Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DOMNA GEROGLI Sydney Opera House DOMNA GEROGLI. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΑΝΙΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ & Ο ΝΙΚΗΤΗΣ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  Η ΑΧΙΒΑΔΩΤΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DOMNA GEROGLI Sydney Opera House DOMNA GEROGLI. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΑΝΙΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ & Ο ΝΙΚΗΤΗΣ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  Η ΑΧΙΒΑΔΩΤΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DOMNA GEROGLI Sydney Opera House DOMNA GEROGLI

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΑΝΙΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ & Ο ΝΙΚΗΤΗΣ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  Η ΑΧΙΒΑΔΩΤΗ ΟΡΟΦΗ  Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΤΣΟΝ  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ  Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

3 DOMNA GEROGLI ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΑΝΙΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ  Αυτό το ασυνήθιστο μοντέρνο κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας.  Οικοδομήθηκε στην παλαιότερη και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εμπρός στο μεγάλο φυσικό της λιμάνι. Η θάλασσα το περιβάλλει από τις τρεις πλευρές, ενώ οι στέγες του σχεδιάστηκαν ειδικά για να θυμίζουν γιγάντια πανιά ιστιοφόρου πλοίου.

4 DOMNA GEROGLI ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ & Ο ΝΙΚΗΤΗΣ  Κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1950 οργανώθηκε ένας διεθνής διαγωνισμός για το σχεδιασμό ενός νέου κέντρου τεχνών στο Σίδνεϋ.  Για την οικοδόμηση επιλέχτηκε το Μπένελονγκ Πόιντ, μια στενή λουρίδα στεριάς που προεξέχει στο λιμάνι.  Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Δανός αρχιτέκτονας Γιερν Ούτσον. Η επιτροπή έκρινε το σχέδιό του, ως το πλουσιότερο σε φαντασία.  Πηγές έμπνευσης τα πανιά των ιστιοφόρων και οι ναοί των Αζτέκων και των Μάγιας. Ωστόσο η υλοποίηση της κατασκευής δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

5 DOMNA GEROGLI ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  Τα έργα της θεμελίωσης άρχισαν το 1959 και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί η βάση του κτιρίου. Ακολούθησε το προκλητικότερο τμήμα του σχεδίου -η αχιβαδωτή οροφή. Ποτέ δεν είχε οικοδομηθεί κάτι παρόμοιο στον κόσμο.

6 DOMNA GEROGLI Η ΑΧΙΒΑΔΩΤΗ ΟΡΟΦΗ  Οι αχιβάδες που σχηματίζουν την οροφή του κτιρίου, το έκαναν να διαφέρει από κάθε άλλο κτίσμα στον κόσμο.  Για την οικοδόμησή τους απαιτήθηκαν 2000 προκατασκευασμένα τμήματα από μπετόν, που τα συνέδεσαν συνολικά 350 χιλιόμετρα βέργες χάλυβα.  Οι αχιβάδες καλύφθηκαν με ένα και πλέον εκατομμύριο κεραμικά πλακάκια.  Τα λευκά και κίτρινα πλακάκια σχηματίζουν σχέδια που λαμποκοπούν στο φως του ήλιου

7 DOMNA GEROGLI Η ΑΧΙΒΑΔΩΤΗ ΟΡΟΦΗ  Οι αχιβάδες καλύφθηκαν με ένα και πλέον εκατομμύριο κεραμικά πλακάκια.  Τα λευκά και κίτρινα πλακάκια σχηματίζουν σχέδια που λαμποκοπούν στο φως του ήλιου

8 DOMNA GEROGLI Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΤΣΟΝ  Οι κατασκευαστές διαφώνησαν στην οικοδόμηση της οροφής και ζητήθηκε αναπροσαρμογή του αρχικού σχεδίου.  Το 1966 ο Γιερν Ούτσον παραιτήθηκε. Τον αντικατέστησαν τέσσερις Αυστραλοί αρχιτέκτονες και η οροφή ολοκληρώθηκε τον επόμενο χρόνο.  Απαιτήθηκαν άλλα έξι χρόνια προκειμένου να συμπληρωθούν οι εργασίες και στο εσωτερικό του κτιρίου.

9 DOMNA GEROGLI ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕΡΟΣ 1  Η Όπερα του Σίδνεϋ εγκαινιάστηκε επίσημα από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Οκτώβριο του 1973.  Στο κέντρο του κτιρίου υπάρχουν τέσσερις αίθουσες εκδηλώσεων.  Στη μεγαλύτερη, την Αίθουσα Συναυλιών, μπορούν να καθίσουν 2600 άνθρωποι.  Επάνω από την Αίθουσα Συναυλιών υψώνεται η μεγαλύτερη αχιβάδα σε ύψος 67 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.  Η Αίθουσα της Όπερας είναι μικρότερη, με 1500 θέσεις. Κι οι άλλες δυο είναι αίθουσες Δράματος και Θεάτρου.

10 DOMNA GEROGLI ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕΡΟΣ 2  Επάνω από την Αίθουσα Συναυλιών υψώνεται η μεγαλύτερη αχιβάδα σε ύψος 67 μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.  Η Αίθουσα της Όπερας είναι μικρότερη, με 1500 θέσεις. Κι οι άλλες δυο είναι αίθουσες Δράματος και Θεάτρου

11 DOMNA GEROGLI Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Κατά τα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας επισκέφτηκαν την Οπερα του Σίδνεϋ 36 εκατομμύρια φιλόμουσοι - επάνω από το διπλάσιο πληθυσμό της Αυστραλίας.  Και κάθε χρόνο παρουσιάστηκαν επάνω από 2500 θεάματα - όπερες, θεατρικά έργα, συναυλίες κ. ά.

12 DOMNA GEROGLI CONLUSION  Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας.  Η Όπερα του Σίδνεϋ εγκαινιάστηκε επίσημα από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Οκτώβριο του 1973.  η αχιβαδωτή οροφή  Τα λευκά και κίτρινα πλακάκια σχηματίζουν σχέδια που λαμποκοπούν στο φως του ήλιου


Κατέβασμα ppt "DOMNA GEROGLI Sydney Opera House DOMNA GEROGLI. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΑΝΙΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ & Ο ΝΙΚΗΤΗΣ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  Η ΑΧΙΒΑΔΩΤΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google