Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…. (ΤURΒΟ) ΑΠΟ ΤΟ Β ΟΧ 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…. (ΤURΒΟ) ΑΠΟ ΤΟ Β ΟΧ 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…. (ΤURΒΟ) ΑΠΟ ΤΟ Β ΟΧ 1

2 Η Θεωρητική προσέγγιση και εμβάθυνση του θέματος γιατί …………. Λεφτά για κατασκευή δεν υπάρχουν ! ! ! ! ! ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΛΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Εισαγωγή αέρα από το περιβάλλον Εξαγωγή καυσαερίων στο περιβάλλον Εισαγωγή καυσίμου Εισαγωγή σπινθήρα (σε βενζινοκινητήρα)

4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Intercooler Turbine Εισαγωγή αέρα Εξαγωγή καυσαερίων

5 ΣΤΡΟΒΙΛΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗΣ ! ! !

6 ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Θα πρέπει :  Να γνωρίσουμε ποια είναι η βασική λειτουργία των συστημάτων υπερπλήρωσης στους κινητήρες, δηλαδή των turbo.  Να μάθουμε για την λειτουργία, τον έλεγχο και τη διαχείριση της υπερπλήρωσης κινητήρων.  Να συγκεντρώσουμε στοιχεία για τα συστήματα υπερπλήρωσης που υπάρχουν σήμερα στην αγορά του αυτοκινήτου.  Να επιλέξουμε κάποια απλά οχήματα, υποψήφια για να μετατραπούν σε turbo και να συλλέξουμε για αυτά τεχνικά στοιχεία και οικονομικές προσφορές.

7  Ανάπτυξη θεωρητικού υπόβαθρου βασισμένη στη διδαχθείσα ύλη των μαθημάτων ΜΕΚ I και ΜΕΚ II.  Διαχωρισμός σε υποομάδες και μοίρασμα αρμοδιοτήτων.  Ανεύρεση υλικού από βιβλία, περιοδικό τύπο, και ιντερνέτ.  Επίσκεψη σε αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, καθώς και συνεργεία βελτίωσης και μετατροπών οχημάτων για περισυλλογή τεχνικών εγχειριδίων, λοιπού έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.  Α΄ στάδιο επεξεργασίας υλικού και Α΄ Παρουσίαση του.  Σχόλια, παρατηρήσεις και εμβάθυνση στο γνωστικό αντικείμενο. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ.

8 • Επιλογή κάποιων συμβατικών οχημάτων, υποψήφια για να μετατραπούν σε υπερπληρούμενα. Συλλογή για αυτά τεχνικά στοιχεία και οικονομικές προσφορές. • Ανεύρεση πρόσθετων στοιχείων με δεύτερη επίσκεψη σε συνεργεία βελτίωσης και αντιπροσωπίες αυτοκινήτων. • Εντοπισμός των κύριων σημείων που πρέπει να παρουσιαστούν και οργάνωσή τους σε ένα ενιαίο σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Προσαρμογή στον διαθέσιμο χρόνο παρουσίασης. • Δοκιμαστικές παρουσιάσεις. • Επεξεργασία, «στήσιμο» εργασίας και εκτύπωσή της. • Τελική παρουσίαση.

9 Ε. ΠΟΡΟΙ - ΥΛΙΚΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  Σχολικά βιβλία.  Εργαστήριο Η/Υ του σχολείου.  Προσωπικοί Η/Υ μαθητών.  Διαδίκτυο.  Περιοδικά και εφημερίδες.  Τεχνικά εγχειρίδια και διαφημιστικά έντυπα εταιρειών.  Τεχνικές πληροφορίες από συνεργεία αυτοκινήτων.  Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά από δωρεές συνεργείων αυτοκινήτων.

10 ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΣΤΡΟΒΙΛΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗ

11 ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ TURBO Εκτόνωσης καυσαερίων ή Ανακούφισης ή Buster ή Externa ή Westegate Σκάστρα ή Ανακύκλωσης εισερχόμενου αέρα Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη βαλβίδα

12  FIAT PUNDO 1100……..……. 1500,00 €  MITSUBISHI LANCER 1800…….2500.00 € ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ;

13  Σύστημα υπερπλήρωσης ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ

14 ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ ΜΕ ΛΟΒΟΥΣ

15 ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ

16 Twin-Screw ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ

17 Καλή εξεταστική και ……… ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! ! Ευχαριστούμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ…. (ΤURΒΟ) ΑΠΟ ΤΟ Β ΟΧ 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google