Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Εργασία σε Σκαλωσιά. 2 Στόχοι  Να μάθουμε περισσότερα για τους Κινδύνους που αφορά η εργασία σε ύψος λόγω Σκαλωσιάς.  Να συζητήσουμε παραδείγματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Εργασία σε Σκαλωσιά. 2 Στόχοι  Να μάθουμε περισσότερα για τους Κινδύνους που αφορά η εργασία σε ύψος λόγω Σκαλωσιάς.  Να συζητήσουμε παραδείγματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Εργασία σε Σκαλωσιά

2 2 Στόχοι  Να μάθουμε περισσότερα για τους Κινδύνους που αφορά η εργασία σε ύψος λόγω Σκαλωσιάς.  Να συζητήσουμε παραδείγματα.  Μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται.

3 3 Παράδειγμα Κακής Πρακτικής

4 4

5 5

6 6

7 7 …κατά την Ανέγερση της Σκαλωσιάς  Ελάχιστο Πλάτος 60 εκ.  Στήριξη με πέλματα ή ανά 2 πάνω σε μαδέρια εάν η Σκαλωσιά στηρίζεται σε χώμα  Τραβέρσες μεταξύ των ορθοστατών  Κλειστά άκρα  Κουπαστή σε ύψος ~ 1 μέτρου με ενδιάμεση ράβδο και «σοβατεπί» ή πλέγμα.

8 8 …κατά την Χρήση της Σκαλωσιάς  Χρήση ατομικού εξοπλισμού  Όχι υπερφόρτωση  Όχι εγκαταλελειμμένα εργαλεία ή αντικείμενα στους διαδρόμους  Να αναφέρεται εάν παρατηρηθούν φθαρμένα στοιχεία  Κατά την άνοδο & κάθοδο στήριξη 3 σημείων  Όχι υπερ-έκταση πέρα από τα όρια της Σκαλωσιάς  Απαγόρευση πρόσβασης στη περιοχή – Τοποθέτηση ταινίας.

9 9 Υπευθυνότητες  Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ έχει την κύρια υπευθυνότητα ανέγερσης της Σκαλωσιάς  Υπάρχει ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ Σκαλωσιάς  Είναι απαραίτητο να υπάρχει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ αναρτημένη για την χρήση της Σκαλωσιάς.  Οι ΧΡΗΣΤΕΣ ενημερώνουν όταν παρατηρήσουν κάτι ανασφαλές ή φθαρμένο.

10 10 Παράδειγμα Κακής Πρακτικής

11 11 Η ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ Παράδειγμα Καλής Πρακτικής

12 12 Παράδειγμα Κακής Πρακτικής

13 13 Ζώνη απαραίτητη σε…  Εργασία όταν το σώμα βγαίνει έξω από την Σκαλωσιά  Εργασία σε ύψος χωρίς την χρήση σκαλωσιάς  Εργασία πάνω σε σκάλα  Εργασία πάνω σε «φορητή» Σκαλωσιά  Οροφή δεξαμενών όταν δεν υπάρχουν κάγκελα ή κοντά σε ανοίγματα.

14 14 Παράδειγμα Κακής Πρακτικής (τύπος ζώνης – κακή κατάσταση ζώνης)

15 15 Χρήση σκάλας…  Ζώνη απαραίτητα όταν γίνεται εργασία πάνω από σκάλα.  Όταν χρησιμοποιείται σκάλα για πρόσβαση σε πλατφόρμα, πρέπει να εξέχει 1 μέτρο  Ανέβασμα & κατέβασμα με όψη προς την σκάλα  Επαφή με την σκάλα σε 3 σημεία  Δέσιμο σκάλας στο άνω μέρος  Κλίση της σκάλας ¼ του μήκους

16 16 Παράδειγμα Καλής Πρακτικής

17 17 Παράδειγμα Καλής Πρακτικής (δεξιά)


Κατέβασμα ppt "1 Εργασία σε Σκαλωσιά. 2 Στόχοι  Να μάθουμε περισσότερα για τους Κινδύνους που αφορά η εργασία σε ύψος λόγω Σκαλωσιάς.  Να συζητήσουμε παραδείγματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google