Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5 και 12 Volt, για να τροφοδοτηθούν οι εσωτερικές συσκευές στο κουτί του υπολογιστή. Όλες οι συσκευές στο εσωτερικό του υπολογιστή συνδέονται άμεσα, με καλώδια ή έμμεσα, μέσω κάποιας άλλης συσκευής, στο τροφοδοτικό.

3 Η μητρική πλακέτα είναι το πιο μεγάλο εξάρτημα στο εσωτερικό του υπολογιστή. Σε αυτή τοποθετούνται ο επεξεργαστής, η μνήμη και διάφορες κάρτες όπως η κάρτα οθόνης, η κάρτα ήχου, η κάρτα δικτύου και άλλες. Επιπλέον στη μία της πλευρά υπάρχουν ειδικές θύρες, ώστε να συνδέουμε μερικές από τις εξωτερικές συσκευές του υπολογιστή (πληκτρολόγιο, ποντίκι, εκτυπωτή κλπ). Μέσα από τους ηλεκτροφόρους αγωγούς της μητρικής πλακέτας( διαύλους ) κυκλοφορούν τα απαραίτητα δεδομένα με την μορφή ηλεκτρικών σημάτων (που αντιστοιχούν σε 0 ή 1), για να συνεργάζονται οι συσκευές μεταξύ τους

4 Η κύρια μνήμη του Υπολογιστή διακρίνεται σε RAM και ROM.

5 Είναι μνήμη, μικρής σχετικά χωρητικότητας στην οποία έχουν αποθηκευτεί μόνιμα πληροφορίες. Στη ROM βρίσκεται το λογισμικό με το όνομα BIOS. Το λογισμικό αυτό είναι υπεύθυνο να εκτελέσει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή ελέγχους σχετικούς με τη σωστή λειτουργία των τμημάτων του και στη συνέχεια να «φορτώσει» το Λειτουργικό Σύστημα από κάποιο αποθηκευτικό μέσο στη μνήμη RAM.

6 Ομοιότητες RAM και ROM  Και οι δύο είναι κατασκευασμένες από ολοκληρωμένα κυκλώματα (chips)  Και οι δύο είναι τοποθετημένες πάνω στη μητρική πλακέτα Διαφορές RAM και ROM  Η RAM είναι μνήμη στην οποία διαβάζουμε και γράφουμε ενώ η Rom είναι μόνο για ανάγνωση.  Τα περιεχόμενα της RAM χάνονται μόλις διακοπεί η τροφοδοσία του υπολογιστή με ρεύμα ενώ στην ROM παραμένουν μόνιμα αποθηκευμένα.


Κατέβασμα ppt "Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google