Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθηνά Γ.. Σε ποια νησιά βρίσκονται τα Εξωκλήσια  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθηνά Γ.. Σε ποια νησιά βρίσκονται τα Εξωκλήσια  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθηνά Γ.

2 Σε ποια νησιά βρίσκονται τα Εξωκλήσια  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά ξωκλήσια της Μυκόνου, καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος που παρουσιάζει τις δικές του καινοτομίες στην τελική μορφή της εκκλησίας, χωρίς όμως να ξεφεύγει ούτε σπιθαμή από την παραδοσιακή Μυκονιάτικη τεχνοτροπία!

3 Τα Εξωκκλήσια Δεν γνωρίζω αν άλλη χριστιανική χώρα, όπως η Ελλάδα μας, έχει τόσα εξωκλήσια. Εξωκλήσια είναι τα εκκλησάκια που βρίσκονται έξω από πόλεις και χωριά. Αυτά τα εκκλησάκια ήταν σημεία ευλαβικής αναφοράς και παρηγοριάς για τον άνθρωπου της υπαίθρου. Είχαν αγιάσματα με ιαματικά ύδατα. Είχαν άγιες εικόνες, που δάκρυζαν, χτυπούσαν, μιλούσαν, θαύματα ενεργούσαν. Ήταν αποκούμπια του πονεμένου και κουρασμένου ανθρώπου

4 Σχεδία από Εξωκλήσια

5 Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Αθηνά Γ.. Σε ποια νησιά βρίσκονται τα Εξωκλήσια  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google