Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!!. Ορισμός Χριστουγέννων Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!!. Ορισμός Χριστουγέννων Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!!

2 Ορισμός Χριστουγέννων Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων ("Γιορτές των Χριστουγέννων"). Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου. Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων, ονομάζεται στη λαογραφία και Δωδεκαήμερο. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE %B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1

3 Σύμφωνα με την παράδοση… η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον Μέγα Βασίλειο στην Καισαρεία της Καππαδοκίας το έτος 376 μ.Χ. Από Ιστορικές πηγές… ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335, αν και κάποιοι ερευνητές βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία, θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα. /

4

5 Ειδικότερα στην Αγγλία..!! Σύμφωνα με τον θρύλο, ο βασιλιάς Αρθούρος διοργάνωσε το 521 στο York έναν φαντασμαγορικό εορτασμό, με την παρουσία γελωτοποιούς, χορευτές, μουσικούς κ.τ.λ. Από τότε, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο της Κρομγουελιανής εποχής, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται ανελλιπώς στην Αγγλία, εδώ και περισσότερο από 1.000 χρόνια!!! Στην Αγγλία οι γιορτές εξακολουθούν να διατηρούν ένα ιδιαίτερο χρώμα που φτάνει μέχρι την υπερβολή: μπαρόκ στολισμοί, καμπάνες, κουδούνια, χορωδίες και κάλαντα στις γωνίες των δρόμων. Στο παρελθόν, τα κάλαντα (carols) τραγουδούσαν πλανόδιοι μουσικοί. Αργότερα κάθε χωριό είχε τις δικές του μπάντες με τραγουδιστές για κάλαντα (waits).

6 Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου στην Αγγλία και (ευτυχώς για τον τουρίστα) οι ετοιμασίες ξεκινούν από πολύ νωρίς, οπότε μπορείτε να πάρετε μια γεύση Χριστουγγένων ακόμα κι αν έρθετε στο Λονδίνο...τον Αύγουστο. Για να ξέρετε τι θα δείτε αναλόγως με την εποχή, έχω ετοιμάσει μια λίστα με τις σημαντικές ημερομηνίες της περιόδου. Μέσα Αυγούστου: Ανοίγουν τα χριστουγεννιάτικα τμήματα στα πολυκαταστήματα Harrods και Selfridges. Αρχές/μέσα Σεπτεμβρίου: Τα μαγαζιά αρχίζουν να πουλάνε τα πρώτα χριστουγεννιάτικα είδη, κυρίως κάρτες και στολίδια. Μέσα Οκτωβρίου: Στολίζονται οι πρώτες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες. Αρχές Νοεμβρίου: Ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα στους δύο κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου, την Oxford Street και την Regent Street, εν μέσω εορτασμών. Μέσα Νοεμβρίου: Ανάβουν τα φώτα στην Marylebone High Street, την Bond Street και σε άλλους δρόμους και περιοχές (π.χ. Carnaby Street, Covent Garden). Επίσης στήνονται οι πρώτες πίστες πατινάζ..

7 Τέλη Νοεμβρίου: Ξεκινάνε τα χριστουγεννιάτικα παζάρια (αντιγραφές των αντίστοιχων Γερμανικών) στο South Bank, το Hyde Park και αλλού. Αρχές Δεκεμβρίου: Στήνονται το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η φάτνη στην κεντρική πλατεία του Λονδίνου, την Trafalgar Square. Από τη στιγμή που θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, περνάμε επισήμως στην περίοδο προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, η οποία ονομάζεται Advent και διαρκεί 4 εβδομάδες, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι και η καλύτερη εποχή για να επισκευτείτε το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, αφού όλα είναι στη θέση τους και η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα γιορτινή. https://allforchristmas.wordpress.com/2010/11/12/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83 %CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1- %CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD- %CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%B1 /

8 Έθιμα στην Αγγλία Ο «Πατέρας των Χριστουγέννων» (Father Christmas), όπως ονομάζεται αλλιώς ο Αη Βασίλης στην Αγγλία, απεικονίζεται με μια μακριά κάπα και κλαδάκια από λιόπρινο πλεγμένα στα μακριά άσπρα μαλλιά. Τα παιδιά τού γράφουν γράμματα για να είναι σίγουρα ότι δεν θα κάνει λάθος με την παραγγελία τους αλλά δεν τα ταχυδρομούν. Εντούτοις, τα ρίχνουν μέσα στο τζάκι και αν το γράμμα φύγει από την καμινάδα, η ευχή τους θα πραγματοποιηθεί, αν όχι η επιθυμία τους δεν θα εκπληρωθεί.

9

10 Την Παραμονή των Χριστουγέννων κρεμούν τα καλτσάκια τους στο τζάκι ή στα πόδια του κρεβατιού για να τα βρουν γεμάτα με μικρά δωράκια όταν ξυπνήσουν το πρωί. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο παίζει κεντρικό ρόλο στους εορτασμούς, ωστόσο, ποτέ δεν αντικατέστησε εντελώς τον συνδυασμό πρασινάδας και γκι, που ονομάζεται και «φυτό των φιλιών» (kissing bough).

11 Οι αγρότες γλεντούν σε κήπους με μηλιές την παραμονή των Χριστουγέννων και αφού σκοτεινιάσει, πηγαίνουν στα περιβόλια, σχηματίζουν παρέες γύρω από τα παλαιότερα δέντρα και πίνοντας μπύρα τραγουδούν τα κάλαντα. http://www.infokids.gr/2009/12/%CE%AD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%B1- %CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%AD%CE%B D%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD- %CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF/

12 Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Λονδίνο..!! Το Λονδίνο Oxford Street είναι το πιο γνωστό και πιο δημοφιλή εμπορικό δρόμο της πόλης και ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη κύκλου εργασιών. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής Mayfair και εκτείνεται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων μεταξύ του Marble Arch στα δυτικά και το St Giles Circus στα ανατολικά.ΛονδίνοMayfairMarble Arch

13 στα πολυκαταστήματα του Λονδίνου, αλλά και τα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, αναμνηστικά και παιχνίδια, θα βρείτε περισσότερα απ’ όσα μπορείτε να φανταστείτε.

14 Οι αγορές στο Λονδίνο έχουν γίνει ακόμα πιο… εύκολες και επιθυμητές, με τη λειτουργία αυτό το Νοέμβριο, του καινούργιου προορισμού για ψώνια και φαγητό, St. Martin’s Courtyard. Βρίσκεται σε μια υπαίθρια, ειδικά διαμορφωμένη αυλή στην οποία φτάνει κανείς μέσω του Slingsby Place στο Covent Garden. Στο St. Martin’s Courtyard θα βρείτε συνολικά 25 καταστήματα και 4 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και του καινούργιου ιταλικού εστιατορίου του Jamie Oliver..

15 Μην παραλείψετε την περίφημη Oxford street με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα όπως το Selfridges, την Bond Street με τους γνωστούς οίκους μόδας και υψηλής ραπτικής και τη Regent Street –έναν από τους πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολισμένους δρόμους- με ωραία καταστήματα που αποτελούν αγοραστικό πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών του Λονδίνου. Και μην πείτε ότι πήγατε για ψώνια στο Λονδίνο, αν δεν επισκεφτείτε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο, Harrods στο Knightsbridge.


Κατέβασμα ppt "Τα Χριστούγεννα στην Αγγλία..!!. Ορισμός Χριστουγέννων Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google