Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία:
Μια πρόκληση στην Εκπαίδευση Σπύρος Συρμακέσης ΤΕΙ Μεσολογγίου

2 Παιχνίδι Η πιο παλιά απασχόληση για παιδιά. Ακόμη και από την Αρχαία Ελλάδα Πλαταγή: μια πήλινη κουδουνίστρα, που την έβαζαν στο χέρι και με τον ήχο που έκαναν τα πετραδάκια που είχε μέσα, το έκαναν να ξεχνιέται και να σταματά τα κλάματα. Άθυρμα, Κύλιντρο, Απόρραξις: ένα πήλινο αλογάκι πάνω σε ρόδες, που το έσερναν σε όλο το σπίτι. Το παιχνίδι όμως που λαχταρούσαν όλα τα αγόρια ήταν ένα «αμαξάκι με ρόδες». Η απόρραξις παιζόταν από κορίτσια με τη «σφαίρα», μπάλα από δέρμα ή κομμάτια ύφασμα, ραμμένα και παραγεμισμένα με αλογότριχες, άχυρο ή μαλλί. Τα αγόρια, πετώντας την μπάλα με τα χέρια, προσπαθούσαν να την περάσουν στο στόμιο ενός αγγείου, κάτι σαν μπάσκετ. Χαλκή Μυία (Τυφλόμυγα) Ακινητίνδα (Αγαλματάκια)

3 Τι χαρακτηριστικό έχει το παιχνίδι
Απλά είναι διασκεδαστικό Παιχνίδι που δεν είναι διασκεδαστικό, είναι κάτι άλλο. Σίγουρα όμως, τότε παύει να είναι παιχνίδι. Παιχνίδια υπάρχουν για όλες τις ηλικίες. Αλλάζουν απλώς κατηγορία ή είδος

4 Οικονομικά Μεγέθη! Σε περίοδο κρίσης;
Το Twilight: Breaking Dawn Part I είναι η 2η μεγαλύτερη σε τηλεθέαση ταινία του 2011, κερδίζοντας 291 εκ. $ το πρώτο σαββατοκύριακο σε παγκόσμιο επίπεδο εκ των οποίων τα 139,5 εκ προήλθαν από τις ΗΠΑ. Αυτό είναι το πέμπτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών στις ΗΠΑ , και 10ο σε παγκόσμια κλίμακα.  Το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών καταγράφηκε από το Batman: The Dark Knight με 483 εκ $ στο άνοιγμα Σαββατοκύριακου εκ των οποίων 158 εκ. προήλθαν από τις ΗΠΑ.

5 Η βιομηχανία των Παιχνιδιών
Το Call of Duty: Modern Warfare 3 πούλησε 7εκ κομμάτια το πρώτο Σαββατοκύριακο- κερδίζοντας περισσότερα από 775 εκ $! Το Battlefield 3 πούλησε 5 εκ. αντίτυπα το πρώτο Σαββατοκύριακο και 10 εκ αντίτυπα σε μόλις 10 ημέρες, κερδίζοντας 300 εκ $ το Σαββατοκύριακο ανοίγματός του και πάνω από 610 εκ $ δολάρια σε εκείνες τις πρώτες 10 ημέρες.

6 Games Statistics: Κάποιοι μύθοι
Παιχνίδια παίζουν οι πιτσιρικάδες! Αυτά είναι για τα αγόρια! Καλά μωρέ, μόδα είναι και τους περνάει!

7 Άρα: Έχουμε ώριμο αγοραστικό κοινό
Έχουμε διείσδυση σε μεγάλο εύρος ηλικιών Έχουμε βάθος επένδυσης Ίσως να έχουμε και ευκαιρίες! Αλλά εμάς θα μας απασχολήσουν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

8 Πως προέκυψε η ιδέα να χρησιμοποιήσει κάποιος παιχνίδια για μάθηση
Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη. Απλώς κάποιος παρατήρησε πως ποτέ κανείς δεν άκουσε ένα παιδί να λέει: «Μαμά κουράστηκα να παίζω. Φτάνει πια! Πάω να διαβάσω ένα βιβλίο» «Μπαμπά καλύτερα να μην πάρω τα νέα Monsuno και να μου πάρεις αυτή την εκπληκτική 20άτομη εγκυκλοπαίδεια…σε παρακαλώ!» «Μπαμπά άσε με να διαβάσω λίγο ακόμη και μετά εάν έχω χρόνο θα πάω να παίξω στον υπολογιστή μου.» «Μα καλά μαμά, κάθε μέρα θα παίζουμε;»

9 Edutainment- Edutainment (Info-tainment ή entertainment-education) είναι η μορφή της διασκέδασης που σχεδιάστηκε να εκπαιδεύει και να διασκεδάζει. Εμείς το λέμε… Play2Learn.gr initiative

10 Κατηγορίες Παιχνιδιών (1/6)
Action games: Γρήγορα αντανακλαστικά, καλός συγχρονισμός ματιού και χεριού. first person shooter, third person shooter, fighting games, platform games. Ιστορικά τα πρώτα παιχνίδια της κατηγορίας ήταν τα SpaceWar Pong PacMan

11 Κατηγορίες Παιχνιδιών (2/6)
Adventure games: Δεν απαιτούν γρήγορη ή εντατική δράση αλλά χρόνο για εξερεύνηση, πιο πολύπλοκο σενάριο και πιο πλούσιο σενάριο. Legend of Zelda Tomb Raider.

