Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ

2 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΙΣΜΟΣ: Το διαδίκτυο είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από χιλιάδες δίκτυα κάθε μορφής ,διασκορπισμένα σ’ όλο τον κόσμο. Δημιουργήθηκε στη δεκαετία του ‘60 ,όταν το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α αποφάσισε την κατασκευή ενός δικτύου υπολογιστών που θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και σε περίπτωση που μέρος του θα είχε καταστραφεί από πολεμική φθορά.

3 Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ
Το διαδίκτυο συνδέει εκατομμύρια χρήστες στον πλανήτη και αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή πληροφορία , ανταλλαγής μηνυμάτων και ιδεών. Στο διαδίκτυο βρίσκονται καταχωρισμένες πληροφορίες χρήσιμες για κάθε επιστήμονα, εταιρία, οργανισμό ,εκπαιδευτικό ίδρυμα και γενικά κάθε σύγχρονο άνθρωπο. Με πολλοί απλές μεθόδους: να έχει πρόσβαση για αναζήτηση

4 Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Να κοινοποιεί δικές του πληροφορίες Να επικοινωνεί και να ανταλλάσσει ιδέες με άλλους χρήστες!

5 Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ:
Intranet: Extranet: Εσωτερικό διαδίκτυο οργανισμών, ιδρυμάτων και άλλων φορέων δημιουργώντας ένα κλειστό. Σε ένα intranet υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση και από άτομα εκτός οργανισμού ή της εταιρείας στην οποία ανήκει , οπότε λέγεται extranet.

6 ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ :
Μέσω μιας υπηρεσίας συνδρομής Internet, η οποία παρέχει προγράμματα περιήγησης στο net και μια σύνδεση μέσω τηλεφώνου. ΣΥΣΚΕΥΕΣ: Όσοι συνδέονται στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν ένα modem συνδεδεμένο στην τηλεφωνική τους γραμμή. Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι τηλεφωνικών συνδέσεων!

7 ΤΥΠΟΙ ΣΥΣΔΕΣΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ:
Η αναλογική τηλεφωνική γραμμή είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος σύνδεσης. Οι ISDN γραμμές(ψηφιακές) είναι γρηγορότερες αλλά και πιο ακριβές. Η «καλωδιακή» σύνδεση είναι και αυτή γρηγορότερη της αναλογικής αλλά όχι διαθέσιμη σε όλα τα μέρη Η ADSL προσφέρει πολύ γρήγορη σύνδεση μέσω κανονικών τηλεφωνικών γραμμών.

8 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο( ),είναι υπηρεσία του Διαδικτύου η οποία επιτρέπει την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ χρηστών του δικτύου,που διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

9 ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google