Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα.

3  Η Γάτα είναι ζώο που ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.  Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή.Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές.Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας.

4  Το Χρυσόψαρο ανήκει στην οικογένεια Κυπρινίδες,στην υποοικογένεια Κυπρινίναι, το γένος Καράσσιος. Σύμφωνα με παρατηρήσεις η καταγωγή του Χρυσόψαρου ήταν από την Κίνα.

5  Το Χάμστερ είναι ένα συνηθισμένο κατοικίδιο ζώο.Είναι νυκτόβιο θηλαστικό, που θα πει πως προτιμά να αναπαύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Ξυπνάει συνήθως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να δένεται με τον ιδιοκτήτη του. Είναι όμως ευπαθή σε αρρώστιες των άλλων ζώων, των ανθρώπων ή ακόμα από άσχημες συνθήκες ζωής (π.χ ακαθάριστο κλουβί,βρόμικο νερό,λιγοστή άσκηση,κ.α).

6  Τα Πτηνά (πουλιά) είναι ζώα ομοιόθερμα σπονδυλωτά, που στη συντριπτική πλειονότητά τους μπορούν να πετούν με τις πτέρυγες ή φτερούγες, οι οποίες βρίσκονται στη θέση των πάνω άκρων τους.

7  Ο Λαγός ο κοινός είναι φυτοφάγο θηλαστικό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των λαγιδών.Το μήκος του φτάνει τα 75 εκ. και η ουρά του τα 8 εκ.Το βάρος του φτάνει τα 4-6 κιλά.Το τρίχωμά του αποτελείται από κοντές τρίχες σαν μαλλί και μακριές σαν στάχυα. Τρέχει με 70 χιλιόμετρα την ώρα αλλά ποτέ σε ευθεία, ώστε να παραπλανεί τους διώκτες του. Μπορεί να πηδήξει πάνω από 5 μέτρα.  Κατοικεί σε εύφορες πεδιάδες και δασώδεις βουνοπλαγιές αλλά έχει παρατηρηθεί και σε υψόμετρα έως 1500 μ.Την φωλιά του την κατασκευάζει σε μικρό βάθος το καλοκαίρι και μεγαλύτερο τον χειμώνα.

8  Η Χελώνα είναι ερπετό. Ανήκει στην αρτίγονη τάξη της πρωτόγονης υφομοταξίας αναψιδωτά.  Ζουν και σε εύκρατα και σε τροπικά κλίματα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των χελωνών είναι το καβούκι τους,το οποίο προστατεύει το σώμα τους.

9  Υπευθυνότητα  Αυτοπεποίθηση  Λιγότερο επιρρεπείς σε αλλεργίες και άσθμα  Άσκηση και παιχνίδι  Ηρεμία  Ανακούφιση άγχους  Μαθαίνει για τις συνέπειες  Μαθαίνει για την δέσμευση  Πειθαρχία

10

11

12

13

14

15

16

17

18  Αντόνιο Πρένγκα  Άγγελος Αναγνωστόπουλος  Γιάννης Μακρίδης  Κλαούντια Πρέντι


Κατέβασμα ppt " O Σκύλος είναι το ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google