Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο μαθητής να μπορεί να, ΣΤΟΧΟΣ 2.3.1: εξηγεί την αρχή λειτουργίας του κινητήρα και γράφει το σχετικό τύπο. 2.3 Αρχή λειτουργίας του κινητήρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο μαθητής να μπορεί να, ΣΤΟΧΟΣ 2.3.1: εξηγεί την αρχή λειτουργίας του κινητήρα και γράφει το σχετικό τύπο. 2.3 Αρχή λειτουργίας του κινητήρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο μαθητής να μπορεί να, ΣΤΟΧΟΣ 2.3.1: εξηγεί την αρχή λειτουργίας του κινητήρα και γράφει το σχετικό τύπο. 2.3 Αρχή λειτουργίας του κινητήρα

2 Ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μηχανή που δημιουργεί κίνηση καταναλώνοντας ηλεκτρισμό. Σ' έναν απλό ηλεκτροκινητήρα, το ηλεκτρικό ρεύμα διαρρέει μια συρμάτινη περιέλιξη (θηλειά), η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους πόλους ενός ηλεκτρομαγνήτη. Όμως κάθε ρευματοφόρος αγωγός, που βρίσκεται μέσα σε μαγνητικό πεδίο, δέχεται κάποια δύναμη. Στην περίπτωση αυτή οι δυνάμεις που ασκούνται στην περιέλιξη, σπρώχνουν τη μια πλευρά της προς τα πάνω και την άλλη προς τα κάτω, με αποτέλεσμα αυτή να περιστρέφεται. Γι' αυτό και το σύρμα λέγεται "ρότορας", ενώ ο ηλεκτρομαγνήτης "στάτορας". Τέλος, ένα άλλο σημαντικό κομμάτι του ηλεκτροκινητήρα είναι ο μεταλλακτήρας. Αυτός αντιστρέφει τη φορά του ρεύματος δύο φορές σε κάθε περιστροφή, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σταθερή φορά περιστροφής του ρότορα.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


Κατέβασμα ppt "Ο μαθητής να μπορεί να, ΣΤΟΧΟΣ 2.3.1: εξηγεί την αρχή λειτουργίας του κινητήρα και γράφει το σχετικό τύπο. 2.3 Αρχή λειτουργίας του κινητήρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google