Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο An educational game to learn about safer internet Ελληνική έκδοσηEnglish version Created by Anastasia.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο An educational game to learn about safer internet Ελληνική έκδοσηEnglish version Created by Anastasia."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο An educational game to learn about safer internet Ελληνική έκδοσηEnglish version Created by Anastasia Pitsouli Δημιουργός: Πιτσούλη Αναστασία

3 Click here to start Ο κ. Rabbit πεινάει πολύ, αλλά πρέπει να περπατήσει πολύ και να ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να φτάσει στα καρότα του. Κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε ένα εμπόδιο, εμφανίζεται μια ερώτηση. Δίνοντας τη σωστή απάντηση το εμπόδιο εξαφανίζεται. Μπορείς να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει τα εμπόδια και να φάει τα καρότα, πριν λιποθυμήσει από την πείνα. Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

4

5 1. Το επισυναπτόμενο αρχείο σε ένα email μπορεί να περιέχει ιό A.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας. B.όταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μαςόταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας C.μόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστοςμόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστος 1. Το επισυναπτόμενο αρχείο σε ένα email μπορεί να περιέχει ιό A.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας. B.όταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μαςόταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας C.μόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστοςμόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστος

6 1. Το επισυναπτόμενο αρχείο σε ένα email μπορεί να περιέχει ιό A.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας. B.όταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μαςόταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας C.μόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστοςμόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστος 1. Το επισυναπτόμενο αρχείο σε ένα email μπορεί να περιέχει ιό A.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας.ακόμη και αν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας. B.όταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μαςόταν ο αποστολέας είναι ο καλύτερος φίλος μας C.μόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστοςμόνο όταν ο αποστολέας είναι άγνωστος

7 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

8 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

9 Smats Smooots Μ π ράβο !! Τώρα είμαι λίγο π ιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ ! Click εδώ για να συνεχίσεις

10 2. Ποια είδη επισυναπτόμενων αρχείων θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα σε ένα email; A. Τα αρχεία.exe και.jpg Τα αρχεία.exe και.jpg B.Όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα.Όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα. C.Μόνο τα αρχεία.exeΜόνο τα αρχεία.exe D.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα. 2. Ποια είδη επισυναπτόμενων αρχείων θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα σε ένα email; A. Τα αρχεία.exe και.jpg Τα αρχεία.exe και.jpg B.Όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα.Όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα. C.Μόνο τα αρχεία.exeΜόνο τα αρχεία.exe D.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα.

11 2. Ποια είδη επισυναπτόμενων αρχείων θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα σε ένα email; A. Τα αρχεία.exe and.jpg Τα αρχεία.exe and.jpg B.όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα.όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα. C.Μόνο τα αρχεία.exeΜόνο τα αρχεία.exe D.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα. 2. Ποια είδη επισυναπτόμενων αρχείων θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα σε ένα email; A. Τα αρχεία.exe and.jpg Τα αρχεία.exe and.jpg B.όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα.όλα τα είδη επισυναπτόμενων αρχείων μπορεί να είναι επικίνδυνα. C.Μόνο τα αρχεία.exeΜόνο τα αρχεία.exe D.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα.Τα επισυναπτόμενα αρχεία δεν είναι επικίνδυνα.

12 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

13 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

14 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

15 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

16 3. Ψάχνεις στο Internet πληροφορίες για μια σχολική σου εργασία. A.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές. B.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες. C.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες. 3. Ψάχνεις στο Internet πληροφορίες για μια σχολική σου εργασία. A.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές. B.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες. C.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες.

17 3. Ψάχνεις στο Internet πληροφορίες για μια σχολική σου εργασία. A.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές. B.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες. C.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες. 3. Ψάχνεις στο Internet πληροφορίες για μια σχολική σου εργασία. A.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές.Μαζεύεις ότι πληροφορίες βρίσκεις σε μερικές ιστοσελίδες. Κάποιες μπορεί να είναι σωστές. B.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες.Είσαι πολύ τυχερός. Στην πρώτη σελίδα που άνοιξες βρήκες σχετικές πληροφορίες. C.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες.Συγκρίνεις τις πληροφορίες που βρήκες σε διάφορες ιστοσελίδες και ελέγχεις αν είναι αξιόπιστες.

