Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Παρίσαινα ήταν γνωστή ως μια παραλία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη μάλιστα στο Natura 2000 (L 259/2006/613/EC).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Παρίσαινα ήταν γνωστή ως μια παραλία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη μάλιστα στο Natura 2000 (L 259/2006/613/EC)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Παρίσαινα ήταν γνωστή ως μια παραλία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη μάλιστα στο Natura (L 259/2006/613/EC).

3 Όπως δηλώνει ο Δήμος Ζαγοράς (www.zagora.gr):
«Η οργιώδης βλάστηση του Πηλίου αγκαλιάζει τις αμμώδεις παραλίες του Χορευτού, που υπήρξε ξακουστό λιμάνι απ’ όπου ξεκινούσαν τα «Ζαγοριανά καράβια» για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής. Σ’ αυτόν τον τόπο που στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου τα κύματα ¨χορεύουν¨ ο Γεώργιος Δροσίνης εμπνεύστηκε την ποιητική του συλλογή «Γαλήνη». Ένα καταπράσινο μονοπάτι, οδηγεί από το βόρειο μέρος του χωριού στις πανέμορφες ερημικές αμμουδιές Παρίσαινα και Ανάληψη» το διεθνές μονοπάτι Ε4 είναι πλέον τσιμεντοστρωμένο...

4 Ο πρώην Δήμαρχος Ζαγοράς με επίκεντρο την τσέπη του, σχεδίασε το δικό του αύριο… όπως ευθαρσώς δήλωσε (ΣΚΑΪ) «εμείς δεν πρέπει να ζήσουμε;;»

5 Χωρίς να έχει χορηγηθεί καμία άδεια από το Δασαρχείο Βόλου (σύμφωνα με το υπ’ αρ. 767/ έγγραφό του) τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αποψίλωση δέντρων. Ο Δήμος Ζαγοράς προχώρησε σε δαπάνη (€ 3701,85) ηλεκτροφώτισης της παραλίας στα πλαίσια κατηγορίας Φωτισμοί Οδών & Πλατειών!!! Το Δ.Σ. Ζαγοράς (με την υπ’ αρ. 170/2006 πράξη του) αποφάσισε να παραχωρήσει την χρήση της παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων στον υιό του Δημάρχου, κ. Γ. Λάσκο.

6 Ενώ είχε έγκριση (αριθ. μελ
Ενώ είχε έγκριση (αριθ. μελ. 29/2006) για αποκατάσταση των ζημιών στην εσωτερική οδοποιία του Δήμου (συνολικά σε 17 διαφορετικά σημεία), αυτός χρησιμοποίησε τα χρήματα (Θησέας) για τη διάνοιξη δρόμου πάνω στο παλιό παρόχθιο μονοπάτι και τη διάστρωσή του με σκυρόδεμα, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση των αυτοκινήτων στην παραλία.

7 Σύμφωνα με το υπ’ αρ / έγγραφο της ΤΥΔΚ «για το τμήμα του έργου που αφορά στην τσιμεντόστρωση του δρόμου που συνδέει το Χορευτό με την παραλία Παρίσαινα δεν υπάρχουν σχετικές αδειοδοτήσεις»

8 Σύμφωνα με το υπ’ αρ. 2683/3128/ έγγραφο της Δ/σης Περιβάλλοντος της Ν.Α.Μ. «για τη διάνοιξη κάθετου δρόμου στην Ε.Π. Χορευτού-Ανάληψης καθώς και τη διαμόρφωση (διάνοιξη μονοπατιού, ηλεκτροφωτισμός, κοπή δένδρων) της παραλίας Παρίσαινας δεν έχει υποβληθεί Μ.Π.Ε. και επομένως δεν έχει χορηγηθεί Ε.Π.Ο.»

9 Κατά τις εργασίες, προχώρησε και στην ρίψη μπαζών στο παρακείμενο ρέμα, στην αλλοίωση των πρανών και της κοίτης του. Τις εργασίες τις εκτέλεσε χωρίς να έχει οριοθετηθεί το υδρόρευμα, σύμφωνα με Ν. 2052/1992

10 Την ώρα που η Δημοτική Αρχή Μουρεσίου προχωρά στη λήψη απόφασης σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων στους παραλιακούς δρόμους σε Αη-Γιάννη και Παπά Νερό, οι οποίοι μετατρέπονται σε πεζοδρόμους και χώρους αναψυχής («Η Θεσσαλία», 13/4/07), εσείς κυρία Μανίνη τι κάνετε; Συναινείτε στην «αξιοποίηση» του προκατόχου σας; Μετατρέπετε μια παρθένα παραλία σε χώρο parking και επίδειξης; Και εσείς κύριε Παπατόλια τι κάνετε για την προστασία των ρεμάτων; για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς; για την προστασία της ευρύτερης περιοχής;

11 Και αν εσείς κ. Λάσκο πιστεύετε πως με το να (ξε)σκίσετε ή να βάψετε με spray τις αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν, θα μπορέσετε να μας φιμώσετε, είστε πολύ γελασμένος… το κατάμεστο αμφιθέατρο Σαράτση στις 21/3 απέδειξε πως στον δρόμο για την προστασία της παραλίας, δεν είμαστε μόνοι… φίλοι της Παρήσσαινας, Απρίλης 2007


Κατέβασμα ppt "Η Παρίσαινα ήταν γνωστή ως μια παραλία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένη μάλιστα στο Natura 2000 (L 259/2006/613/EC)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google