Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισαγωγή Η αντικλεπτική συσκευή της Save-bees βοηθά τους μελισσοκόμους στον εντοπισμό των κυψελών τους, σε περιπτώσεις κλοπής ή ανεπιθύμητης μετακίνησης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισαγωγή Η αντικλεπτική συσκευή της Save-bees βοηθά τους μελισσοκόμους στον εντοπισμό των κυψελών τους, σε περιπτώσεις κλοπής ή ανεπιθύμητης μετακίνησης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Εισαγωγή Η αντικλεπτική συσκευή της Save-bees βοηθά τους μελισσοκόμους στον εντοπισμό των κυψελών τους, σε περιπτώσεις κλοπής ή ανεπιθύμητης μετακίνησης. Η αντικλεπτική συσκευή ενημερώνει τους μελισσοκόμους για την ακριβή τοποθεσία των κυψελών τους μέσω SMS μηνυμάτων και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

3 Πλεονεκτήματα Αντικλεπτικής Συσκευής Εξοικονόμηση ενέργειας, εως 3 μήνες λειτουργίας με μπαταρία. Φιλική προς τις μέλισσες, δεν εκπέμπει ακτινοβολία. Μικρό μέγεθος (11mm πάχος), εύκολη τοποθέτηση. Μη ανιχνεύσιμη στους κλέφτες. Οι μελισσοκόμοι εξοικονομούν χρόνο και χρήματα παρακολουθώντας τη θέση των κυψελών τους από απόσταση.

4 Βασικές Προδιαγραφές Η αντικλεπτική συσκευή λειτουργεί σε “Lazarus” mode, ενεργοποιείται μόνο σε περιπτώσεις μετακίνησης της κυψέλης. Όταν ενεργοποιηθεί, στέλνει 2 “Help” SMS μηνύματα που περιλαμβάνουν τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες της κυψέλης. Μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ’αποστάσεως, σε περίπτωση εσφαλμένου συναγερμού. Η αντικλεπτική συσκευή μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον μελισσοκόμο κατά τις διάφορες μελισσοκομικές εργασίες.

5 Λειτουργία Η αντικλεπτική συσκευή της Save-Bees λειτουργεί σε Lazarus mode. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται μόνο όταν πραγματοποιηθεί μετακίνηση της κυψέλης. Η συσκευή λειτουργεί με απλή GSM κάρτα. Όταν η συσκευή ενεργοποιηθεί στέλνει δύο SMS “Help” μηνύματα που περιλαμβάνουν : Τις γεωγραφικές συντεταγμένες της κυψέλης (πλάτος, μήκος) Την ταχύτητα κίνησης της κυψέλης Τον ακριβή χρόνο μετατόπισης της κυψέλης Την μπαταρία που απομένει στη συσκευή

6 Λειτουργία Μόλις ενεργοποιηθεί η αντικλεπτική συσκευή, οι μελισσοκόμοι μπορούν να ενημερωθούν για την ακριβή θέση της κυψέλης τους καλώντας τον αριθμό της αντικλεπτικής συσκευής μέσω κινητού τηλεφώνου. Η αντικλεπτική συσκευή ανταποκρίνεται στην κλήση των μελισσοκόμων στέλνοντας SMS μηνύματα που περιλαμβάνουν την θέση της κυψέλης. Στην περίπτωση που η αντικλεπτική συσκευή βρεθεί εκτός δικτύου κινητής τηλεφωνίας, οι μελισσοκόμοι μπορούν να ενημερωθούν για τη θέση της μόλις η αντικλεπτική συσκευή επανέλθει στιγμιαία εντός δικτύου. Η αντικλεπτική συσκευή της Save-Bees μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ’αποστάσεως, σε περίπτωση εσφαλμένης ενεργοποίησης της. Για παράδειγμα, εάν ένα ζώο πέσει κατά λάθος πάνω στην κυψέλη και ενεργοποιήσει τη συσκευή, ο μελισσοκόμος θα λαμβάνει SMS μηνύματα με ίδιες, μη μεταβαλλόμενες γεωγραφικές συντεταγμένες. Συνεπώς, μπορεί να συμπεράνει ότι η κυψέλη του δε μετακινείται.

7 Παραδείγματα Πριν προχωρήσουμε με την εγκατάσταση της αντικλεπτικής συσκευής στις κυψέλες μας θα πρέπει να εγκαταστήσουμε την GSM κάρτα στο εσωτερικό της συσκευής. Η συσκευή ανοίγει πολύ εύκολα και η κάρτα τοποθετείται στο SIM SLOT :

8 Παραδείγματα Υπάρχουν διάφοροι τρόποι τοποθέτησης της αντικλεπτικής συσκευής στο εσωτερικό της κυψέλης, ανάλογα με το υλικό κατασκευής της (ξύλο, πλαστικό). Οι ακόλουθες φωτογραφίες αποτελούν πραγματικές εγκαταστάσεις της αντικλεπτικής συσκευής στο εσωτερικό των κυψελών. Σκαλισμένη υποδοχή σto σώμα ξύλινης κυψέλης

9 Παραδείγματα Σκαλισμένη υποδοχή στο καπάκι ξύλινης κυψέλης

10 Παραδείγματα Τοποθέτηση στο καπάκι πλαστικής κυψέλης

11 Παραδείγματα Τοποθέτηση σε πλαστική κυψέλη

12 Μπαταρία τοποθετημένη ξεχωριστά, μέσα σε πλαστική κυψέλη Στην περίπτωση που έχουμε πλαστική κυψέλη, η μπαταρία της αντικλεπτικής συσκευής μπορεί να τοποθετηθεί σε ξεχωριστό σημείο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη κατά την αντικατάσταση / επαναφόρτιση της. Παραδείγματα

13 Ο μελισσοκόμος μπορεί να απενεργοποιήσει εύκολα την αντικλεπτική συσκευή, τοποθετώντας ένα μαγνήτη κοντά στον αισθητήρα της συσκευής. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις επιθεώρησης της κυψέλης από τον μελισσοκόμο. Μόλις αφαιρεθεί ο μαγνήτης τότε η αντικλεπτική συσκευή επανέρχεται σε Lazarus mode.

14 Επικοινωνία Email : info@save-bees.cominfo@save-bees.com Address : 12 Sevastias Str., Vironas 16232, Athens, Greece Tel.: +306977782538 /2107660805


Κατέβασμα ppt "Εισαγωγή Η αντικλεπτική συσκευή της Save-bees βοηθά τους μελισσοκόμους στον εντοπισμό των κυψελών τους, σε περιπτώσεις κλοπής ή ανεπιθύμητης μετακίνησης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google