18 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

19 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

20 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

21 4. Το email που έλαβα από έναν άγνωστο αποστολέα περιέχει ένα συνημμένο αρχείο. A. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. B. Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω.Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω. C. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. D.Δεν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως.εν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως. 4. Το email που έλαβα από έναν άγνωστο αποστολέα περιέχει ένα συνημμένο αρχείο. A. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. B. Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω.Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω. C. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. D.Δεν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως.εν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως.

22 4. Το email που έλαβα από έναν άγνωστο αποστολέα περιέχει ένα συνημμένο αρχείο. A. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. B. Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω.Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω. C. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. D.Δεν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως.εν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως. 4. Το email που έλαβα από έναν άγνωστο αποστολέα περιέχει ένα συνημμένο αρχείο. A. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ανοίγω αμέσως, γιατί το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. B. Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω.Ρωτώ τη μαμά μου ή τον καθηγητή μου να μου πουν τι να κάνω. C. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ελέγχω πρώτα με ένα πρόγραμμα antivirus και αν είναι καθαρό το ανοίγω. D.Δεν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως.εν γνωρίζω τον αποστολέα το διαγράφω αμέσως.

23 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

24 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

25 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

26 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

27 5. Γνωρίζεις κάποιον/α άγνωστο/η σε ένα chat room και σου ζητάει να συναντηθείτε. A.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας. B. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. C.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις. 5. Γνωρίζεις κάποιον/α άγνωστο/η σε ένα chat room και σου ζητάει να συναντηθείτε. A.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας. B. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. C.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις.

28 5. Γνωρίζεις κάποιον/α άγνωστο/η σε ένα chat room και σου ζητάει να συναντηθείτε. A.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας. B. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. C.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις. 5. Γνωρίζεις κάποιον/α άγνωστο/η σε ένα chat room και σου ζητάει να συναντηθείτε. A.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας.Σου έχει στείλει τη φωτογραφία του/της και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον η συνάντηση θα γίνει σε κεντρική καφετέρια. Αποφασίζεις να πας. B. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. Είναι καλύτερο να το αποφύγεις. Δεν ξέρεις, αν ό,τι σου έχει πει είναι αλήθεια. Μίλα με τους γονείς σου και αν επιμένεις πήγαινε στη συνάντηση μαζί τους. C.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις.Τον/την γνωρίζεις καλά γιατί μιλάτε πολύ καιρό τώρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι αυτόν/ήν. Αποφασίζεις να τον/την συναντήσεις.

29 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

30 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

31 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

32 6. Κάνοντας update στο antivirus του υπολογιστή μου A. Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών B. Δεν παίρνω spam mailsΔεν παίρνω spam mails C. Εξοντώνω όλους τους ιούς Εξοντώνω όλους τους ιούς D. Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές 6. Κάνοντας update στο antivirus του υπολογιστή μου A. Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών B. Δεν παίρνω spam mailsΔεν παίρνω spam mails C. Εξοντώνω όλους τους ιούς Εξοντώνω όλους τους ιούς D. Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές

33 6. Κάνοντας update στο antivirus του υπολογιστή μου A. Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών B. Δεν παίρνω spam mailsΔεν παίρνω spam mails C. Εξοντώνω όλους τους ιούς Εξοντώνω όλους τους ιούς D. Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές 6. Κάνοντας update στο antivirus του υπολογιστή μου A. Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών Ισχυροποιώ τον υπολογιστή μου απέναντι στον κίνδυνο επίθεσης ιών B. Δεν παίρνω spam mailsΔεν παίρνω spam mails C. Εξοντώνω όλους τους ιούς Εξοντώνω όλους τους ιούς D. Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές Όλες οι απαντήσεις είναι σωστές

34 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

35 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

36 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

37 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

38 7. Ανοίγεις έναν καινούργιο λογαριασμό και πρέπει να διαλέξεις password. Τι επιλέγεις; A.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου. B. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. C. Το όνομα σου για να το θυμάσαι. Το όνομα σου για να το θυμάσαι. 7. Ανοίγεις έναν καινούργιο λογαριασμό και πρέπει να διαλέξεις password. Τι επιλέγεις; A.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου. B. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. C. Το όνομα σου για να το θυμάσαι. Το όνομα σου για να το θυμάσαι.

