Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ
ΜΑΘΗΜΑ: Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Στέλιος Οδυσσέως

2 Καθημερινές Δραστηριότητες
Περίγραψε την εικόνα.

3 Τι κοινό έχουν οι συσκευές που φαίνονται στις δραστηριότητες;
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

4 Πού παράγεται ηλεκτρισμός στην Κύπρο;
Ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός Δεκέλειας Ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός Μονής

5 Διακίνηση Ηλεκτρικού Ρεύματος
Πώς παράγεται ο ηλεκτρισμός στους σταθμούς της Μονής και της Δεκέλειας; Γεννήτριες: Μηχανές που λειτουργούν μέρα και νύχτα και παράγουν ηλεκτρισμό για τα σπίτια, τα εργοστάσια, τους χώρους εργασίας κ.α. Πώς φτάνει στα σπίτια μας και στους χώρους εργασίας ο ηλεκτρισμός; Με καλώδια.

6 Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος!!!!
Τι συμβαίνει; Το πλυντήριο σταμάτησε. Τα ρούχα θα μείνουν άπλυτα. Έμεινα κλεισμένος στον ανελκυστήρα. Δεν μπορώ να στεγνώσω τα μαλλιά μου. Τρόποι με τους οποίους μπορούν να γίνουν οι εργασίες χωρίς ρεύμα: Τα ρούχα θα πλυθούν στο χέρι. Θα κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα μαλλιά θα χρειαστούν πολύ χρόνο, για να στεγνώσουν.

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Πώς βοηθά ο ηλεκτρισμός;
ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΚΟΠΟ. Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

8 Ηλεκτρικές Γεννήτριες
Πηγές Ενέργειας Ηλεκτρικές Γεννήτριες Μπαταρίες

9 Ο ηλεκτρισμός είναι επικίνδυνος, όταν δε λαμβάνονται οι αναγκαίες προφυλάξεις...
Ποτέ δε χρησιμοποιούμε χαλασμένες, σπασμένες ή ραγισμένες φίσιες. Ποτέ δε μετακινούμε ηλεκτρικές συσκευές, όταν λειτουργούν. Οι ηλεκτρικές συσκευές δεν πρέπει ποτέ να έχουν φθαρμένα καλώδια. Ποτέ δεν τραβούμε με δύναμη το καλώδιο μιας ηλεκτρικής συσκευής. Ποτέ δεν αγγίζουμε μια πρίζα ή διακόπτη με βρεγμένα χέρια. Ποτέ δε μεταφέρουμε ηλεκτρική συσκευή στη βρύση, όταν είναι ενωμένη με την πρίζα. Αποφεύγουμε να ενώνουμε πολλές συσκευές σε μια μόνο πρίζα. Ποτέ δεν αλλάζουμε λάμπα, χωρίς να κλείσουμε το γενικό διακόπτη. Ποτέ δε βάζουμε αντικείμενα στις τρύπες της πρίζας. Ποτέ δε σκαλίζουμε μέσα στη φρυγανιέρα, για να βγάλουμε μια παγιδευμένη φέτα ψωμιού. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές θερμάστρες στο μπάνιο. Ποτέ δεν αφήνουμε καλώδια μπροστά από μια ηΛεκτρική θερμάστρα που λειτουργεί.

10 Ο ηλεκτρισμός στη ζωή μας
Με τον ηλεκτρισμό κερδίζουμε χρόνο και γλιτώνουμε κόπο. Οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές γεννήτριες είναι πηγές ηλεκτρισμού. Ο ηλεκτρισμός είναι επικίνδυνος, όταν δε λαμβάνονται οι αναγκαίες προφυλάξεις...


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google