Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διαγωνισμός RoboPong. Στόχος Κατασκευή και προγραμματισμός ενός ρομπότ το οποίο να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα RoboPong. Ο διαγωνισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διαγωνισμός RoboPong. Στόχος Κατασκευή και προγραμματισμός ενός ρομπότ το οποίο να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα RoboPong. Ο διαγωνισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διαγωνισμός RoboPong

2 Στόχος Κατασκευή και προγραμματισμός ενός ρομπότ το οποίο να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα RoboPong. Ο διαγωνισμός θα γίνει την …. (θα ανακοινωθεί αργότερα) στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου

3 Το Παιγνίδι RoboPong Παίζεται με – δύο ρομπότ τα οποία καταλαμβάνουν τις δύο μεριές του γηπέδου άσπρη και μαύρη – 15 μπάλες 12 μπάλες του ping-pong και 3 μπάλες του golf Στόχος του κάθε ρομπότ είναι στο τέλος του παιγνιδιού να έχει τις λιγότερες μπάλες στη δική του μεριά. Χρόνος παιγνιδιού: 120 δευτερόλεπτα (2 λεπτά)

4 Κανονισμοί Παιγνιδιού Στην αρχή του παιγνιδιού, οι διαστάσεις του ρομπότ δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 30x30cm. – Μετά την έναρξη του παιγνιδιού, αν θέλει το ρομπότ μπορεί από μόνο του να μεγαλώσει τις διαστάσεις του. Τα ρομπότ πρέπει να προγραμματιστούν από πριν. – Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να επαναπρογραμματιστούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. – Θα μπορούσατε να προγραμματίσετε 2 ή 3 στρατηγικές (μια σε κάθε πρόγραμμα) και να διαλέγετε στρατηγική ανάλογα με τον αντίπαλο.

5 Κανονισμοί Παιγνιδιού Ο διαιτητής τοποθετεί τα δύο ρομπότ στην αρχική θέση με τυχαία κατεύθυνση – Ο διαιτητής μπορεί να τα τοποθετήσει έτσι ώστε να βλέπουν οποιαδήποτε από τις τέσσερις πλευρές του γηπέδου – Τα 2 διαγωνιζόμενα ρομπότ θα βλέπουν την αντίθετη πλευρά του γηπέδου. Κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού τα ρομπότ θα είναι αυτόνομα και δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες Σε περίπτωση που παραβιάζεται οιοσδήποτε από τους κανόνες τότε το ρομπότ αποκλείεται αυτόματα.

6 Αρχή του παιγνιδιού Οι 15 αρχικές μπάλες τοποθετούνται ως ακολούθως – 3 μπάλες στο μέσο του γηπέδου (2 ping-pong και 1 golf) – 6 σε κάθε μεριά του γηπέδου (5 ping-pong και 1 golf) – Η μπάλα του golf τοποθετείται σαν η τελευταία μπάλα (μακριά από το ρομπότ) Το ρομπότ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30x30cm. – Στη συνέχεια του παιγνιδιού το ρομπότ μπορεί να αλλάξει τις διαστάσεις του! – Κάθε ομάδα μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα του ρομπότ πριν από κάθε αγώνα. Τα ρομπότ τοποθετούνται από το διαιτητή σε διαμετρικά αντίθετες γωνίες του γηπέδου με τυχαία κατεύθυνση (την οποία επιλέγει ο διαιτητής)

7 Τελικό Αποτέλεσμα Στο τέλος του παιγνιδιού, θα απομακρύνονται τα δύο ρομπότ και θα καταμετρούνται οι μπάλες στις δύο μεριές του γηπέδου – Μπάλες του ping-pong μετρούν για ένα (1) βαθμό – Μπάλες του gοlf μετρούν για τρεις (3) βαθμούς Νικητής είναι το ρομπότ με τους λιγότερους βαθμούς Μπάλες που μένουν ακίνητες στη μέση του γηπέδου δεν καταμετρούνται.

8 Στρατηγικές Ρομπότ που «τρώει» μπάλες – Τις αποθηκεύει στο σώμα του Ρομπότ που «πετά» ή «κλοτσά» μπάλες στο αντίπαλο γήπεδο Ρομπότ που «μεταφέρει» μπάλες στο απέναντι γήπεδο Αμυντικό ρομπότ που κτίζει τοίχο έτσι που να μην μπορεί το αντίπαλο ρομπότ να σκοράρει. Επιθετικό ρομπότ το οποίο ακινητοποιεί το αντίπαλο ρομπότ Ρομπότ που συνδυάζει οποιεσδήποτε στρατηγικές …


Κατέβασμα ppt "Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διαγωνισμός RoboPong. Στόχος Κατασκευή και προγραμματισμός ενός ρομπότ το οποίο να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα RoboPong. Ο διαγωνισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google