Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιτραπέζια Αντισφαίριση

2 EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι σύλλογοι.  Εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1988 στη Σεούλ.  Στην Ελλάδα το άθλημα άρχισε να παίζεται στην δεκαετία του 1930.  Ο αθλητής Καλλίνικος Κρεάγκα είναι ο αθλητής που έχει φθάσει στην υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  Το τραπέζι: έχει διαστάσεις 2,74 Χ 1,52 Χ 0,76 Το πάχος της επιφάνειας πρέπει να είναι το λιγότερο 20 εκατ. Το χρώμα πρέπει να είναι σκούρο πράσινο ή μπλε  Το φιλέ: έχει ύψος 15,25 και εκτίνεται 15,25 σε κάθε πλευρά του τραπεζιού.  Το μπαλάκι:έχει διάμετρο 40 χιλ. και βάρος 2,7 γραμμ. και έχει υλικό κατασκευής τη κυτταρίνη. Το χρώμα του είναι άσπρο ή κίτρινο ματ.  Το μπαλάκι: έχει διάμετρο 40 χιλ. και βάρος 2,7 γραμμ. και έχει υλικό κατασκευής τη κυτταρίνη. Το χρώμα του είναι άσπρο ή κίτρινο ματ.  Η ρακέτα: αποτελείται από ξύλο στη λαβή και στο σώμα και από λάστιχο στις δύο επιφάνειες. Τα λάστιχα είναι δύο ειδών: α) με πορώδη επιφάνεια (δοντάκια) και β.) με σπόγγο (sandwich rubber). Σημαντικό ρόλο στην απόδοση της ρακέτας παίζει η κόλλα επικόλλησης των λάστιχων. Τα πρόσωπα της ρακέτας πρέπει απαραίτητα να έχουν δύο χρώματα, μαύρο και κόκκινο.

4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ Επικράτησαν δύο διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με το κράτημα της ρακέτας  Ασιατικό κράτημα (penholder). Την τεχνική αυτή έχουν κατά κύριο λόγο οι αθλητές που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία.  Ευρωπαϊκό κράτημα (ανατολική τέννις). Αυτό το κράτημα χρησιμοποιούν κατά 80% του συνόλου των αθλητών παγκοσμίως.  Οι αθλητές ανάλογα με το παιχνίδι τους χωρίζονται σε επιθετικούς ή αμυντικούς.

5 Κανονισμός  Το παιχνίδι παίζεται σε best of 5 (ή 7 ή 9) sets των 11 πόντων, ανάλογα με την διοργάνωση. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που φτάνει πρώτος στα 11 με διαφορά 2.  Στο διπλό αγώνα ισχύει το ίδιο μόνο που ο server πρέπει να σερβίρει τη μπάλα διαγώνια και στη συνέχεια οι παίκτες χτυπούν τη μπάλα εναλλάξ.  Το κάθε set πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια 10 λεπτών.  Σε περίπτωση συμπλήρωση 10λέπτου μπαίνει σε διαδικασία το Σύστημα Επίσπευσης.  Ο παίκτης που σερβίρει πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τον πόντο μέσα σε 13 χτυπήματα.  Αν το σκορ στο 10λεπτο έχει φτάσει στους 9 πόντους δεν υπάρχει Σύστημα Επίσπευσης.  Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να συναποφασίσουν και να παίξουν όλο τον αγώνα με το Σύστημα Επίσπευσης.

6 Σημαντικές αλλαγές  Το 2001 έγινε η αλλαγή στο σκοράρισμα από 21 σε 11 πόντους.  Το μπαλάκι από 38χιλ. έγινε 40χιλ.  Ένα time-out 60 δευτερολέπτων σε κάθε αγώνα


Κατέβασμα ppt "Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google