Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

2 ΤΟΜΕΙΣ Η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει 3 τομείς. Upstream : Παραγωγή.
Midstream : Μεταφορά-αποθήκευση. Downstream : Διύλιση.

3 PEAK OIL Το πετρέλαιο είναι ένας εξαντλούμενος ορυκτός πόρος. Χρειάζεται εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστεί. Η κορυφή πετρελαίου (peak oil) είναι όταν ο ρυθμός απόληψης του πετρελαίου φθάσει το μέγιστο και αρχίσει να πέφτει. Αυτό σημαίνει ότι μετά την κορυφή, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνει ενώ η προσφορά θα μειώνεται. Αυτό έγινε το 2004.

4 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΠΔ 360/89 (ΦΕΚ 161/89 τ.Α΄) Εγγράφονται στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ) για εξειδικευμένες εργασίες γεωτρήσεων και απασχολούνται στον σχεδιασμό, την μελέτη, και την επίβλεψη έργων σχετικών με την ειδικότητά τους. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Γεωφυσική έρευνα για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου. Γεωτρήσεις (γεωλογικές και υδρογεωλογικές). Παραγωγή πετρελαίου και ΦΑ. Διύλιση πετρελαίου (πρωτογενής, δευτερογενής). Μεταφορά και αποθήκευση αργού πετρελαίου και προϊόντων αυτού. Ποιοτικός έλεγχος. Προστασία περιβάλλοντος και ασφάλεια προσωπικού εργασίας. Απασχόληση στην εκπαίδευση.

5 INTERNATIONAL SOCIETY OF PETROLEUM ENGINEERS
Το SPE είναι το Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου. Είναι διεθνής οργανισμός (International). Για να εγγραφεί κανείς χρειάζεται επικύρωση (endorsement). Έχει έδρα σε 7 πόλεις: Dallas-Houston-Kuala Lumpur-Calgary-London-Dubai-Moscow

6 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ένα από τα 74 Τμήματα στον κόσμο! Spe-app/jsp/siteFunctionality/ petSchools.jsp

7 ΤΑ 25 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Πηγή: Forbes Magazine 2009

8 1. Μηχανικοί πετρελαίου : $119.140
ΤΑ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1. Μηχανικοί πετρελαίου : $ 2. Διαχείριση πληροφοριών : $ 3. Μηχανικοί αεροσκαφών : $ 4. Μηχανικοί Η/Υ : $97.570 5. Πυρηνικοί επιστήμονες : $97.080 ΤΑ 5 ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2. Μηχανικοί Η/Υ : $97.570 3. Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί : $85.830 4. Σύμβουλοι επενδύσεων : $85.580 5. Οικονομολόγοι : $83.590

9

10

11 ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;
Το πετρέλαιο το ανακάλυψαν οι τυχοδιώκτες. Έγινε επιστήμη. Έγινε μέρος της ζωής μας. Μία γιγαντιαία βιομηχανία… Μία γιγαντιαία βιομηχανία, που έχει τους δικούς της ήρωες.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google