Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία αρχαιοελληνική εφεύρεση που, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με μία αναλογική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία αρχαιοελληνική εφεύρεση που, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με μία αναλογική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία αρχαιοελληνική εφεύρεση που, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με μία αναλογική υπολογιστική μηχανή.

3 Εργασία των μαθητών Δημήτρης Αντωνόπουλος Σάββας Ζαχαρόπουλος Νικόλας Ιωακειμίδης Πέτρος Θεοδοσίου Ιλιάνα Γκέτση

4 ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ Η μηχανή λειτουργούσε ως εξής: εισήγαγε κάποιος μία μελλοντική χρονολογία και η μηχανή του έδειχνε τις θέσεις της σελήνης και του ηλίου σε εκείνη τη συγκεκριμένη χρονολογία, όπως επίσης και τη φάση της σελήνης.

5 Ωστόσο, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ο μηχανισμός αυτός έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί πολύπλοκους αστρονομικούς υπολογισμούς, με τη βοήθεια ενός δαιδαλώδους συστήματος συγχρονισμένων γραναζιών, ώστε να υπολογίζουν τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων. Ακόμη, εκτιμάται ότι ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιούνταν για την πρόβλεψη των εκλείψεων, καθώς και για την ένδειξη της κίνησης άλλων πλανητών.

6 ΤΟΠΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ Ο μηχανισμός ή, τουλάχιστον, ένα μεγάλο τμήμα αυτού, εντοπίσθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από σφουγγαράδες σε ναυάγιο κοντά στις ακτές των Αντικυθήρων.

7 Η ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Χάριν στη χρήση τομογραφίας με ακτίνες χ μέσω ψηφιακού υπολογιστή οι επιστήμονες κατάφεραν να σχηματίσουν πληρέστερη εικόνα για το εσωτερικό σύστημα των γραναζιών, αλλά και να αναγνώσουν αποτελεσματικότερα τους εγχαραγμένους χαρακτήρες. Στην αρχή της έρευνας, μονάχα 700 χαρακτήρες ήταν γνωστοί, οι οποίοι σήμερα έχουν φτάσει τους 2.000- 3.000, καθιστώντας ευκολότερη την ανάγνωση των οδηγιών και, άρα, την κατανόηση των λειτουργιών πίσω από το κέλυφος της μηχανής.

8 ΑΝΑΦΟΡΕΣ http://www.pygmi.gr/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE %BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF% CE%B1/%CF%80%CF%8E%CF%82- %CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8 5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%BF- %CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B 9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82- %CF%84%CF%89%CE%BD- %CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA/

9 Εργασία των μαθητών Δημήτρης Αντωνόπουλος Σάββας Ζαχαρόπουλος Νικόλας Ιωακειμίδης Πέτρος Θεοδοσίου Ιλιάνα Γκέτση


Κατέβασμα ppt "Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία αρχαιοελληνική εφεύρεση που, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με μία αναλογική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google