39 7. Ανοίγεις έναν καινούργιο λογαριασμό και πρέπει να διαλέξεις password. Τι επιλέγεις; A.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου. B. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. C. Το όνομα σου για να το θυμάσαι. Το όνομα σου για να το θυμάσαι. 7. Ανοίγεις έναν καινούργιο λογαριασμό και πρέπει να διαλέξεις password. Τι επιλέγεις; A.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου.Την ημερομηνία γενεθλίων σου ή τον αριθμό τηλεφώνου σου. B. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. Ένα συνδυασμό από γράμματα κεφαλαία και μικρά, αριθμούς και επιτρεπόμενα σύμβολα, αλλά τίποτε που να σχετίζεται με σένα. C. Το όνομα σου για να το θυμάσαι. Το όνομα σου για να το θυμάσαι.

40 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

41 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

42 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

43 8. Ανοίγεις ένα λογαριασμό στο facebook A. Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου B. Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν C. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. D.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους. 8. Ανοίγεις ένα λογαριασμό στο facebook A. Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου B. Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν C. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. D.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους.

44 8. Ανοίγεις ένα λογαριασμό στο facebook A. Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου B. Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν C. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. D.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους. 8. Ανοίγεις ένα λογαριασμό στο facebook A. Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου Ανεβάζεις προσωπικές σου φωτογραφίες και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου B. Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν Γράφεις προσωπικά στοιχεία σου (αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ.) στο profile σου για γα μπορούν οι φίλοι σου να σε βρούν C. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. Προσέχεις και ελέγχεις τι γράφεις και τι υλικό αναρτάς. D.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους.Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. Μοιράζεσαι τα πάντα με όλους.

45 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

46 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

47 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

48 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

49 9. Τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής όταν κάνεις αγορές μέσω Internet? A. Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». B. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. C. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας. 9. Τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής όταν κάνεις αγορές μέσω Internet? A. Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». B. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. C. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας.

50 9. Τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής όταν κάνεις αγορές μέσω Internet? A. Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». B. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. C. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας. 9. Τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής όταν κάνεις αγορές μέσω Internet? A. Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». Όταν στην ιστοσελίδα υπάρχει η ενδειξη «ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ». B. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και εσύ ή κάποιος που εμπιστεύεσαι γνωρίζει την εταιρεία. C. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας. Το URL της εταιρείας ξεκινάει με "https://...." και η εταιρεία πουλάει επώνυμα προϊόντα καλής ποιότητας.

51 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

52 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

53 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

54 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

55 10. Καθώς κάνεις Surfing στο Διαδίκτυο, εμφανίζεται ένα διαφημιστικό παράθυρο που λέει ότι είσαι ο τυχερός που κερδίζεις ένα σημαντικό δώρο μόνο με ένα click. A. Εξαρτάται από την προσφορά. Εξαρτάται από την προσφορά. B. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. C.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο. 10. Καθώς κάνεις Surfing στο Διαδίκτυο, εμφανίζεται ένα διαφημιστικό παράθυρο που λέει ότι είσαι ο τυχερός που κερδίζεις ένα σημαντικό δώρο μόνο με ένα click. A. Εξαρτάται από την προσφορά. Εξαρτάται από την προσφορά. B. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. C.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο.

56 10. Καθώς κάνεις Surfing στο Διαδίκτυο, εμφανίζεται ένα διαφημιστικό παράθυρο που λέει ότι είσαι ο τυχερός που κερδίζεις ένα σημαντικό δώρο μόνο με ένα click. A. Εξαρτάται από την προσφορά. Εξαρτάται από την προσφορά. B. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. C.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο. 10. Καθώς κάνεις Surfing στο Διαδίκτυο, εμφανίζεται ένα διαφημιστικό παράθυρο που λέει ότι είσαι ο τυχερός που κερδίζεις ένα σημαντικό δώρο μόνο με ένα click. A. Εξαρτάται από την προσφορά. Εξαρτάται από την προσφορά. B. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. Ουάουου!! Τι τυχερός που είσαι! Κάνεις Click αμέσως. C.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο.Ποτέ δεν κάνεις click, ένας ιός μπορεί να παραμονεύει. Κλείσε το παράθυρο.

57 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

58 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

59 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

60 11. Βρίσκεις μια καταπληκτική προσφορά στο internet για να αγοράσεις το καινούργιο κινητό που ονειρεύεσαι πού φθηνότερα, Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα. A. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. B. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. C. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ. 11. Βρίσκεις μια καταπληκτική προσφορά στο internet για να αγοράσεις το καινούργιο κινητό που ονειρεύεσαι πού φθηνότερα, Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα. A. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. B. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. C. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ.

