Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)

2 2 Εύχομαι ο Θεός να ευλογήσει το συνέδριό μας με πλούσιες πνευματικές ευλογίες.

3 3 Κόντρα στο ρεύμα της πρόχειρης, απρόσεχτης, επιπόλαιας εργασίας

4 4 ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

5 5 ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ θα αγαπάς τον πλησίον σαν τον εαυτό σου (Μκ. 12:31) το σχέδιο θεραπείας σαν να το έκανα σε μένα ή σε κάποιο αγαπητό μου πρόσωπο να κάνω την οδοντιατρική πράξη όπως θα ήθελα να γίνει και σε μένα να μην κάνουμε στον άλλο ότι δεν θα θέλαμε να κάνουν σε μας αν κάτι φαίνεται από την αρχή ότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ίσως υπάρχουν και πιο ειδικοί από μας πχ. γναθοχειρουργοί, ενδοδοντιστές

6 6 ΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ και κάθε τι, ό,τι αν κάνετε, να το εργάζεστε από ψυχής, σαν στον Κύριο, και όχι σε ανθρώπους (Κολ. 3:23) ο Θεός θέλει απ' τα παιδιά Του να κάνουν ότι μπορούν καλύτερο και στη δουλειά τους. για τον χριστιανό επαγγελματία το μέτριο δεν είναι αρκετό

7 7 "Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ"

8 8 ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ (στη σχέση μας με τον Θεό)

9 9 ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ζήτησε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη αυτού και όλα τα άλλα θα προστεθούν (ανάμεσα σ' αυτά που ο Θεός προσθέτει θα' ναι και μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία) "Ευλογημένα.... θα είναι και τα έργα των χεριών σου" (Δευτ.) ο Κύριος θ' ανοίξει για σένα τον αγαθό θησαυρό Του... για να ευλογεί όλα τα έργα των χεριών σου (Δευτ. 28:12) είδες άνθρωπο επιτήδειο στα έργα αυτού, αυτός θα παρασταθεί μπροστά σε βασιλιάδες (Παρ. 22:29)

10 10 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ μπορούμε να ζητούμε απ’ τον Θεό να μας δίνει σοφία, οδηγία, φώτιση στην κάθε περίπτωση (ζητάτε και θα σας δοθεί) –κι ο Θεός απαντά αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα (ατού) του χριστιανού επαγγελματία είμαστε συνεργοί του Θεού (Α Κορ. 3:9) σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής (και στην εργασία)

11 11 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ η έδρα η οδοντιατρική (ο χώρος εργασίας μας) είναι ένας άμβωνας. Κι εκεί ο Θεός μας καλεί να δώσουμε την μαρτυρία μας. να θυμόμαστε πάντα, ότι οι ασθενείς μας μπορούν να κερδίσουν πολύ περισσότερα από μας (εκτός απ' την θεραπεία): Την σωτηρία της ψυχής τους. με κάποιο τρόπο να τους δώσουμε αυτό το μεγάλο μυστικό που κατέχουμε - τον Ιησού Χριστό: –ημερολόγια χριστιανικά –Καινές Διαθήκες –χριστιανικοί ύμνοι όλ’ αυτά πρέπει πάντοτε να είναι κάτω απ' την οδηγία του Θεού και στο θέλημα του Θεού.

12 12 ίσως δεν είναι πάντοτε κατάλληλη η ώρα για ευαγγελισμό…

13 13 "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ"

14 14 ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ (στη σχέση μας με τους ασθενείς)

15 15 ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και μια γυναίκα που για 12 χρόνια έπασχε... η οποία δαπάνησε σε γιατρούς ολόκληρη την περιουσία της, δεν μπόρεσε να θεραπευτεί από κανένα (ΛΚ. 8:43) αν θέλουν να πάρουν οι ασθενείς την ευθύνη, το ρίσκο; Απ' την αρχή θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι μπορεί να συμβεί: –πιθανά αποτελέσματα –να ξέρουν πόσο μπορεί να στοιχίσει. ο ευαγγελιστής Μάρκος λέει ότι όχι μόνο ξόδεψε όλη της την περιουσία στους γιατρούς αλλά κι ότι έγινε πολύ χειρότερα ο ευαγγελιστής Λουκάς, ο γιατρός (ο συνάδελφος), περιορίζεται στο να πει απλά ότι δεν μπόρεσε κανένας να την θεραπεύσει.

16 16 ΣΧΕΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑΣ (WIN TO WIN) η σχέση με τους ασθενείς μας θα πρέπει να είναι WIN TO WIN (να κερδίσουμε εμείς αλλά να δώσουμε έμφαση, σημασία, πιο πολύ ίσως, στο να κερδίσουν αυτοί από μας) μια σωστή εργασία που θα μένει στο χρόνο είναι μια πολύ καλή μαρτυρία

17 17 ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ευαίσθητοι στον πόνο τους ίσως χρειαστεί κάποια φορά να χάσουμε λίγο απ’ την ξεκούρασή μας, τον ύπνο μας, αν πρόκειται να ανακουφίσουμε κάποιους απ’ τον πόνο.

18 18 ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ μερικές φορές η διαφορά φαίνεται στο πως αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, τις αναποδιές, μια ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Θεός μας καλεί να είμαστε ειρηνικοί (όσο το αφ' ημών). κι αν είναι οικονομικής φύσης το ζήτημα και η υπόθεση φαίνεται να φτάνει στα άκρα..... ίσως να χάσουμε κιόλας κάτι. (Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την ειρήνη του Θεού στην καρδιά μας. Κι αυτό ξέρετε δεν πληρώνεται). ή αν έχουμε κάνει κάπου λάθος, ή έχουμε κάνει λάθος εκτίμηση, να κοιτάξουμε πώς μπορούμε να επανορθώσουμε, να διορθώσουμε.

19 19 ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ: -ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ -ΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ (στη σχέση μας με τον Θεό) -ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ (στη σχέση μας με τους ασθενείς) -ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ -ΣΧΕΣΗ WIN TO WIN -ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ -ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ

20 "ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ, ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ." 20


Κατέβασμα ppt "1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google