Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι- ούσαν οι άνθρωποι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι- ούσαν οι άνθρωποι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι- ούσαν οι άνθρωποι πολλά χρόνια πριν όπως ρούχα, σκεύη και εργαλεία. Τα πράγματα που έχει μέσα ένα μουσείο τα λέμε εκθέματα. Επισκεπτόμαστε τα μουσεία και βλέπουμε τα σπουδαία εκθέματα όποτε θέλουμε. Υπάρχουν πολλών ειδών μουσεία. Κάνε κλικ για να δεις μερικά είδη μουσείων.

2 Αρχαιολογικό Μουσείο Ένα αρχαιολογικό μουσείο έχει αγάλματα, κοσμήματα, σκεύη, εργαλεία, όπλα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι τα αρχαία χρόνια. Αρχαία νομίσματα Κόσμημα λαιμού, από χρυσάφι, 7ου αιώνα π.Χ. Αγγείο, 16 ος αιώνας π.Χ. Ειδώλια (μικρά αγαλματάκια) που παριστάνουν λιοντάρι, αγριογούρουνο, σκύλο και πουλί, 6 ος αιώνας π.Χ. Καρυάτιδες, αγάλματα που παριστάνουν κοπέλες, 420- 415 π.Χ.

3 Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει εκθέματα που δείχνουν ζώα και φυτά. Επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα. Δεινόσαυρος σε μουσείο της Αγγλίας Ζώα του δάσους στο μουσείο της Ροδόπης Πεταλούδες, στο μουσείο της Σάμου Ελέφαντες σε μουσείο της Αγγλίας

4 Λαογραφικό Μουσείο Ένα Λαογραφικό μουσείο έχει αντικείμενα (πράγματα) που δείχνουν πως ζούσε ο λαός, δηλαδή οι άνθρωποι της χώρας, πριν από πολλά χρόνια. Πως ήταν τα σπίτια, τα εργαλεία, τα ρούχα των ανθρώπων τα παλιά χρόνια, πριν γεννηθεί ο παππούς και η γιαγιά σου. Παρακάτω θα δούμε εικόνες από το Λαογραφικό Μουσείο της Νάξου. Οι εικόνες δείχνουν πως ήταν ένα σπίτι στο ελληνικό νησί Νάξος.

5 Λαογραφικό Μουσείο Η κουζίνα στο παραδοσιακό σπίτι της Νάξου.

6 Λαογραφικό Μουσείο Το υπνοδωμάτιο στο παραδοσιακό σπίτι της Νάξου. Εκεί κοιμόταν οι γονείς και τα μωρά. Ρούχα στη ντουλάπα. Κανάτα με νερό πάνω στο τραπέζι για να πλένονται οι άνθρωποι όταν ξυπνούν. Το κρεβατάκι του μωρού Το εικονοστάσι, με τις εικόνες της Παναγίας και των αγίων. Το κρεβάτι των γονιών

7 Λαογραφικό Μουσείο Το εργαστήρι ήταν ο χώρος που η νοικοκυρά έφτιαχνε υφάσματα στον αργαλειό και έραβε τα ρούχα της οικογένειας. Με τον αργαλειό έφτιαχναν ύφασμα με τις κλωστές Με την ανέμη έφτιαχναν την κλωστή Με τη ραπτομηχανή έραβαν τα ρούχα

8 Λαογραφικό Μουσείο Η σάλα είναι το σαλόνι στο παραδοσιακό σπίτι της Νάξου. Στη σάλα καθόταν οι επισκέπτες για να τους προσφέρουν οι νοικοκύρηδες γλυκό.

9 Λαογραφικό Μουσείο Παραδοσιακό πατητήρι σε σπίτι της Νάξου. Εκεί αποθήκευαν εργαλεία, σκεύη και τρόφιμα. Εκεί πατούσαν τα σταφύλια. Εκεί είχαν τα βαρέλια που έβαζαν το μούστο για να γίνει κρασί. Στο πατάρι κοιμόταν τα παιδιά της οικογένειας.


Κατέβασμα ppt "Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι- ούσαν οι άνθρωποι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google