Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2010 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2010 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2010 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2 Ταυτότητα Έρευνας • Διεξαγωγή: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) • Περίοδος:Οκτώβριος – Νοέμβριος 2010 • Μεθοδολογία: Δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω του συστήματος PrimoQ της PalmosAnalysis • Πληθυσμός:Επιχειρήσεις – Μέλη του ΕΒΕΘ • Δείγμα:202 επιχειρήσεις – Μέλη ΕΒΕΘ

3 Πάνω από 8 στις 10 (83%) επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν από τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

4 Από τις επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν, το 85% δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν «Πολύ» (36%) ή «Αρκετά» (49%), ενώ μόλις το 15% δηλώνει ότι επηρεάστηκε «Λίγο».

5 Οι καθυστερήσεις, είτε στην παράδοση εμπορευμάτων στους πελάτες (79%), είτε στην προμήθεια πρώτων υλών και εμπορευμάτων από τους προμηθευτές (63%), αποτελούν την κύρια συνέπεια την οποία έχουν βιώσει οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ σύμφωνα με τις απαντήσεις τους. Μείωση κύκλου εργασιών προέκυψε για το 48% του δείγματος, ενώ το 34% αναφέρει απώλεια πελατών και ακύρωση παραγγελιών!

6 Οι επιπτώσεις των κινητοποιήσεων των αγροτών, με τον αποκλεισμό βασικών οδικών αξόνων, στη λειτουργία των επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΘ είναι αναπόφευκτες, καθώς πάνω από 8 στις 10 (82%) διακινούν τα προϊόντα και τα εμπορεύματά τους οδικώς.

7 Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (58%), Νότια Ελλάδα (54%) και Κεντρική Ελλάδα (53%) αποτελούν τους προορισμούς όπου εμφανίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Από τους προορισμούς του εξωτερικού, τα περισσότερα προβλήματα εμφανίστηκαν με διαφορά στην διαδρομή μέσω Βουλγαρίας (29%).

8 Μέση επιβάρυνση της τάξης των 26.500 ευρώ ανά επιχείρηση του δείγματος, υπολογίζεται ότι προέκυψε από τις απαντήσεις των επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΘ στην συγκεκριμένη έρευνα.

9 8 στις 10 (79%) επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ δηλώνουν ότι η περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων των αγροτών θα επηρεάσει «Πολύ» (32%) ή Αρκετά (47%) την λειτουργία τους, έναντι μόλις 19% που δηλώνει ότι θα επηρεαστεί «Λίγο» (13%) ή «Καθόλου» (6%).

10 7 στις 10 (72%) επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν από το κλείσιμο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθήνας στο ύψος των Τεμπών λόγω των κατολισθήσεων.

11 Περίπου 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση του δείγματος, προκύπτει ότι είναι η μέση επιβάρυνση από το κλείσιμο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθήνας στο ύψος των Τεμπών λόγω των κατολισθήσεων.

12 Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2010 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κατέβασμα ppt "Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2010 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google