61 11. Βρίσκεις μια καταπληκτική προσφορά στο internet για να αγοράσεις το καινούργιο κινητό που ονειρεύεσαι πού φθηνότερα, Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα. A. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. B. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. C. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ. 11. Βρίσκεις μια καταπληκτική προσφορά στο internet για να αγοράσεις το καινούργιο κινητό που ονειρεύεσαι πού φθηνότερα, Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα. A. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε θα χάσεις την ευκαιρία. Θα δώσεις τον αριθμό πιστωτικής των γονιών σου χωρίς δεύτερη σκέψη. B. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. Θα το συζητήσεις με τους γονείς σου και θα ελέγξετε πρώτα αν η σύνδεση είναι ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική. C. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ. Ένας φίλος σου είπε ότι κάνει συχνά αγορές μ’αυτόν τον τρόπο από το internet. Θα το κάνεις κι εσύ.

62 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

63 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

64 Smats Smooots Μπράβο!! Τώρα είμαι λίγο πιο κοντά στα καρότα μου. Ευχαριστώ! Click εδώ για να συνεχίσεις

65 12. Μπορεί το internet να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; A. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. B. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. C.Το internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. 12. Μπορεί το internet να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; A. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. B. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. C.Το internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους.

66 12. Μπορεί το internet να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; A. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. B. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. C.Το internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. 12. Μπορεί το internet να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; A. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ο εθισμός στο internet μπορεί να καταστρέψει την προσωπική σου ζωή, να σε απομονώσει από τους φίλους σου και να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. B. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. Η απασχόληση πολλές ώρες με surfing στο internet δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία σου και στην προσωπική σου ζωή. C.Το internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους. internet είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους.

67 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

68 Ωχχ, όοοοχι!! ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παρακαλώ κάνε click εδώ και προσπάθησε πάλι Πεινάω

69

70 ναιιιιιιιι !! Τα κατάφερες ! Ευχαριστώ ! Μ π ράβο !

71

72 Δημιουργός: Πιτσούλη Αναστασία Έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο free animations και ήχοι

73 Mr Rabbit is starving, but he has to walk a long way and skip a lot of barriers to reach his carrots. Every time he is in front of a barrier a question appears. By giving the correct answer, the barrier disappears. You can help him skip the barriers and eat, as soon as possible. Click here to start An educational game to learn about safer internet

74

75 1. An attached file can contain a virus A. even if the sender is our best friend even if the sender is our best friend B. when the sender is our best friend when the sender is our best friend C. only when the sender is unknownonly when the sender is unknown 1. An attached file can contain a virus A. even if the sender is our best friend even if the sender is our best friend B. when the sender is our best friend when the sender is our best friend C. only when the sender is unknownonly when the sender is unknown

76 1. An attached file can contain a virus A. even if the sender is our best friend even if the sender is our best friend B. when the sender is our best friend when the sender is our best friend C. only when the sender is unknownonly when the sender is unknown 1. An attached file can contain a virus A. even if the sender is our best friend even if the sender is our best friend B. when the sender is our best friend when the sender is our best friend C. only when the sender is unknownonly when the sender is unknown

77 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

78 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

79 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

80 2. What kind of attached files could be dangerous in an email? A..exe and.jpg files could be dangerous.exe and.jpg files could be dangerous B.All kinds of attached files could be dangerousAll kinds of attached files could be dangerous C.Only.exe filesOnly.exe files D.The attached files are not dangerousThe attached files are not dangerous 2. What kind of attached files could be dangerous in an email? A..exe and.jpg files could be dangerous.exe and.jpg files could be dangerous B.All kinds of attached files could be dangerousAll kinds of attached files could be dangerous C.Only.exe filesOnly.exe files D.The attached files are not dangerousThe attached files are not dangerous

81 2. What kind of attached files could be dangerous in an email? A..exe and.jpg files could be dangerous.exe and.jpg files could be dangerous B.All kinds of attached files could be dangerousAll kinds of attached files could be dangerous C.Only.exe filesOnly.exe files D.The attached files are not dangerousThe attached files are not dangerous 2. What kind of attached files could be dangerous in an email? A..exe and.jpg files could be dangerous.exe and.jpg files could be dangerous B.All kinds of attached files could be dangerousAll kinds of attached files could be dangerous C.Only.exe filesOnly.exe files D.The attached files are not dangerousThe attached files are not dangerous

82 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

83 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

84 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

85 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

86 3. You search on the web information about your school project A. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. B. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. C.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable. 3. You search on the web information about your school project A. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. B. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. C.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable.

87 3. You search on the web information about your school project A. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. B. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. C.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable. 3. You search on the web information about your school project A. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. You collect all the information you find in several websites. Some of them may be correct. B. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. You are very lucky. On the first website you visited, you found the information that you were looking for. C.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable.You compare the information gathered from different websites and you check if they are reliable.

