Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σαββίνα - Μανώλης Έτος 2015-2016 Μάθημα Πληροφορικής Τάξη Δ΄

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σαββίνα - Μανώλης Έτος 2015-2016 Μάθημα Πληροφορικής Τάξη Δ΄"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σαββίνα - Μανώλης Έτος 2015-2016 Μάθημα Πληροφορικής Τάξη Δ΄

2 Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά νησιά του κόσμου.

3 Η ΠΑΡΟΣ Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου από την οποία τη χωρίζει στενός δίαυλος πλάτους 3 περίπου μιλίων, ενώ από τον Πειραιά απέχει 90 ναυτικά μίλια.

4 H NAΞΟΣ Η νόσος Νάξος είναι μία κληρονομική μυοκαρ διοπάθεια που ενδημεί στην περιοχή της Μεσογείου και αποτελεί σημαντική αιτία αιφνίδιου θανάτου νέων ανθρώπων συχνά αθλητών.

5 Η ΜΥΚΟΝΟΣ Η Μύκονος είναι νησί το Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Η Μύκονος είχε πληθυσμό 10.13 άτομα στην απογραφή του 2011.

6 Η ΣΕΡΙΦΟΣ Η Σέριφος είναι νησί του που ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύου σα του νησιού είναι η Χώρα (ή Σέριφος), η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. Επίνειο είναι το Λιβάδι, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι ο Κουταλάς, το Λιβάδι και ο Κένταρχος. Η επιφάνειά της Σερίφου.

7 Η ΤΗΝΟΣ Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδω ν(έκταση 194,59 μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο. Έχει 8.574 κατοίκους (απογραφή 2001) μοιρασμένους σε 62 οικισμούς. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου και βορειοδυτικά της Μυκόνου.

8 ΙΟΣ Ο ΙΟΣ μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό του υλικό στο γονιδίωμα αυτών και χρησιμοποιώντας για τον πολλαπλασιασμό του, τους μηχανισμούς αντιγραφής, μεταγραφής και μετάφρασης του κυττάρου, όπως και τα περισσότερα ένζυμα που χρειάζεται για την επιβίωση του.

9 ΚΕΑ Η Κέα είναι το δυτικότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων και η επιφάνειά της εκτιμάται στα 131,693 ενώ έχει μήκος ακτών 88 χιλιόμετρα.

10 ΜΗΛΟΣ Η Μήλος είναι ηφαιστεια κό νησί του Αιγαίου Πελάγους, στην Ελλάδα, και λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη που εξελίχθηκε σε μήλος και σήμαινε πρόβατο

11 ΑΜΟΡΓΟΣ Η Αμοργός είναι κυκλαδίτικο νησί του Πε λάγους. Πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων.

12 ΑΝΔΡΟΣ Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο. Αποτελεί φυσική συνέχεια της Εύβοιας. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή αλλιώς Χώρα.

13 Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε τις Κυκλάδες ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Σαββίνα - Μανώλης Έτος 2015-2016 Μάθημα Πληροφορικής Τάξη Δ΄"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google