12 Κατηγορίες Παιχνιδιών (3/7)
Strategy games: Έχουν γενικά θέματα με πολέμους, κυριαρχία σε περιοχές, συναλλαγές και εμπόριο και διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Warcraft Command and Conquer Απαιτούν περίπλοκους μηχανισμούς χειρισμών και έλεγχο πολλών παραμέτρων.

13 Κατηγορίες Παιχνιδιών (4/6)
Role-playing games: Ο παίκτης υποδύεται έναν χαρακτήρα ή ένα σύνολο χαρακτήρων και προσπαθεί μέσα από κατορθώματα να αυξήσει τις ικανότητές του, τη δύναμή του ή και τον εξοπλισμό του μαζεύοντας παράλληλα και γνώση Jade Empire, Star Wars, Mass Effect, Elder Scrolls.

14 Κατηγορίες Παιχνιδιών (5/6)
Puzzle games: Ο παίκτης λύνει γρίφους που έχουν περιορισμούς χρόνου ή αυξάνουν σε δυσκολία. Το Tetris ανήκει σε αυτή την κατηγορία

15 Κατηγορίες Παιχνιδιών (6/6)
Simulation games: Δημιουργούν εικονικά περιβάλλοντα και μέσα σε αυτά ο παίκτης προσομοιώνει τη λειτουργία μηχανών, οχημάτων και άλλων δραστηριοτήτων.

16 Casual Games Η λέξη "casual" αναφέρετε στα παιχνίδια που απευθύνονται στον παίκτη που μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι αμέσως, χωρίς μεγάλη εκπαίδευση. Έχουν απλοϊκό gameplay Μπορείς να αφιερώσεις πολύ ή λίγο χρόνο για να παίξεις Δεν χρειάζεται να «σώσεις το παιχνίδι» Μπορεί να μην απαιτούν πολλά γραφικά Μπορείς να το παίξεις στο κινητό, στην ουρά στην τράπεζα, στη στάση του λεωφορείου, περιμένοντας σε ένα παγκάκι.

17 Πώς μαθαίνεις μέσα σε ένα Casual Game
Καταρχήν δεν πρέπει να μαθαίνεις συνεχώς Εάν χαθεί η διασκέδαση τότε δεν είναι παιχνίδι Προσπαθείς να δώσεις κίνητρα για μάθηση «μάθε για να κερδίσεις μια ζωή» «μάθε για πάρεις βοήθεια» «μάθε για να τελειώσεις την πίστα πιο εύκολα ή πιο γρήγορα»

18 Η δική μας προσπάθεια Βασίζεται στο Moodle όπου οι εκπαιδευτικοί παρέχουν περιεχόμενο “The Game Module” Διατίθεται δωρεάν από το ίδιο το moodle Έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες (και 1 τα ελληνικά): Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Αλβανικά, Βάσκικα, Δανέζικα, Εβραϊκά, Νορβηγικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Ουκρανικά

19 8 παιχνίδια διαθέσιμα μέχρι στιγμής
Κρεμάλα Διαβάζει λέξεις από ένα Glossary και δημιουργεί κρεμάλα Σταυρόλεξο Παίρνει λέξεις από το σύστημα Ο καθηγητής μπορεί να ορίσει το μέγιστο των γραμμών και των στηλών Κάθε σταυρόλεξο είναι δυναμικό και οι συνδυασμοί του είναι πάρα πολλοί

20 Κρυπτόλεξο Εκατομμυριούχος
Σαν το σταυρόλεξο αλλά οι απαντήσεις είναι κρυμμένες μέσα. Εκατομμυριούχος Βασισμένο στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» «50-50» «Ρώτα ένα φίλο» «Ρωτήστε το κοινό»

21 Sudoku Κρυμμένη εικόνα
Διαλέγει μια φωτογραφία από τις αποθηκευμένες και κάθε φορά που ο χρήστης απαντά μια ερώτηση αποκαλύπτει κάποιο τμήμα της.

22 Φιδάκι Βασίζεται στο παραδοσιακό “Snakes and Ladders”
Οι σωστές απαντήσεις σε ανεβάζουν στη σκάλα ή σε σώζουν από το φίδι

23 Με τον ίδιο κώδικα βασισμένο στο moodle Αλλά η έξοδος είναι…Facebook
Διαθέσιμα Παιχνίδια Κρεμάλα Σταυρόλεξο Εκατομμυριούχος

24 Mobile Game Based Learning
4 applications διαθέσιμα Rubik’s Cube Quiz Μαθαίνω τα χρώματα Brains and Castles

25 Τι θεωρούμε απαραίτητο;
Την παρουσία εκπαιδευτικού ή γονέα ή ενήλικα Ειδικά στα παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες, ο «εκπαιδευτής κάνει όλο το παιχνίδι». Διαφορετικά ο στόχος του εκπαιδευτικού παιχνιδιού μπορεί να εκφυλιστεί στο «ακόμη ένα παιχνίδι». Η γνώση του και η εμπειρία του είναι αναντικατάστατη Απαραίτητη όμως και η δική του εκπαίδευση σε μαθησιακά θέματα παιχνιδιών αλλά και… σε παιχνίδια.

26 So we just… ….Play 2 Learn


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google