Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παναγιώτης Γιαννακόπουλος Γιάννης Βορρής 20 ο Γυμνάσιο Απρίλιος 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παναγιώτης Γιαννακόπουλος Γιάννης Βορρής 20 ο Γυμνάσιο Απρίλιος 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παναγιώτης Γιαννακόπουλος Γιάννης Βορρής 20 ο Γυμνάσιο Απρίλιος 2013

2 Από την αρχαιότητα πολλά είδη αθλημάτων αναδείχθηκαν μέσα σε όλα είναι και το ποδόσφαιρο όπου η εμπνεύστηκε, πήρε μορφή και τελειοποιήθηκε. Πριν από 3400 χρόνια στη χώρα που γνωρίζουμε σαν Μεξικό, οι μεσοαμερικάνοι παίζανε το πρώτο ομαδικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια μπάλα φτιαγμένη από ελαστικό. Ήταν παιχνίδι που αργότερα οικειοποιηθήκαν και οι Μάγια. Γιατί για αυτούς η μπάλα συμβόλιζε τον ήλιο. Τη δύναμη του τη γονιμότητα του. Σαν προμήνυμα για την βίαια και σκοτεινή ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο αρχηγός των ηττημένων θυμιάζονταν στους θεούς.

3

4 ΜΟΥΝΤΙΑΛ Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ είναι μια ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της ΠΑΓΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ(FIFA). Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών.

5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ιδέα για τη δημιουργία ένος ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων υπήρχε από το 1927και ανήκε στο Γάλλο ΑΝΡΊ Ντελονέ, παλιό ποδοσφαιριστή και διαιτητή που τότε ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της ΦΙΦΑ. Όμως, οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Στην πρώτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή μόνο 17 χώρες, με απούσες τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Δεν δήλωσαν συμμετοχή: οι τέσσερις βρετανικές ομοσπονδίες ( Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία), η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1954 Δυτική Γερμανία, η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1958 Σουηδία, η Ιταλία και η Ολλανδία. Η τελική φάση έγινε στη Γαλλία τον Ιούλιο του 1960 και πρώτη νικήτρια ήταν η Σοβιετική Ένωση.

6 ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η Σέριε Α (Ιταλικά: Serie A) είναι η κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα παγκοσμίως και προς το παρόν το τρίτο πιο ισχυρό της Ευρώπης σύμφωνα με την βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Το πρωτάθλημα διεξάγεται από το 1898, αλλά από την περίοδο 1929–30 οργανώθηκε σε κατηγορίες και ιδρύθηκε η Σέριε Α ως η πρώτη κατηγορία. Η Γιουβέντους είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, ενώ συνολικά 16 διαφορετικές ομάδες έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες Ιταλίας.

7 ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ To Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (επισήμως Campeonato da Série A, Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας), γνωστό και ως Μπραζιλεϊράου, είναι ο σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Βραζιλίας και ένα από θεαματικότερα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Ως θεσμός έχει υποστεί πάμπολλες αλλαγές από το 1971 που ξεκίνησε. Στην παρούσα μορφή του, συμμετέχουν είκοσι ομάδες που διαγωνίζονται με το σύστημα των δύο γύρων. Πρωταθλήτρια για την τρέχουσα περίοδο είναι η Κορίνθιανς.

8 ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ!!! Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στους Αρχεντίνος Τζούνιορς ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στις 14 Νοεμβρίου 1976σημειώνει το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το γκολ το πέτυχε σε βάρος της Σαν Λορέντζο [11]. Στη συνέχεια εντάσσεται στο δυναμικό της Μπόκα Τζούνιορς.

9 ΠΕΛΕ!!! Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες της Βραζιλίας και είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα από την FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου(IFFHS). Κατα τη διάρκεια της καριέρας του ήταν για μεγάλη περίοδο ο καλύτερα αμοιβόμενος αθλητής στον κόσμο. Γνωστός και ως ο "Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου" κατέχει τους τίτλους "Ποδοσφαιριστής του Αιώνα" από τη FIFA, "Αθλητής του Αιώνα" από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame.

10

11 ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

12 Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ Ο Ζινεντίν Ζιντάν (πλήρες όνομα στα γαλλικά: Zinedine Yazid Zidane), συχνά αποκαλούμενος και με το παρατσούκλι Ζιζού, είναι παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Αλγερία. Αγωνιζόταν ως μέσος και οι διακρίσεις του τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έχει κατακτήσει εθνικά πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης, διεθνείς τίτλους με την Εθνική Γαλλίας και πολλά ατομικά βραβεία. Είναι παντρεμένος με την ισπανίδα χορεύτρια Βερονίκ, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερις γιους

13

14 ΒΙΤΟΡ ΜΠΟΡΜΠΑ ΦΕΡΕΙΡΑ Ο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα (Vitor Borba Ferreira, γεν. στις 19 Απριλίου 1972 στο Ρεσίφε), περισσότερο γνωστός ως Ριβάλντο είναι διακεκριμένος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην Μότζι Μιρίμ της Βραζιλίας (από το 2011) της οποίας είναι και πρόεδρος. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους επιτελικούς μέσους όλων των εποχών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ορισμένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ενώ έχει βραβευθεί σε ατομικό επίπεδο, απολαμβάνοντας πολυάριθμες διακρίσεις.

15

16 ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Παναγιώτης Γιαννακόπουλος Γιάννης Βορρής 20 ο Γυμνάσιο Απρίλιος 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google