Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TCP/IP BASICS ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Πολύδερα Έλλη ΕΤΟΣ: ΄Δ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TCP/IP BASICS ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Πολύδερα Έλλη ΕΤΟΣ: ΄Δ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TCP/IP BASICS ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Πολύδερα Έλλη ΕΤΟΣ: ΄Δ

2 TCP/IP Βασική αρχή: Χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο. Υποστηρίζει την μεταφορά και την δρομολόγηση πληροφοριών μεταξύ διαφόρων σταθμών εργασίας σε διάφορα δίκτυα αλλά και μεταξύ των δικτύων. Σε κάθε διεύθυνση IP έχουμε ένα πλαίσιο Ethernet, το οποίο διαθέτει μια μοναδική διεύθυνση και είναι 48 bit.

3 Χ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ TCP/IP Το πρωτόκολλο αυτό χρησιμοποιείται σε:  Τοπικό δίκτυο LAN.  Δίκτυο ευρείας περιοχής WAN.  Μικρό ιδιωτικό δίκτυο.  Δίκτυο μιας εταιρείας.

4 Δ ΙΑΦΟΡΑ TCP/IP ΣΤΟ LAN ΚΑΙ ΣΤΟ WAN Το τοπικό δίκτυο LAN διαμορφώνεται με το πρωτόκολλο NetBEUL ή IPX/SPX και δεν καθορίζεται χειροκίνητα μια διεύθυνση δικτύου. Το TCP/IP έχει σχεδιαστεί κυρίως για το δίκτυο WAN γιατί όταν καταστραφεί ένα μέρος του αυτό θα συνεχίσει την εκτέλεση των λειτουργιών.

5 Δ ΙΑΦΟΡΑ TCP/IP ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Στο μικρό ιδιωτικό δίκτυο χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε διεύθυνση IP. Στο εταιρικό δίκτυο ζητάμε από το δίκτυο- διαχειριστή να μας εκχωρήσει μια διεύθυνση IP.

6 Α ΝΑΛΥΣΗ TCP/IP ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Σε τρία συστήματα χρειάζεται το πρωτόκολλο TCP / IP ping. Σε 50+ συστήματα χρειάζεται μια βάση δεδομένων και το πρωτόκολλο DHCP ώστε ο χρήστης να αποκτήσει μια αυτόματη διεύθυνση IP. Όταν το σύστημα χρειάζεται να επικοινωνήσει με κάποιον σταθμό αλλά δεν έχει τις διευθύνσεις IP/Ethernet, στέλνει ένα μήνυμα σε όλους. Αυτό ονομάζεται ARP και RARP.

7 Χ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ TCP/IP ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ Για την σύνδεση του πρωτόκολλου TCP / IP απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί μια συσκευή που ονομάζεται πύλη ή δρομολογητής.

8 HOSTS/LMHOSTS Είναι αρχεία που βοηθάνε τον χρήστη να θυμάται ονόματα παρά τις διευθύνσεις IP.

9 DNS Είναι ένα στοιχείο της αυτοματοποίησης της διεύθυνσης IP.

10 Σ ΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Το πρωτόκολλο TCP / IP προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες και συγκεκριμένα στο Internet. Σε μια κάρτα δικτύου είναι δυνατόν να έχουμε πολλαπλές διευθύνσεις IP.

11 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "TCP/IP BASICS ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Πολύδερα Έλλη ΕΤΟΣ: ΄Δ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google