Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης

2 Chironex fleckeri Αλλιώς λέγεται και «Κυβική μέδουσα». Έχει πάρει αυτό το όνομα για την κυβική φόρμα της. Κατά τα τελευταία 60 χρόνια, αυτό το όμορφο ζωάκι έχει πάρει την ζωή... 6000 ατόμων! Οι τοξίνες της επηρεάζουν την καρδιά, το νευρικό σύστημα, και τα κύτταρα του δέρματος. Μπορείς να τo συναντήσεις στις θάλασσες της Ασίας και της Αυστραλίας.

3 King Cobra (Ophiophagus hannah) Αυτό είναι το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο! Φθάνει τα 5,6 μέτρα σε μήκος. Το θανατηφόρο φίδι μπορεί εύκολα να σκοτώσει ένα άτομο. Η King Cobra μένει στα πυκνά δάση των βουνών της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.

4 Σκορπιός Leyurus kvinkestriatus Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο είδος σκορπιού, γιατί το δηλητήριο του είναι ένα ισχυρό κοκτέιλ από νευροτοξίνες, που προκαλεί έντονο και αφόρητο πόνο, πυρετό, στη συνέχεια, κώμα, σπασμούς, παράλυση και θάνατο! Ζει στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

5 Oxyuranus microlepidotus Μόνο ένα τσίμπημα του φιδιού περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει... 100 ενήλικες! Ο θάνατος έρχεται μετά από 45 λεπτά μετά το τσίμπημα. Κατοικεί στην Αυστραλία.

6 Staphylococcus - δηλητηριώδης βάτραχος Αν ποτέ καταφέρετε να επισκεφτείτε τα δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ποτέ μην αγγίζετε τα όμορφα μικρά βατράχια - μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικά! Για παράδειγμα, η ποσότητα του δηλητήριου του Staphylococcus είναι αρκετή για να σκοτώσει... 10 ενήλικους ανθρώπους!

7 Το μπλε χταπόδι της Αυστραλίας Είναι αρκετά μικρό, στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ, αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδες πλάσμα! Κατοικούν στα παράκτια ύδατα γύρω από την Αυστραλία και μόνο στα βόρεια, προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας. Το χταπόδι αυτό έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 26 ενήλικες σε λίγα λεπτά, και δεν υπάρχει αντίδοτο.

8 Fugu Το κρέας από αυτό το ψάρι χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία και την Κορεάτικη κουζίνα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα από τα όργανά του – είναι πολύ δηλητηριώδη. Το δηλητήριο της Fugu προκαλεί παράλυση, με αποτέλεσμα την ασφυξία και το θάνατο από έλλειψη οξυγόνου. Ως εκ τούτου, για να μαγειρέψεις την Fugu στην Ιαπωνία θες ειδική άδεια.

9 Phoneutria - η αράχνη της μπανάνας Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες το 2007 και ο λόγος είναι ο μεγάλος αριθμός των θανάτων που προκαλείται από ένα δάγκωμα της αράχνης. Οι αράχνες αυτές κρύβονται σε κτίρια, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα, και οπουδήποτε μπορούν να βρουν κρυψώνα. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να τους συναντήσετε.

10 Το μαρμάρινο σαλιγκάρι Το μάρμαρο-σαλιγκάρι είναι πολύ ωραίο εμφανισιακά, αλλά μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρο. Μπορεί να σκοτώσει... 20 άτομα. Τα συμπτώματα είναι πολλοί άσχημα: έντονος πόνος, οίδημα, μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις παράλυση και αναπνευστική ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει αντίδοτο στο δηλητήριο του.

11 Το ψάρι-πέτρα Είναι το πιο δηλητηριώδες ψάρι. Ο πόνος από το δάγκωμα συνοδεύεται από θάνατο σοκ και παράλυση. Είναι διαδεδομένο στα τροπικά νερά του Ειρηνικού και του Ινδικού ωκεανού.

12 Πηγή: friendshipiseverything.blogspot.gr


Κατέβασμα ppt "Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google