Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μυκήνες-Αγαμέμνονας Μυκηναϊκά χρόνια Ελένη - Κωνσταντίνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μυκήνες-Αγαμέμνονας Μυκηναϊκά χρόνια Ελένη - Κωνσταντίνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μυκήνες-Αγαμέμνονας Μυκηναϊκά χρόνια Ελένη - Κωνσταντίνος

2 Η πύλη των Λεοντών Η φημισμένη Πύλη των Λεόντων αποτελείται από τέσσερις καλοδουλεμένους ογκόλιθους: το κατώφλι, τις δυο παραστάδες και το ανώφλι. Τα δυο λιοντάρια αντιμέτωπα δεξιά και αριστερά από κιονίσκο, έστρεφαν τα κεφάλια τους προς τον επισκέπτη.

3

4 Ο τάφος του Αγαμέμνονα O Αγαμέμνονας είναι ένας από τους επιφανέστερους ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας. Βασιλιάς των Μυκηνών. Ήταν γιος του βασιλιά Ατρέα και της Αερόπης. Σύζυγος της Κλυταιμνήστρας. Είχε 4 παιδιά. Την Ιφιγένεια, την Ηλέκτρα ,την Χρυσοθέμις και τον Ορέστη.

5 Εσωτερικό τάφου Η μάσκα του Αγαμέμνονα.

6 Τέλος

7 Ακάθιστος ύμνος Βυζαντινά χρόνια
Ακάθιστος ύμνος Βυζαντινά χρόνια Έχει επικρατήσει όμως να λέγεται έτσι ένας ύμνος («Κοντάκιο») της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν της Θεοτόκου, ο οποίος ψάλλετε στους ναούς τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης τεσσερακοστής , τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε «οίκος» ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα). Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

8

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Μυκήνες-Αγαμέμνονας Μυκηναϊκά χρόνια Ελένη - Κωνσταντίνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google