Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ωφέλιμα Μικρόβια Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ωφέλιμα Μικρόβια Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ωφέλιμα Μικρόβια Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;

2 Ωφέλιμα Μικρόβια Υπάρχουν δισεκατομμύρια μικρόβια και πολύ περισσότερα, που δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει Τα περισσότερα από αυτά τα μικρόβια είναι είτε: •Απαραίτητα για την επιβίωση μας •Ωφέλιμα σε εμάς •Μπορούν να χρησιμεύσουν στην βιομηχανία

3 Στην Φύση Αλληλεπίδραση μικροβίων - φυτών –Πολλά μικρόβια βρίσκονται στην φύση και βοηθούν τα φυτά να αναπτυχθούν –Τα ριζοβακτήρια, που βρίσκονται στο έδαφος δεσμεύουν το άζωτο, προσφέροντας το στα φυτά, ώστε να αναπτυχθούν Ρίζες Μικρόβια

4 Στην Φύση •Παραγωγή οξυγόνου –Τα κυανοβακτήρια ή ‘γαλαζοπράσινα φύκη’ παράγουν οξυγόνο στους ωκεανούς

5 Στην Φύση •Αποσύνθεση –Ορίζεται σαν η αποδόμηση οργανικών ουσιών σε λίπασμα –Οι μύκητες εισχωρούν στις οργανικές ουσίες στο έδαφος αρχικά, ακολουθούμενοι από βακτήρια. –Χωρίς αυτή την ανακύκλωση, η πρωτογενής παραγωγή στον πλανήτη μας θα σταματούσε.

6 Στη Βιομηχανία Τροφίμων •Τυρί και γιαούρτι –Η ζύμωση του γαλακτικού οξέος παράγει τυρί και γιαούρτι. Επίσης, κάποιοι μύκητες μετατρέπουν το τυρί σε μπλέ! •Προιόντα ψωμιού και ζύμης –Ο ζυμομύκητας χρησιμεύει στην παραγωγή ψωμιού και ζύμης. •Παραγωγή οινοπνεύματος –Ο ζυμομύκητας παράγει επίσης αλκοόλη, όταν η ζύμωση γίνεται απουσία αέρα Οι Lactobacilli είναι βακτήρια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή γιαουρτιού και τυριού Ο ζυμομύκητας Saccharomyces cerevisiae χρησιμοποιείται στην παραγωγή ζύμης και αλκοόλης

7 Στη Βιομηχανία Τροφίμων •Ζύμωση –Μία διαδικασία κατά την οποία τα βακτήρια αποδομούν σάκχαρα σε απλές ενώσεις, όπως διοξείδιο του άνθρακ ακαι αλκοόλη. –Η ζύμωση μετατρέπει το προϊόν, από ένα τρόφιμο σε άλλο.

8 Στη Θεραπευτική •Πενικιλλίνη –Ανακαλύφθηκε από τον Αλέξανδρο Φλέμινγκ το1928 –Παράγεται από τον μύκητα Penicillium notatum –Ένα από τα περισσότερο χρησιμοποιημένα αντιβιοτικά, σήμερα •Εμβόλια –Ανακαλύφθηκαν από τον Εδουαρδο Τζέννερ το 1976 –Συνήθως παρασκευάζονται από εξασθενημένα ή αδρανή τμήματα των ίδιων μικροβίων, που μας αρρωσταίνουν Ο μύκητας Penicillium παράγει το αντιβιοτικό πενικιλλίνη

9 Προβιοτικά •Τι είναι; –Ζωντανοί οργανισμοί που όταν χορηγούνται σε ικανοποιητική ποσότητα ωφελούν τον ξενιστή •Τι τύπος βακτηρίων είναι; –Λακτοβάκιλλοι, οι οποίοι είναι μέρος της ευεργετικής φυσικής μικροχλωρίδας και βρίσκονται στο ανθρώπινο έντερο.

10 Προβιοτικά Πώς δρουν; –Αλληλεπιδρούν άμεσα με μικρόβια που προκαλούν ασθένεια, δυσκολεύοντας τα να την προκαλέσουν –Ενδυναμώνουν τον φυσικό φραγμό του γαστρεντερικού, προστατεύοντας από παθογόνα μικρόβια –«Εκλεκτικός αποκλεισμός”, όπου τα χρήσιμα μικρόβια άμεσα ανταγωνίζονται τα παθογόνα στην λήψη θρεπτικών και άλλων συστατικών, αποδεκατίζοντας τα –Αλληλεπιδρώντας και ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα


Κατέβασμα ppt "Ωφέλιμα Μικρόβια Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google