Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Georg Kantor Χρονολόγιο. Γέννηση 3 Μαρτίου 1845 1874: Μπορεί το τετράγωνο να αντιστοιχηθεί ‘1- 1’με το ευθύγραμμο τμήμα;  Μπορει μια επιφάνεια (ας πούμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Georg Kantor Χρονολόγιο. Γέννηση 3 Μαρτίου 1845 1874: Μπορεί το τετράγωνο να αντιστοιχηθεί ‘1- 1’με το ευθύγραμμο τμήμα;  Μπορει μια επιφάνεια (ας πούμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Georg Kantor Χρονολόγιο

2 Γέννηση 3 Μαρτίου 1845

3 1874: Μπορεί το τετράγωνο να αντιστοιχηθεί ‘1- 1’με το ευθύγραμμο τμήμα;  Μπορει μια επιφάνεια (ας πούμε ένα τετράγωνο με το σύνορό του) να αντιστοιχηθεί με μοναδικό τρόπο σε μια γραμμή (ας πούμε στο ευθύγραμμο τμήμα με τα άκρα του) έτσι ώστε για κάθε σημείο στην επιφάνεια να υπάρχει ένα αντίστοιχο συμείο στη γραμμή και αντίστροφα, για κάθε σημείο στη γραμμή να υπάρχει το αντίστοιχο σημείο στην επιφάνεια; Πιστεύω πως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν θα είναι εύκολη παρόλο που φαίνεται καθαρά πως είναι «όχι», τόσο που μια απόδειξη να μοιάζει άχρηστη.

4 1874: Γάμος με την Βάλυ Γκούτμαν Μήνας του μέλιτος στην Ελβετία Όπως και ο Αϊνστάιν, αφιερώνειτο μεγαλύτερο μέρος του σε συζητήσεις με τον Ντέντεκιντ

5 1877: Υπάρχει μια '1-1' αντιστοιχία του τετραγώνου με το ευθύγραμμο τμήμα Το βλέπω αλλά δεν το πιστεύω!

6 1879: Τακτικός καθηγητής στη Χάλε

7 1882: Ο Ντέντεκιντ αρνείται την έδρα στη Χάλε και οι σχέσεις με τον Κάντορ ψυχραίνονται

8 Αρχή αλληλογραφίας με Gosta Mittag Loefler

9 Πρώτη κρίση κατάθλιψης


Κατέβασμα ppt "Georg Kantor Χρονολόγιο. Γέννηση 3 Μαρτίου 1845 1874: Μπορεί το τετράγωνο να αντιστοιχηθεί ‘1- 1’με το ευθύγραμμο τμήμα;  Μπορει μια επιφάνεια (ας πούμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google