Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας Αναστάσιος Πουλόπουλος Μανώλης Κυριακόπουλος Φεβρωνία Εξακουστίδου

2 Λογότυπο Ιατρείου

3 Έδρα του Έδρα του Ιατρείου Αλληλεγγύης είναι η Καλαμάτα.
Στεγάζεται στο κτήριο της Σχολής Νοσοκόμων, στο Παλαιό Νοσοκομείο Καλαμάτας, χώρος που παραχωρήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο από τον Δήμο.

4 Χώρος Υποδοχής

5 Αίθουσα Αναμονής

6 Παθολογικό Ιατρείο

7 Χώρος Υπερήχων

8 Παιδιατρικό Ιατρείο

9 Οδοντιατρείο

10 Φαρμακείο

11

12 Αποθήκη Φαρμακείου

13 Ιστορικό ιατρείου Το Ιατρείο ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012, με πρωτοβουλία της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, μεσούσης της ανθρωπιστικής κρίσης, με στόχο να μην μείνει κανένας ανασφάλιστος  και άνεργος κάτοικος της περιοχής μας, χωρίς,  στοιχειώδη  έστω, ιατρική και κοινωνική φροντίδα.

14 Στήθηκε με εθελοντική εργασία, εθελοντικές προσφορές υλικών και υπηρεσιών από ευρύτατο φάσμα εργαζομένων και επιστημόνων της πόλης μας.

15 Εξοπλίστηκε με δωρεές υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, ενισχύεται με φάρμακα και οικονομικές προσφορές από το υστέρημα του λαού και από επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, ενώ λαμβάνει φάρμακα και υλικά από μεμονωμένους δωρητές  και από το εξωτερικό.

16 Διαθέτει: Παθολογικό ιατρείο Παιδιατρικό ιατρείο Οδοντιατρείο Φαρμακείο, και Ένα δίκτυο ιατρών, άλλων υγειονομικών ειδικοτήτων και κοινωνικών επιστημονικών.

17 Το Δίκτυο Το Δίκτυο Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελείται από ιατρεία και εργαστήρια αυτοαπασχολούμενων εξειδικευμένων εθελοντών γιατρών, αλλά και ιατρών του ΕΣΥ. Προσφέρει δευτεροβάθμια φροντίδα και εργαστηριακό έλεγχο. Στο Δίκτυο συμμετέχουν ιδιώτες ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

18 Η παραπομπή των ασθενών σε γιατρούς του Δικτύου γίνεται μετά από εξέτασή τους στο Ιατρείο Αλληλεγγύης και κατόπιν συνεννοήσεως μαζί τους. Δεν επιτρέπεται να πηγαίνει κανείς για εξετάσεις χωρίς να έχει το απαιτούμενο παραπεμπτικό από το γιατρό του Ιατρείου Αλληλεγγύης.

19 Ιατρική φροντίδα Η φροντίδα που παρέχεται στο Ιατρείο είναι πρωτοβάθμια. Οι γιατροί και οδοντίατροι του ιατρείου εξετάζουν ασθενείς, που έχουν αποκλειστεί από τις δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας.

20 Οδοντιατρείο Το οδοντιατρείο του Ιατρείου παρέχει μόνο εργασίες θεραπευτικού περιεχομένου και όχι προσθετικής.  Δηλαδή, πραγματοποιούνται: Εξαγωγές. Σφραγίσματα. Ενδοδοντικές εργασίες (απονευρώσεις). Περιοδοντικές εργασίες (καθαρισμοί, αντιμετώπιση ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας, περιοδοντικά αποστήματα).

21 Φαρμακείο Το Ιατρείο μας διαθέτει και φαρμακείο, το οποίο εμπλουτίζεται από τις δωρεές φαρμάκων των πολιτών και φορέων. Εάν ο ασθενής μετά την εξέταση χρειάζεται κάποιο φάρμακο που το διαθέτουμε, του δίδεται δωρεάν την ίδια στιγμή. Εάν δεν έχουμε το φάρμακο, διευκολύνουμε τον ασθενή αναζητώντας το σε άλλους φορείς όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλαμάτας και τα ΚΙΑ της υπόλοιπης Ελλάδος.

22 Άλλες Υπηρεσίες Κοινωνική Υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς.
Ψυχολογική υποστήριξη Φυσιοθεραπείες Διευκόλυνση με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, και Γενικά οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή και το περιβάλλον του στις δεδομένες συνθήκες.

23 Ώρες Λειτουργίας Γραμματεία: Δευτέρα έως και Παρασκευή
πρωί 9:00 έως και 13:00, απόγευμα ώρες λειτουργίας των ιατρείων  Παθολογικό Ιατρείο: Δευτέρα απόγευμα 14:30 έως 16:30 Τρίτη απόγευμα 16:00 έως 19:00 Τετάρτη πρωί 9:30 έως 13:00 Τετάρτη απόγευμα 17:00 έως 19:00 Παρασκευή πρωί 9:30 έως 13:00 Παρασκευή απόγευμα 17:30 έως 19:30

24 Παιδιατρικό Ιατρείο: Τετάρτη απόγευμα 17:00 με 19:00 Παρασκευή πρωί 8:30 με 10:30. Οδοντιατρείο: Δευτέρα 15:00 με 17:00 Τρίτη πρωί 9:30 με 12:30 Τρίτη απόγευμα 18:00 με 20:30 Τετάρτη απόγευμα 14:00 με 19:00 Πέμπτη 15:00 με 17:00, και Πέμπτη 17:00 με 19:00 μόνο για παιδιά

25 Φαρμακείο: ώρες λειτουργίας των Ιατρείων
Υπέρηχοι: κατόπιν ραντεβού Οι εξωτερικοί ιατροί, συνεργάτες του Δικτύου Αλληλεγγύης, δέχονται με ραντεβού που προγραμματίζονται από το Κοινωνικό Ιατρείο.