88 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

89 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

90 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

91 4. The email I received from an unknown sender contains an attached file. A. I open it immediately, the subject is very interesting. I open it immediately, the subject is very interesting B. I ask my mother or my teacher to tell me what to do. I ask my mother or my teacher to tell me what to do C.When I don't know the sender I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first.When I don't know the sender I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first. 4. The email I received from an unknown sender contains an attached file. A. I open it immediately, the subject is very interesting. I open it immediately, the subject is very interesting B. I ask my mother or my teacher to tell me what to do. I ask my mother or my teacher to tell me what to do C.When I don't know the sender I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first.When I don't know the sender I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first.

92 4. The email I received from an unknown sender contains an attached file. A. I open it immediately, the subject is very interesting I open it immediately, the subject is very interesting B. I ask my mother or my teacher to tell me what to do I ask my mother or my teacher to tell me what to do C. When I don't know the sender, I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first. When I don't know the sender, I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first. 4. The email I received from an unknown sender contains an attached file. A. I open it immediately, the subject is very interesting I open it immediately, the subject is very interesting B. I ask my mother or my teacher to tell me what to do I ask my mother or my teacher to tell me what to do C. When I don't know the sender, I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first. When I don't know the sender, I delete it immediately, but if I decide to open it, I use an antivirus program first.

93 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

94 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

95 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

96 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

97 5. You meet an unknown person in a chat room. A. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. B. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. C. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting. 5. You meet an unknown person in a chat room. A. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. B. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. C. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting.

98 5. You meet an unknown person in a chat room. A. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. B. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. C. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting. 5. You meet an unknown person in a chat room. A. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. He/she has sent you his/her photograph and you have the same interests with him/her. Moreover you are going to meet him/her at a central café. B. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. It’s better to avoid it. You can never be sure if he/she is telling the truth. Talk with your parents and if you insist, go to the meeting with them. C. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting. You know him/her very well because you chat with him/her every day and you know almost everything about him/her. You decide to go to the meeting.

99 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

100 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

101 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

102 6. By updating my antivirus program A. I make my computer stronger against viruses I make my computer stronger against viruses B. I don't get many spam mails I don't get many spam mails C. I throw all viruses away I throw all viruses away D. All the answers are right All the answers are right 6. By updating my antivirus program A. I make my computer stronger against viruses I make my computer stronger against viruses B. I don't get many spam mails I don't get many spam mails C. I throw all viruses away I throw all viruses away D. All the answers are right All the answers are right

103 6. By updating my antivirus program A. I make my computer stronger against viruses I make my computer stronger against viruses B. I don't get many spam mails I don't get many spam mails C. I throw all viruses away I throw all viruses away D. All the answers are right All the answers are right 6. By updating my antivirus program A. I make my computer stronger against viruses I make my computer stronger against viruses B. I don't get many spam mails I don't get many spam mails C. I throw all viruses away I throw all viruses away D. All the answers are right All the answers are right

104 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

105 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

106 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

107 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

108 7. You create a new account and you have to choose a password. What will you choose? A.Your birthday or phone numberYour birthday or phone number B. A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours C. Your name, because you want to remember it Your name, because you want to remember it 7. You create a new account and you have to choose a password. What will you choose? A.Your birthday or phone numberYour birthday or phone number B. A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours C. Your name, because you want to remember it Your name, because you want to remember it

109 7. You create a new account and you have to choose a password. What will you choose? A.Your birthday or phone numberYour birthday or phone number B. A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours C. Your name, because you want to remember it Your name, because you want to remember it 7. You create a new account and you have to choose a password. What will you choose? A.Your birthday or phone numberYour birthday or phone number B. A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours A combination of capitals and small letters, numbers and the permitted symbols, but nothing related with something personal of yours C. Your name, because you want to remember it Your name, because you want to remember it

110 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

111 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

112 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

113 8. You create a facebook account A. You upload personal photos and share them with your friends You upload personal photos and share them with your friends B. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. C. You are very careful and you check what you write down or you upload. You are very careful and you check what you write down or you upload. D.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone. 8. You create a facebook account A. You upload personal photos and share them with your friends You upload personal photos and share them with your friends B. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. C. You are very careful and you check what you write down or you upload. You are very careful and you check what you write down or you upload. D.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone.

