Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ 2015-16 ΣΤ΄2.  Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιφάνεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ 2015-16 ΣΤ΄2.  Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιφάνεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ 2015-16 ΣΤ΄2

2  Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιφάνεια της Γης, το ψηλότερο βουνό είναι το Μάουνα Κέα στο νησί της Χαβάης. Το Μάουνα Κέα είναι ανενεργό ηφαίστειο στο μεγάλο νησί της Χαβάης, έχει ηλικία 1 εκατ. χρόνια και η τελευταία του έκρηξη ήταν πριν από 4.600 χρόνια.  Oι κάτοικοι της Χαβάης θεωρούν το Μάουνα Κέα ιερό βουνό, ενώ αν κάποιος ανέβει στην κορυφή του, θεωρητικά έχει ανεβεί στο υψηλότερο βουνό του πλανήτη απλά δεν χρειάζεται να σκαρφαλώσεις πάνω από το μισό, αφού είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

3 Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλάϊων και η κορυφή του είναι το ψηλότερο σημείο της Γης σε υψόμετρο 8.848μ.Βρίσκεται στην ήπειρο της Ασίας.

4  Το όρος Ακονκάγκουα είναι το ψηλότερο βουνό στην Αμερική με ύψος 6.959 μέτρα. Βρίσκεται στις Άνδεις, στην Αργεντινής, απέχει 112 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσα της επαρχίας Μεντόσα.

5  Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στην Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Βρίσκεται στην ήπειρο της Αφρικής.

6  Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ με ύψος 8.611 μέτρα. Βρίσκεται στο σύνορο μεταξύ Μπαλτιστάν, Πακιστάν και την Επαρχία Τασκούργκαν Τατζίκ της Κίνας.

7  WIKIPEDIA WIKIPEDIA  http://www.newmoney.gr/diethni/235294- deite-giati-den-einai-to-eberest-to- psilotero-bouno-tou-planiti http://www.newmoney.gr/diethni/235294- deite-giati-den-einai-to-eberest-to- psilotero-bouno-tou-planiti  ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

8 ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ 2015-16 ΣΤ΄2


Κατέβασμα ppt "ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 1ο Π.Δ.Σ.Θ.-ΑΠ.Θ 2015-16 ΣΤ΄2.  Το Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά αν λάβουμε υπόψη την επιφάνεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google