Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 3ο ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 Διαφορά και υπεροχή του ανθρώπου από τα άλλα ζώα
Σύμφωνα με τη θεωρία του Αριστοτέλη, ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικόν ζῴον δηλαδή η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια, ώστε μόνο σε μια πόλη μπορεί να επιτύχει την ολοκλήρωσή του. Από όλα τα ζώα μόνον ο άνθρωπος έχει το χάρισμα του έναρθρου λόγου και τη δύναμη της διάνοιας για να αντιληφθεί και να εκφράσει το συμφέρον και το βλαβερό και συνακόλουθα το δίκαιο και το άδικο. Αν κάποιος ζει εκτός πολιτικής κοινωνίας και αδιαφορεί για την κοινωνική συμβίωση τότε αυτός θα πρέπει να είναι εἲτε θηρίο εἲτε θεός.

3 Είναι ο άνθρωπος «ζώο»;
Αν υπερέχει ο άνθρωπος από τα άλλα ζώα, πώς γίνεται να συμπεριφέρεται προς αυτά με βαναυσότητα και να τα κακομεταχειρίζεται με τρόπους που θυμίζουν συμπεριφορά άγριων θηρίων;

4 Μορφές κακομεταχείρισης ζώων
Εγκατάλειψη ζώων - Ακρωτηριασμοί Αυστηρή εκπαίδευση (κακοποίηση, στέρηση τροφής κτλ.) Χρήση τους για διασκέδαση (κυνήγι, κυνομαχίες, ταυρομαχίες κτλ.) Χρήση τους για κέρδος (παράνομη εμπορία, λαθρεμπόριο σπάνιων ειδών, αφαίρεση δέρματος ή γούνας ενώ είναι ζωντανά, απαράδεκτες συνθήκες φύλαξης, φυλάκιση κτλ. ) Καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος

5 Ηθικές μορφές χρήσης των ζώων
Τροφή – ένδυση Επιστημονικά πειράματα Ζώα συντροφιάς Για θεραπευτικούς λόγους Σε διάφορα επαγγέλματα

6 Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον αφανισμό κάποιων ειδών;
Καταστροφή βιοτόπων Ρύπανση του περιβάλλοντος Υπερεκμετάλλευση ζώων Λαθροθηρία σπάνιων ειδών Ασθένειες Υπερθέρμανση του πλανήτη

7 ΝΟΜΟΣ 4039/2012 Ο νόμος αυτός που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων, προβλέπει ποινικές κυρώσεις που κυμαίνονται από πρόστιμα ευρώ έως φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος για κάθε περιστατικό κακοποίησης που καταγγέλλεται. Αν γίνετε μάρτυρες κάποιου θλιβερού περιστατικού με θύμα ζώο μη διστάσετε να το καταγγείλετε!

8 ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ
Η σήμανση και η καταγραφή του ζώου του , η ενημέρωση του κτηνιάτρου για τις τυχόν μεταβολές, η έκδοση βιβλιαρίου υγείας, καθώς και η τοποθέτηση σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλικής κονκάρδας. Η τήρηση των κανόνων ευζωίας και καλής μεταχείρισης του ζώου. Η μέριμνα για την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου. Η μέριμνα για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου του. Η μέριμνα για την στείρωση του ζώου του, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες.

9 ΠΟΙΝΕΣ Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ. Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ. Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ. Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ. Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ. Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσότερων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ. Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής ευρώ ανά ζώο.

10 ΠΟΙΝΕΣ Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους ευρώ ανά ζώο. Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου ευρώ ανά ζώο. Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων ευρώ ανά ζώο. Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων ευρώ. Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο. Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία ευρώ ανά ζώο. Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται. Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.


Κατέβασμα ppt "Αριστοτέλη… Τι ζώο είναι τελικά ο άνθρωπος;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google