Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑ: Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Στέλιος Οδυσσέως.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑ: Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Στέλιος Οδυσσέως."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑ: Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Στέλιος Οδυσσέως

2 Καθημερινές Δραστηριότητες

3 Τι κοινό έχουν οι συσκευές που φαίνονται στις δραστηριότητες;

4 Πού παράγεται ηλεκτρισμός στην Κύπρο;

5 Διακίνηση Ηλεκτρικού Ρεύματος zΠώς παράγεται ο ηλεκτρισμός στους σταθμούς της Μονής και της Δεκέλειας; zΓεννήτριες: zΜηχανές που λειτουργούν μέρα και νύχτα και παράγουν ηλεκτρισμό για τα σπίτια, τα εργοστάσια, τους χώρους εργασίας κ.α. zΠώς φτάνει στα σπίτια μας και στους χώρους εργασίας ο ηλεκτρισμός; zΜε καλώδια.

6 zΤι συμβαίνει; zΤο πλυντήριο σταμάτησε. Τα ρούχα θα μείνουν άπλυτα. zΈμεινα κλεισμένος στον ανελκυστήρα. zΔεν μπορώ να στεγνώσω τα μαλλιά μου. zΤρόποι με τους οποίους μπορούν να γίνουν οι εργασίες χωρίς ρεύμα: zΤα ρούχα θα πλυθούν στο χέρι. zΘα κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. zΤα μαλλιά θα χρειαστούν πολύ χρόνο, για να στεγνώσουν.

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ zΠώς βοηθά ο ηλεκτρισμός; zΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΚΟΠΟ. zΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

8 Πηγές Ενέργειας

9 Ο ηλεκτρισμός είναι επικίνδυνος, όταν δε λαμβάνονται οι αναγκαίες προφυλάξεις... zΠοτέ δε χρησιμοποιούμε χαλασμένες, σπασμένες ή ραγισμένες φίσιες. zΠοτέ δε μετακινούμε ηλεκτρικές συσκευές, όταν λειτουργούν. zΟι ηλεκτρικές συσκευές δεν πρέπει ποτέ να έχουν φθαρμένα καλώδια. zΠοτέ δεν τραβούμε με δύναμη το καλώδιο μιας ηλεκτρικής συσκευής. zΠοτέ δεν αγγίζουμε μια πρίζα ή διακόπτη με βρεγμένα χέρια. zΠοτέ δε μεταφέρουμε ηλεκτρική συσκευή στη βρύση, όταν είναι ενωμένη με την πρίζα. zΑποφεύγουμε να ενώνουμε πολλές συσκευές σε μια μόνο πρίζα. zΠοτέ δεν αλλάζουμε λάμπα, χωρίς να κλείσουμε το γενικό διακόπτη. zΠοτέ δε βάζουμε αντικείμενα στις τρύπες της πρίζας. zΠοτέ δε σκαλίζουμε μέσα στη φρυγανιέρα, για να βγάλουμε μια παγιδευμένη φέτα ψωμιού. zΑποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές θερμάστρες στο μπάνιο. zΠοτέ δεν αφήνουμε καλώδια μπροστά από μια ηΛεκτρική θερμάστρα που λειτουργεί.

10 Ο ηλεκτρισμός στη ζωή μας zΜε τον ηλεκτρισμό κερδίζουμε χρόνο και γλιτώνουμε κόπο. zΟι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές γεννήτριες είναι πηγές ηλεκτρισμού. zΟ ηλεκτρισμός είναι επικίνδυνος, όταν δε λαμβάνονται οι αναγκαίες προφυλάξεις...


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑ: Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Στέλιος Οδυσσέως."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google