26 Εθελοντές Το Ιατρείο αριθμεί περίπου 250 εθελοντές.
Οι 120 είναι ενεργοί εθελοντές, που δραστηριοποιούνται σε σταθερή βάση μέσα και έξω από το χώρο του Ιατρείου.

27 Οι 60 από αυτούς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο χώρο του Ιατρείο και είναι:
6 ιατροί, 7 οδοντίατροι, 2 φαρμακοποιοί, 22 απασχολούνται στη γραμματεία, 8 στο φαρμακείο, και οι υπόλοιποι είναι νοσηλευτές, ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Επισκέπτριες Υγείας.

28 Δικαιούχοι Μέχρι σήμερα στο Ιατρείο έχουν εξεταστεί
Μέχρι σήμερα στο Ιατρείο έχουν εξεταστεί χίλιοι πεντακόσιοι (1.500) ασθενείς, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί κατά προσέγγιση Ιατρικές πράξεις.

29 Δικαιολογητικά Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν στο Ιατρείο:
Την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, εάν είναι μετανάστες. Ατομική δήλωση στην οποία να δηλώνουν ότι είναι ανασφάλιστοι. Βεβαίωση διακοπής της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Κάρτα ανεργίας, εάν έχουν.

30 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ Άρχισε να λειτουργεί το Ιούνιο 2012
Μέχρι σήμερα έχει καταγεγραμμένους περίπου 1000 ασθενείς Οι επισκέψεις στους γιατρούς είναι κατά αδρή εκτίμηση περίπου ε Έχει διενεργήσει πολλούς εμβολιασμούς. Έχει συλλέξει μεγάλες ποσότητες φαρμάκων τις οποίες διαθέτει εκτός από τους ασθενείς και σε άλλους φορείς αλληλεγγύης

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΜΕΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ

41

42 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑ

43

44

45

46 Πόροι του Εγγραφές και συνδρομές μελών του Συλλόγου Φίλων του Δικτύου.
Οι Πόροι του προέρχονται από: Εγγραφές και συνδρομές μελών του Συλλόγου Φίλων του Δικτύου. Οι εισφορές, χορηγίες, δωρεές μελών ή τρίτων, φυσικών ή νομικών προσώπων. Έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

47 Συνεργασίες Τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Το Σύλλογο Νοσηλευτών/τριών ΕΣΥ Μεσσηνίας. Τοπικούς δημοτικούς και δημόσιους φορείς. Περιφερειακές δομές – Ε.Ε.Σ.. Εθελοντικές οργανώσεις.

48 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

49 Δυνατά Σημεία Μοναδικότητα του Ιατρείου Αλληλεγγύης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Η θέση του μέσα στην πόλη. Ανάπτυξη δικτύου εθελοντών. Ικανοποιητικός βαθμός ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Μηχανοργάνωση του Ιατρείου.

50 Αδύνατα Σημεία Περιορισμένος Εξοπλισμός. Έλλειψη μόνιμου προσωπικού.
Περιορισμένη Τεχνική Υποστήριξη. Έλλειψη σηματοδότησης μέσα στην πόλη για την θέση του Ιατρείου.

51 Ευκαιρίες Βελτίωση της στήριξης του Ιατρείου από τους φορείς που το υποστηρίζουν. Βελτίωση συνεργασιών – συντονισμού μεταξύ των φορέων για καλύτερο αποτέλεσμα. Εμπλουτισμός προγραμμάτων και παρεχομένων υπηρεσιών σε ασθενείς, που το έχουν ανάγκη. Στενότερη συνεργασία με Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Βελτίωση του προγράμματος μηχανοράνωσης. Αύξηση αριθμού ενεργών εθελοντών.

52 Απειλές Περιορισμένοι χρηματικοί πόροι για την περαιτέρω ανάπτυξη του.
Αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της οικονομικής κατάστασης και των μνημονίων. Πιθανή «επαγγελματική» εξουθένωση των εθελοντών.

53 Το όραμά μας Η Δημιουργία ενός Σύγχρονου και Πολυδύναμου Ιατρείου Αλληλεγγύης που θα έχει δυνατότητα να παρέχει και άλλες ποιοτικές υπηρεσίες, ευκαιρίες και δράσεις για τους συνανθρώπους μας με χαμηλό οικονομικό εισόδημα αλλά και χαμηλό βιοτικό επίπεδο, για όσο κρατά η κρίση στην πατρίδα μας.

54 Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ.: E- mail: Ιστοσελίδα: dikalkal.wordpress.com Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google