Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορία και επιτεύγματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορία και επιτεύγματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιστορία και επιτεύγματα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΡΙΤΖΟΒΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ

2 To CERN διατηρώντας τη σύντμηση (ακρωνύμιο) της αρχικής ονομασίας του Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

3 Πρώτος πρόεδρος του CERN ήταν ο Sir Benjamin Lockspeiser και ο πρώτος γενικός διευθυντής ήταν Edoardo Amaldi. Το εργαστήριο ήταν αρχικά αφιερωμένο στην μελέτη των ατομικών πυρήνων, αλλά σύντομα άρχισε να ασχολείται με την Σωματιδιακή φυσική, ασχολείται κυρίως με τη μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων. Ως εκ τούτου, το εργαστήριο που λειτουργεί από το CERN συνήθως αναφέρεται ως Ευρωπαϊκό εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής (Laboratoire européen pour la physique des particules), το οποίο περιγράφει καλύτερα τις έρευνες που πραγματοποιούνται εκεί.

4 Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων LHC

5 1973: Η ανακάλυψη των ουδέτερων ρευμάτων στο θάλαμο φυσαλίδων Gargamelle.
1983: Η ανακάλυψη των μποζονίων W και Z στα πειράματα UA1 και UA2. 1995: Η πρώτη δημιουργία ατόμων αντιυδρογόνου στο πείραμα PS210. 1999: Η ανακάλυψη της άμεσης παραβίασης CP στο πείραμα NA48. 2010: Η απομόνωση 38 ατόμων αντιυδρογόνου. 2011: Η διατήρηση αντιυδρογόνου για πάνω από 15 λεπτά. 2012: Ένα μποζόνιο με μάζα περίπου 125 GeV / c2 συνάδει με το πολυπόθητο μποζόνιο Χιγκς.

6 https://el.wikipedia.org/wiki/CERN
Εικόνες Google


Κατέβασμα ppt "Ιστορία και επιτεύγματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google