Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στοιχεία υδρομετεωρολογίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στοιχεία υδρομετεωρολογίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στοιχεία υδρομετεωρολογίας
Βασικές γνώσεις ατμόσφαιρας και μετεωρολογικών παραμέτρων που καθορίζουν την δημιουργία κατακρημνισμάτων Εξέταση κατακρημνισμάτων από τη δημιουργία τους μέχρι την επάνοδο στο έδαφος.

2 Η ατμόσφαιρα θωρείται ένας ωκεανός ρευστών που περιβάλλει τη γή
στηρίζεται σε αυτήν, με βάρος χ10 12 τον. το σχήμα της είναι σφαιροειδές και τα ανώτερα όρια της ασαφή. Το μεγαλύτερο ύψος της εκτιμάται από km. χημική σύνθεση ( άζωτο, οξυγόνο, αργό, διοξ. Άνθρακα, ήλιο…)

3 Υδρομετρικές παράμετροι
Τάση υδρατμών (πίεση που ασκείται από υδρατμούς στην επιφάνεια της γής) Κορεσμένος σε υδρατμούς αέρας ( μέγιστη ποσότητα υδρατμών) Θερμοκρασία σημείου δρόσου ( θερμοκρασία μετατροπής ακόρεστης μάζας αέρα σε κορεσμένη) Ελλειμμα κορεσμού Απόλυτη υγρασία ( ποσότητα υδρατμών στη μονάδα όγκου)

4 Σχετική υγρασία (ο λόγος της μάζας υδρατμών σε ορισμένο όγκο ακόρεστου αέρα προς τη μάζα υδρατμών εάν ήταν κορεσμένος) Ειδική υγρασία ( ο λόγος της μάζας των υδρατμών υγρού αέρα προς την συνολική μάζα του υγρού αέρα)

5 Ηλιακή ακτινοβολία Συνολική ηλιακή εκπομπή
Μεταβολή απόστασης ήλιου-γής Ύψος ηλίου Διάρκεια ημέρας Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την δραστηριότητα του υδρολογικού κύκλου

6 Θερμοκρασία αέρα Απόλυτη μέγιστη- ελάχιστη Μέση ημερήσια τιμή
Ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος Μέση μηνιαία Μέση ετήσια

7 Ατμοσφαιρική πίεση Ατμοσφαιρική ( βαρομετρική). Είναι η πίεση που ασκείται από το βάρος της ατμόσφαιρας στη μονάδα επιφάνειας του εδάφους. Ελαττώνεται με το υψόμετρο Επηρεάζει την κατανομή των αερίων μαζών μεταξύ ωκεανών & ηπέιρων

8 Ανεμος & αέριες μάζες Κίνηση ατμοσφαιρικού αέρα Εκτεταμένος όγκος αέρα
Παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι, Η πηγή προέλευσης, η κατεύθυνση, η ηλικία Θερμά και ψυχρά μέτωπα: έρχονται σε πεαφή αλλά διατηρούν την αυτοτέλειά τους.


Κατέβασμα ppt "Στοιχεία υδρομετεωρολογίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google