώροι στους οποίους ζει η λεγιονέλλα. Τα βακτηρίδια λεγιονέλλα υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον, συνήθως στο νερό. Τα βακτηρίδια αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμό νερό όπως αυτό που δυνατόν να υπάρχει σε ζεστή μπανιέρα, σε ντεπόζιτα ζεστού νερού, σε ψυκτικά κλιματιστικά, σε μεγάλες υδραυλικές εγκαταστάσεις ή σε μέρη των κλιματιστικών συστημάτων μεγάλων κτιρίων.

4 Τι προκαλούν τα κλιματιστικά.
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, η κατάχρηση των κλιματιστικών και ο μη επαρκής εξαερισμός σε κλειστά κτίρια ή αίθουσες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρινικό επιθήλιο και κατ’ επέκταση να δυσχεράνει την αναπνοή. Επίσης έχει φανεί, πως η υπερβολική χρήση κλιματιστικών μπορεί να καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τον φυσιολογικό μηχανισμό φίλτρου της ρινικής αναπνοής. Άλλες αιτίες για την εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας πλην της κακής χρήσης των κλιματιστικών είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, το άγχος και η κακή διατροφή. 

5 Τρόποι να κρατήσουμε το σπίτι δροσερό.
Εξοπλίστε τα παράθυρα με στόρια και κουρτίνες, και τα μπαλκόνια που βλέπουν ανατολικά και δυτικά με τέντες. Επίσης, κρατήστε τα παντζούρια κλειστά τις μεσημεριανές ώρες. Αερίστε τα δωμάτια αργά το απόγευμα ή, ακόμα καλύτερα, το βράδυ. Αποφύγετε τη δημιουργία υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους, αφήνοντας δουλειές όπως το μαγείρεμα, το πλύσιμο πιάτων και ρούχων και το ντους για μετά τη δύση του ήλιου. Αντικαταστήστε τις παραδοσιακές λάμπες με οικονομικούς λαμπτήρες. Παράγουν το ίδιο φως, καταναλώνοντας το ένα πέμπτο της ενέργειας και παράγοντας το ένα πέμπτο της θερμότητας.

6 Συνδέστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας σε πολύμπριζα με διακόπτη on/off, τον οποίο θα κλείνετε όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Μην υποτιμάτε τους ανεμιστήρες δαπέδου, κάνουν και αυτοί δουλειά, καθώς η ήπια κίνησή τους ρίχνει κατά 3-4ο τη θερμοκρασία. Την ημέρα πρέπει τα παράθυρα να μένουν κλειστά, ώστε να διατηρείται η εσωτερική θερμοκρασία του κτιρίου, που είναι χαμηλότερη από την εξωτερική. Βάψτε τους εξωτερικούς τοίχους σε ανοικτά χρώματα. Αν έχετε μονοκατοικία, προτιμήστε το λευκό για την ταράτσα.

7 ΕΙΚΟΝΕΣ


Κατέβασμα ppt "Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google