Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)

2 ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ο όρος παράγεται από το ρήμα επίσταμαι (=γνωρίζω καλά). Ως όρος καθιερώθηκε από τον Πλάτωνα, ο οποίος υποστήριξε ότι η επιστήμη είναι η ασφαλής και αναμφίβολη γνώση. Σήμερα, η επιστήμη αποτελείται από ένα σύνολο τεχνικών μεθόδων έρευνας και προβλημάτων που αποτελούν αντικείμενο έρευνας ή πιο απλά επιστήμη είναι η επιστημονική γνώση που έχει συστηματικά αποκτηθεί μέσω της επιστημονικής διαδικασίας (επιστημονικής έρευνας). Επιστήμη σημαίνει γνώση (Β.Russell)

3 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Εξερεύνηση της κίνησης του ανθρώπινου σώματος Μελέτη κάθε φυσικής δραστηριότητας του ανθρώπινου σώματος (αθλητισμός, γυμναστική, παιχνίδι, χορός) Ο τελικός σκοπός της επιστήμης είναι η αλήθεια (Balzak) ΑΝΑΨΥΧΗ ΥΓΕΙΑ

4 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργοφυσιολογία (μελέτη των βιολογικών προσαρμογών κατά την άσκηση με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης) Εργομετρία (μέτρηση και αξιολόγηση βιοδυναμικών γνωρισμάτων και κινητικών ικανοτήτων) Βιοκινητική (ανάλυση της κίνησης με σκοπό τη βελτίωση της επίδοσης και της τεχνικής) Κινητική συμπεριφορά (κινητική μάθηση, κινητική ανάπτυξη) Αθλητική Ψυχολογία Επιστήμη είναι η αλήθεια με βάση τη λογική (V. Hugo)

5 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Αθλητική παιδαγωγική Αθλητική Κοινωνιολογία Ιστορία του αθλητισμού Φιλοσοφία του αθλητισμού Αθλητιατρική Οργάνωση & διοίκηση του αθλητισμού Αθλητικό δίκαιο Προπονητική Επιστήμη είναι η αλήθεια με βάση τη λογική (V. Hugo)

6 !!!!Για άλλες επιστήμες η ανθρώπινη κίνηση μπορεί να αποτελεί το μέσο, για την αθλητική επιστήμη αποτελεί το ΣΚΟΠΟ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ


Κατέβασμα ppt "Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google