Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών σας παρουσιάζει μια μικρή περίληψη του έργου που επιτελεί ο τομέας Εκπαίδευσης υποψηφίων αλλά και ….. Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών!

2 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Σκοπός του τομέα εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, είναι η συνεχείς εκπαίδευση υποψηφίων και αδειούχων ραδιοερασιτεχνών.

3 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
H έκδοση εντύπου υλικού,

4 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Η οργάνωση σεμιναρίων

5 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Και εκπαιδευτικών εκδρομών.

6 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Οι υποψήφιοι ραδιοερασιτέχνες μεταξύ άλλων διδάσκονται: Βασικές αρχές ραδιοηλεκτρολογίας. Βασικά πρακτικά θέματα και δεξιότητες. Λειτουργικοί κανόνες. Εθνικό και Διεθνές νομικό πλαίσιο.

7 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Οι υποψήφιοι ραδιοερασιτέχνες ανάλογα με την ισχύ, και το πλήθος των ζωνών συχνοτήτων στις οποίες ενδιαφέρονται να εργαστούν, τοποθετούνται είτε στο group εισαγωγικού επιπέδου, είτε στο group κατηγορίας -1.

8 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
H ύλη των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών εισαγωγικού επιπέδου βασίζεται κυρίως σε πρακτικά θέματα, και κανονισμούς ραδιοερασιτεχνικής επικοινωνίας.

9 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ: Σε ποια περίπτωση ανάγκης οι ραδιοερασιτεχνικοί σταθμοί χρησιµοποιούνται για παροχή ραδιοεπικοινωνιακής συνδροµής; ΑΠΑΝΤΗΣH : Από όποιες αρµόδιες κρατικές υπηρεσίες τους ζητηθεί.

10 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Οι υποψήφιοι ραδιοερασιτέχνες και των δύο κατηγοριών διδάσκονται με ιδιαίτερη επιμέλεια το εθνικό, και διεθνές πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.

11 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, και από τις δύο κατηγορίες υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών, στον τομέα του χειρισμού πομποδεκτών και των παρελκομένων τους, ξεκινώντας με απλούς και εύκολης χρήσης πομποδέκτες.

12 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Σταδιακά οι υποψήφιοι ραδιοερασιτέχνες προχωρούν σε περισσότερο σύνθετους, και με περισσότερες δυνατότητες πομποδέκτες.

13 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Ανεξαρτήτως κατηγορίας, όλοι οι υποψήφιοι ραδιοερασιτέχνες σε μικρές ομάδες συμμετέχουν σε εργαστήρια επικοινωνιακών δεξιοτήτων, μέσω των οποίων αποκτούν εμπειρία στην πραγματοποίηση QSO με DX σταθμούς, σε όλο το φάσμα των βραχέων κυμάτων, με το διακριτικό κλήσεως SZ1SV/T.

14 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Όλοι οι υποψήφιοι αποκτούν την απαιτούμενη θεωρητική και πρακτική εμπειρία, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την εθνικότητα και την γεωγραφική περιοχή των σταθμών με του οποίους επικοινωνούν.

15 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Όλοι οι υποψήφιοι αποκτούν εμπειρία στην χρησιμοποίηση του DX cluster, για τον εντοπισμό των DX σταθμών που τους ενδιαφέρουν.

16 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Διδάσκονται τον τρόπο συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς των βραχέων και υπερβραχέων κυμάτων, και την σημασία που έχουν οι QSL κάρτες για την απόκτηση ραδιοερασιτεχνικών βραβείων.

17 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην απόκτηση των δεξιοτήτων και της εμπειρίας που απαιτείται για την κατασκευή ραδιοερασιτεχνικών συσκευών, όπως για παράδειγμα η κατασκευή ταλαντωτών εκμάθησης σημάτων μόρς.

18 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Πεδιόμετρα για τον έλεγχο κεραιών βραχέων και υπερβραχέων κυμάτων.

19 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Diplexer VHF/UHF μικρής ισχύος, κατάλληλα για την σύνδεση μιας κεραίας VHF και μιας κεραίας UHF σε ένα πομποδέκτη διπλής περιοχής συχνοτήτων 2m μέτρων και 70 εκατοστών.

20 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Δέκτες βραχέων απλής μεταλλαγής.

21 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Κεραίες βραχέων και υπερβραχέων κυμάτων, τις οποίες δοκιμάζουν στις εκπαιδευτικές εκδρομές.

