Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιλιάδα Μονομαχίες

2 Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από το αίσθημα της δείλιας αλλά δέχεται να μονομαχίσει, υπό όρκους τους οποίους θα βάλει ο Πρίαμος.Πρώτος ρίχνει το ακόντιο ο Πάρης,αλλά δεν τραυματίζει τον αντίπαλο του.Αντίθετα με τον Μενέλαο, ο οποίος καταφέρνει να πληγώσει τον Πάρη αλλα με την παρεμβολή της Αφροδίτης ο Πάρης σώζεται απο βέβαιο θάνατο.Ο αγώνας τελειώνει με την νίκη του Μενέλαου.

3 Μονομαχία:Αίαντα και Έκτορα Μετά τον διάλογο μεταξύ των 2 αντιπάλων αρχίζει η μονομαχία με την ρήξη του ακοντίου του ΄Εκτορα,χωρίς να τον τραυματίσει.Ο Αίαντας με την σειρά του καταφέρνει να τραυματίσει τον Έκτορα ανάμεσα στα πλευρά και την μέση.Στην συνέχεια μονομαχούν με τα σπαθιά αλλά τους σταματούν οι κύρηκες.Ο αγώνας τελείωνει με ανακώχη και αντάλαγη δώρων.

4 Μονομαχία:Έκτορα και Πάτροκλου Ο Πάτροκλος φτάνει στα τείχοι και προσπαθεί να σκαρφαλώσει.Όταν καταφέρει να εισβάλει του επιτίθεται ο Κεμβριόνης (ο οποίος θα πεθάνει). Πάνω απο το σώμα του νεκρού μονομαχούν οι 2 ήρωες (Έκτορας και Πάτροκλος). Τότε εμφανίζεται ο Απόλλωνας και με το δόρυ του χτυπά τον Πάτροκλο.Ο Εύφορβος τραυματίζει τον άοπλο ήρωα για ακόμα μια φόρα και πρίν τον θάνατό του ο Πάτροκλος προφητεύει τον θάνατό του Έκτορα.

5 Μονομαχια:Αχιλλέα και Αγήρονα Η μάχη συνεχίζεται και ο Άχιλλεας σπεύδει να σκοτώσει τον Αγήνορα, φτάνοντας στις πύλες. Η προσπάθεια του Απόλλωνα να εμψυχώσει τον Τρώα ήρωα είναι αποτυχημένη και μεταμορφώνεται σε αυτόν για να μπερδέψει τον Αχιλλέα.

6 Μονομαχία:Έκτορας και Αχιλλέας Ο Έκτορας αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Αχιλλέα. Πρωτα όμως,η θεά Αθηνά,παίρνει την μορφή του Δειηφόβου και τον ενθαρρύνει,λέγοντας του οτι θα αντιμετωπίσουν μαζι τον Αχιλλέα.Ο Έκτορας ζητά από τον Αχιλλέα να συμφωνήσει ότι ο νικητής της μονομαχίας δε θα ατιμάσει το σώμα του ηττημένου ομως ο Αχιλλέας γεμάτος με μίσος για το χαμό του Πατρόκλου, αρνείται.Ο Εκτορας οταν πέφτει το ακόντιο του σπεύδει να το πάρει και ο Αχιλλέας κόβει τις φωνητικές χορδές του Έκτορα.Ο Αχιλλέας ταπεινώνει το πτώμα του αντιπάλου του.

7

8 ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑΣΙΟΥΔΗ ΠΗΓΕΣ: wikipedia ΒΙΒΛΙΟ ΙΛΙΑΔΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google