114 8. You create a facebook account A. You upload personal photos and share them with your friends You upload personal photos and share them with your friends B. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. C. You are very careful and you check what you write down or you upload. You are very careful and you check what you write down or you upload. D.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone. 8. You create a facebook account A. You upload personal photos and share them with your friends You upload personal photos and share them with your friends B. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. You write personal data (phone number, address, etc.) in your profile to help your friends contact with you. C. You are very careful and you check what you write down or you upload. You are very careful and you check what you write down or you upload. D.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone.It's a perfect way to make new friends. You share everything with everyone.

115 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

116 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

117 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

118 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

119 9. What makes you feel safe to buy things through Internet? A. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. B. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. C. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality. 9. What makes you feel safe to buy things through Internet? A. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. B. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. C. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality.

120 9. What makes you feel safe to buy things through Internet? A. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. B. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. C. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality. 9. What makes you feel safe to buy things through Internet? A. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. There is a banner "SAFE WEBSITE" at the home page of the website. B. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. The URL of this company starts with https://.... and you or someone you trust knows the company. C. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality. The URL of this company starts with https://.... and this company sells labeled products with high quality.

121 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

122 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

123 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

124 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

125 10. Surfing on the web, an advertising window appears, saying that you are the lucky one, who will win a valuable present only with a click. A. It depends on the offer. It depends on the offer. B. Wow!! How lucky you are! Click immediately. Wow!! How lucky you are! Click immediately. C.Never click on it, a virus may attack your computer.Never click on it, a virus may attack your computer. Close the window. 10. Surfing on the web, an advertising window appears, saying that you are the lucky one, who will win a valuable present only with a click. A. It depends on the offer. It depends on the offer. B. Wow!! How lucky you are! Click immediately. Wow!! How lucky you are! Click immediately. C.Never click on it, a virus may attack your computer.Never click on it, a virus may attack your computer. Close the window.

126 10. Surfing on the web, an advertising window appears, saying that you are the lucky one, who will win a valuable present only with a click. A. It depends on the offer.It depends on the offer. B. Wow!! How lucky you are! Click immediately. Wow!! How lucky you are! Click immediately. C.Never click on it, a virus may attack your computer.Never click on it, a virus may attack your computer. Close the window. 10. Surfing on the web, an advertising window appears, saying that you are the lucky one, who will win a valuable present only with a click. A. It depends on the offer.It depends on the offer. B. Wow!! How lucky you are! Click immediately. Wow!! How lucky you are! Click immediately. C.Never click on it, a virus may attack your computer.Never click on it, a virus may attack your computer. Close the window.

127 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

128 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

129 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

130 11. You found an amazing offer on the internet to buy the new cell phone that you were dreaming of, much cheaper. You must use a credit card. A. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. B. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. C. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same. 11. You found an amazing offer on the internet to buy the new cell phone that you were dreaming of, much cheaper. You must use a credit card. A. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. B. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. C. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same.

131 11. You found an amazing offer on the internet to buy the new cell phone that you were dreaming of, much cheaper. You must use a credit card. A. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. B. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. C. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same. 11. You found an amazing offer on the internet to buy the new cell phone that you were dreaming of, much cheaper. You must use a credit card. A. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. You will not miss this opportunity. You will give your parents’ credit card number without a second thought. B. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. You will discuss it with your parents and let them check that the connection is safe and no one else can see the data. C. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same. A friend told you that he often buys things on the internet, in this way. You will do the same.

132 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

133 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

134 Smats Smooots Congratulations!! I’m a step closer to my carrots now. Thanks! Click to continue

135 12. Can the internet influence your personal life? A. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. B. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. C.The internet is the ideal way to make new friends.The internet is the ideal way to make new friends 12. Can the internet influence your personal life? A. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. B. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. C.The internet is the ideal way to make new friends.The internet is the ideal way to make new friends

136 12. Can the internet influence your personal life? A. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. B. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. C.The internet is the ideal way to make new friends.The internet is the ideal way to make new friends 12. Can the internet influence your personal life? A. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. Addiction to the internet can destroy your personal life, isolate you from your friends and cause health problems. B. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. Dedicating a lot of time surfing on the internet doesn't cause any problem in your personal life and your health. C.The internet is the ideal way to make new friends.The internet is the ideal way to make new friends

137 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

138 Ohh, nooo!! WRONG ANSWER Please click on me to try again I’m starving

139

140 Yeaaaaa!! You did it! Thanks!

141

142 Created by Anastasia Pitsouli. Only free animations and sounds have been used.


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο An educational game to learn about safer internet Ελληνική έκδοσηEnglish version Created by Anastasia."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google