Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

2 Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, στάθηκε μπροστά στους φοιτητές της τάξης του, της φιλοσοφικής σχολής, έχοντας μπροστά ένα μεγάλο βάζο και τρία σακουλάκια. Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, άνοιξε το ένα σακουλάκι και άρχισε να γεμίζει το βάζο με μπαλάκια του τένις. Όταν το γέμισε μέχρι πάνω, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο είναι γεμάτο και εκείνοι συμφώνησαν.

3 Τότε ο καθηγητής πήρε το δεύτερο σακουλάκι που περιείχε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει μέσα στο βάζο, κουνώντας το δεξιά κι αριστερά και αυτά πήγαν και γέμισαν τα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις. Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια, ρώτησε τους μαθητές αν το βάζο ήταν γεμάτο και αυτοί χαμογέλασαν και είπαν πως "τώρα είναι εντελώς γεμάτο!".

4 Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε το τρίτο σακουλάκι που περιείχε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο, το κούνησε πάλι και γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια και τα μπαλάκια του τένις. Ρώτησε τους μαθητές πάλι αν τώρα το βάζο ήταν γεμάτο, αυτοί άρχισαν να χαχανίζουν δυνατά και απάντησαν με ένα: «Ε, ναι! Δε χωράει ούτε καρφίτσα πια!» Τότε ο καθηγητής πήρε από την έδρα του την κούπα του με τον καφέ και την έριξε κι αυτή μέσα στο βάζο. Οι μαθητές πλέον γελούσαν απορημένοι και ρωτούσαν "που το πήγαινε" ο καθηγητής.

5 "Θα σας πω:" λέει ο καθηγητής
"Θα σας πω:" λέει ο καθηγητής. «Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και σπουδαία πράγματα στη ζωή σας, όπως η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι αξίες σας, η πατρίδα, οι φίλοι σας και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας.

6 Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά, αλλά όχι πρώτης προτεραιότητας, όπως τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, το σπίτι σας, την περιουσία σας, την κοινωνική σας θέση, την ασφάλειά σας.

7 Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα, όχι τόσο σημαντικά, όπως τα ρούχα σας, τα στολίδια σας, τα χόμπι σας, οι ασχολίες σας, οι ώρες που σκοτώνετε έτσι για να ξεκουραστείτε και άλλα τέτοια. Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος για να βάλετε τις μπάλες του τένις και τα χαλίκια.

8 Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας
Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας για μικροπράγματα δεν θα έχετε καθόλου χρόνο και δύναμη για τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα. Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια. Όλα τα υπόλοιπα είναι άμμος» "Πολύ ωραίο δίδαγμα κύριε, αλλά τι αντιπροσωπεύει η κούπα με τον καφέ που ρίξατε στο τέλος?"

9 Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε: «Αυτό θέλει να σας θυμίσει πως όσο γεμάτη και να είναι η ζωή σας από προβλήματα και υποχρεώσεις, πάντα υπάρχει χώρος για ένα καφεδάκι με κάποιο φίλο!»

10 Επιμέλεια παρουσίασης: Κατερίνα Αρώνη Φυσικός πηγή: www.e-fungus.gr


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΒΑΖΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google