Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2015-2016 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

3 0ΡΙΣΜΟΣ Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο γνωστά σε μας μεταφορικά μέσα.Το αυτοκίνητο στις μέρες μας, μας βοηθάει στην εύκολη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνησή μας από το ένα μέρος στο άλλο.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(1/5) Την αρχή έκανε στην Γαλλία, το έτος 1769, ο Νικολά Κουνιό (Nicolas Jοseph Cugnot), δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier. Το ασταθές αυτό όχημα ανετράπη και χτύπησε σε ένα τοίχο, αποτελώντας έτσι και το πρώτο ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(2/5) Το έτος 1770, ο Γερμανο- Αυστριακός εφευρέτης Ζίγκφριντ Μάρκους (Siegfried Marcus) συναρμολόγησε ένα αμαξίδιο. Το όχημα του Μάρκους έχει ήδη ξεπεράσει το μηχανικό κινητήρα του Κουνιό σε μηχανική ενέργεια.

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(3/5) Το έτος 1862, 92 χρόνια αργότερα, ο Ετιέν Λενουάρ(Étienne Lenoir) έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης και ένα χρόνο αργότερα, το 1863 ο Λενουάρ πραγματοποίησε το 1ο ταξίδι στον κόσμοκαλύπτοντας κυκλική διαδρομή 19,3 χλμ. με μέση ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα και ισχύ μόλις 0,5 ίππους.

7 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (4/5) Το έτος 1885 παρήχθη στη Γερμανία αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη, του Νικολάους Όττο από τον Καρλ Μπεντς. Ο Μπεντς κατέθεσε τα σχέδια αυτού του αυτοκινήτου στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας. Παρότι στον Μπεντς αποδόθηκε η εφεύρεση του αυτοκινήτου αρκετοί άλλοι Γερμανοί, Γάλλοι και άλλων εθνικοτήτων μηχανικοί προσπαθούσαν να κατασκευάσουν παρόμοια οχήματα την ίδια εποχή.

8 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(5/5) Το 1886 οι Γκότλιμπ Ντάιμλερ(Gottlieb Daimler) και Βίλχελμ Μάιμπαχ (Wilhelm Maybach) στην Στουτγκάρδη κατέθεσαν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την μοτοσυκλέτα, κατασκευασμένη και δοκιμασμένη επίσης το 1885. Αργότερα,τα αυτοκίνητα εξελίχτηκαν και πλέον μπορούσαν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε λιγότερο χρόνο.

9 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ(1/2) Τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα χρησιμοποιούν ως καύσιμο βενζίνη ή πετρέλαιο ντίζελ, τα οποία προκαλούν μόλυνση της ατμόσφαιρας (κυρίως η βενζίνη) και κατηγορούνται ότι συμβάλλουν και στην κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς στα καυσαέρια περιέχονται διοξείδιο του άνθρακα, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, του θείου και στερεά μικροσωματίδια.

10 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ(2/2) Γίνονται, επίσης, σημαντικές προσπάθειες για την κατασκευή αυτοκινήτων οχημάτων με ηλεκτροκίνηση, ενώ ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο τα λεγόμενα "υβριδικά αυτοκίνητα", τα οποία διαθέτουν και τα δύο είδη κίνησης, δηλαδή τόσο με υγρά καύσιμα όσο και με ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί αυτοκίνητα που κινούνται με ηλιακή ενέργεια, καθώς διαθέτουν φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή για να μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και στη συνέχεια σε κινητική. Έτσι θα περιοριστεί το περιβαλλοντικό πρόβλημα των αυτοκινήτων, με λιγότερους ρύπους.

11 ΜΕΡΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 1) Το πλαίσιο που αποτελεί τον σκελετό του αυτοκινήτου και πάνω του συναρμολογούνται όλα τα άλλα όργανα. 2) Ο κινητήρας με το ηλεκτρικό σύστημα που εξασφαλίζουν την αυτόνομη κίνηση του αυτοκινή του. 3) Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. 4) Οι τροχοί που εξασφαλίζουν την στήριξή του στο έδαφος. 5) Το σύστημα ανάρτησης. 6) Τα φρένα 7) Το αμάξωμα που κατασκευάζεται ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητo.

12 ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Τα μελλοντικά αυτοκίνητα αποτελούν όραμα πολλών ανθρώπων, αφού κάθε ένας έχει επιθυμίες και όνειρα για κατι διαφορετικό, για κάτι καινούριο και για κάτι που θα του λύσει τα χέρια. Φέτος το 2015, η έκθεση Consumer Electronics Show του Las Vegas παρουσίασε τις τελευταίες και πιο προηγμένες καινοτομίες της τεχνολογίας για προσωπική χρήση, στο σπίτι, στο γραφείο αλλά και στο αυτοκίνητο! Η Mercedes-Benz αποκάλυψε μία ιδέα για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο το οποίο θα έχει 4 περιστρεφόμενες καρέκλες-πολυθρόνες, που σας αφήνουν να κάνετε συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο ενώ το αυτοκίνητο οδηγάει αυτόνομα! Δύο από τις θέσεις μπορούν να είναι στραμμένες μπροστά κατά τη διάρκεια της χειροκίνητης οδήγησης. Επίσης, οι θέσεις περιστρέφονται αυτόματα 30 μοίρες προς τα έξω κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν, για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

13

14


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ΄΄ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google