22 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Εδώ βλέπετε να δοκιμάζουν μια κεραία βραχέων κυμάτων περιοχής συχνοτήτων 3 – 30 ΜΗΖ, τύπου End Fed

23 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Και εδώ βλέπετε την δοκιμή μιας κεραίας υπερβραχέων κυμάτων για την μπάντα των 2m μέτρων.

24 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Η δοκιμή των κεραιών γίνεται συνδέοντας τες, επάνω σε υπαίθριο σταθμό βραχέων ή υπερβραχέων κυμάτων, και με την πραγματοποίηση πραγματικών ραδιοερασιτεχνικών συνομιλιών.

25 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Συχνά ήδη αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες παρουσιάζουν στους υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες κατασκευές τους. Εδώ βλέπετε δύο πολύ χρήσιμες κατασκευές, μια κεραία τύπου YAGI-UDA για την περιοχή των 2 μέτρων, και ένα φορητό σύστημα φόρτισης μπαταριών με ηλιακά στοιχεία, κατασκευής Δημοσθένη Παναγιωτάκη - SV1OBY.

26 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ NVIS ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ SV1NK ΑΘΗΝΑ 2013 Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών φροντίζει και για την επιμόρφωση των αδειούχων ραδιοερασιτεχνών με σεμινάρια διαφόρων θεμάτων όπως για παράδειγμα τις επικοινωνίες με σχεδόν κάθετης ανάκλασης ραδιοκύματα NVIS.

27 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ NVIS
Η κεραία του σταθμού εκπέμπει δύο ευδιάκριτα ραδιοκύματα, ένα κύμα εδάφους που κινείται παράλληλα με την επιφάνεια του εδάφους έως ότου εξασθενήσει και πρακτικά η έντασή του μηδενιστεί, και ένα Ουράνιο κύμα το οποίο εκπέμπεται με τόσο μεγάλη γωνία, ώστε το άλμα του στην ιονόσφαιρα είναι τόσο μικρό ώστε καλύπτει από το σημείο που τελειώνει η εμβέλεια του κύματος εδάφους και για μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια ενιαία τηλεπικοινωνιακή περιοχή χωρίς ζώνη σιγής! Τα θέματα των σεμιναρίων παρουσιάζονται με απλά σχήματα και λιγόλογες αλλά περιεκτικές επεξηγήσεις .

28 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ NVIS ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (Ο.Ε.Α.) ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ SV1NK ΑΘΗΝΑ 2013 Αν ένα θέμα γενικού ενδιαφέροντος, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ανάγκες συγκεκριμένων Ραδιοερασιτεχνικών ομάδων, ο τομέας εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών προσαρμόζει το σεμινάριο στις ανάγκες της ομάδας. Εδώ βλέπετε το σεμινάριο NVIS προσαρμοσμένο στις ανάγκες των Ομάδων έκτακτης ανάγκης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

29 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ SV1NK ΑΘΗΝΑ 2013 Ορισμένα σεμινάρια έχουν απολύτως συγκεκριμένο θέμα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα είναι οι κεραίες των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.

30 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΚΕΡΑΙΕΣ Στα σεμινάρια αυτά ο ραδιοερασιτέχνης πληροφορείται για τα είδη και τους τύπους των ραδιοερασιτεχνικών κεραιών.

31 Αλλά κυρίως τον τρόπο λειτουργίας τους τόσο στην εκπομπή,
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΚΕΡΑΙΕΣ Η ΚΕΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ LC, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΝΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΌΤΑΝ ΔΙΑΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ Ο ΠΟΜΠΟΣ. Αλλά κυρίως τον τρόπο λειτουργίας τους τόσο στην εκπομπή, όσο και στην λήψη.

32 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Ο τομέας εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών αισθάνεται δικαιωμένος και υπερήφανος, όταν έρθει η στιγμή που ο χθεσινός υποψήφιος ραδιοερασιτέχνης, επιστρέφει στο Shack της Ένωσης αδειούχος πλέον για να εκπέμψει με το δικό του ραδιοερασιτεχνικό διακριτικό.

33 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Ο τομέας εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών σας ευχαριστεί που παρακολουθήσατε αυτή την ενημέρωση. Αν δεν είστε ήδη ραδιοερασιτέχνης ελάτε μαζί μας να σας εκπαιδεύσουμε, αν είστε ήδη ραδιοερασιτέχνης ελάτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια μας. Πολλά 73 σε όλους! ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google